Ud med nytårsstress: ”Walk in” meditation hitter i Strædet

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

Du bliver ikke lykkelig af nye gadgets, luksusrejser eller at løbe en ironman. I hvert fald ikke, hvis du spørger Maria Jessen-Petersen og Allan Ulrich Thomsen.

De er ildsjælene og eksperterne bag relativt nyåbnede QuietZone.dk i Strædet, som er intet mindre end et ”all day drop in meditation studio”.

Ifølge Maria og Allan skal du i stedet fokusere på at øge din indre ro og sindsbalance, hvilket samtidig styrker din empati, venlighed og medfølelse.

Foto: PR

Direkte fra gaderæs til skrædderstilling


Ovenpå en hektisk juletid og et festbrag komplet med endnu en buket halvhjertede nytårsforsæt, tænker vi ”ja tak!” Men hvordan foregår det lige?

Drop-in-frisører og massageklinikker er ingen nyhed i København, men at gå direkte fra gadens summende liv til full-blown zen i skrædderstilling virker måske som ren utopi for de fleste.

QuietZone.dk har løsningen i form af erfarne meditationsguides – faktisk hele 10 af slagsen – som gennemfører op mod 20 sessions om ugen.

Foto: PR

Japansk puderum i gammel synagoge


Hos QuietZone.dk kan du i fællesskab med andre mennesker bekæmpe den indre støj, der er forårsaget af ydre støj i form af arbejdspres, samfundsforventninger og bare god, gammeldags larm på gaden.

Er du mere til personlig fordybelse, kan du som medlem også svinge forbi til en stille stund på dine egne præmisser, når der ikke er fællesseancer.

Det hele forgår i et japansk-inspireret ”Tatami”-rum med smukke, papirtynde skillevægge.

Det er faktisk ikke første gang, at præcis denne Københavneradresse har dannet rammen om eftertænksomhed og sociale bånd.

Her lå nemlig Københavns første synagoge indtil en altomsluttende storbrand i 1728.

Foto: PR

Behov for at tænke radikalt anderledes


For at vende tilbage til nytårsforsættene i denne dugfriske januartid, så handler den slags oftest om at ændre eller forbedre ydre ting: At stoppe med at ryge, at tabe sig, at løbe et halvmarathon, at drikke mindre kaffe, and the list goes on. Men måske er det i stedet på tide at kigge indad:

”Vi er efterhånden flere og flere, der ligesom véd, at vi er nødt til at gøre noget radikalt andet end det, vi plejer, hvis vi ønsker at ende et helt andet sted end dér, hvor vi tilsyneladende er på vej hen,” siger Allan Ulrich Thomsen til MigogKbh om det skift, der er ved at ske i samfundet, og uddyber:

”Men hvordan ændrer vi grundlæggende vores uvaner og skaber bedre og sundere livsvaner? Vi har vel aldrig levet i en tid med så mange selvhjælpsbøger og selvudviklingskurser.

Alligevel lader det ikke til, at det er så let endda at leve det her liv uden en masse besværligheder og ubehag.”

Hos Quitzone.dk er recepten på problemet simpelt: Ro. En intens, dybfølt ro.

Sig det sammen med os: Uuuuuhhhhmmmm!

Hvad: QuietZone.dk
Hvor: Læderstræde 13, 1201 København K
Hvor meget: 295 kr. pr. måned for fri adgang til alle meditationer samt alenetid
Hvordan: Mere info og tilmelding på www.quietzone.dk

Foto: PR

Kun 3 timer: Spar op 70% til stort julegave-lagersalg

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Julen varer lige til påske. Sjældent har ordene været så sande, som når snakken falder på Borg & Bigums lagersalg torsdag den 24. januar.

Scor designerlækre firmagaver

Borg & Bigum er et såkalt ”julepakkeri”, som sælger firmagaver og promotionartikler. Ovenpå julesæsonen 2018 bugner deres lager stadig af overskudsvarer.

Det vil sige, at du kan score fede gaver (pro-tip: du behøver ikke at pakke dem ind, hvis de er til dig selv) med op til 70% rabat i form af danske designerbrands inden for kategorier som køkkengrej, brugskunst og interiør.

Hertil kommer en bred vifte af virksomheds-dingenoter som kuglepenne, nøglekæder, kasketter og sågar cykeltøj og sportstøj med logoer på.

Læs også: Veras fylder Nørrebrohallen med lækkert secondhand tøj

180 minutters shoppe-ekstravaganza

Der er tale om et ultrakort lagersalg, som blot varer i tre timer fra kl. 16-19. Arrangørerne lover, at der løbende fyldes op med nye varer i løbet af de 180 minutter.

Det er muligt at parkere udenfor, ligesom barnevogne er velkomne. Jeg taler erfaring, når jeg siger, at sådan en også kan fungere glimrende som indkøbsvogn.

Især hvis ungerne sover og slet ikke lægger mærke til, at de ligger under et lag af vaser og nyt træningstøj.

MigogKbh på Facebook: Bliv opdateret på håndplukkede lagersalg

Hvad: Borg & Bigum Lagersalg
Hvor: Kirkebjerg Søpark 5A, 2605 Brøndby
Hvornår: Torsdag den 24. januar kl. 16-19
Hvor meget: Gratis entré og op til 70% rabat
Hvordan: Læs mere om lagersalget på dette link https://www.lagersalg.com/borg-og-bigum-lagersalg

Bliv testkanin: Cofoco-restauranter afprøver nye menuer til spotpris

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Vækst/Facebook
Foto: Vækst/Facebook

Er du foodie, firstmover eller bare fan af at spare penge?

Så skal du spærre øjnene op og læse med her.

Restaurant-imperiet Cofoco tester nemlig deres nye forårsmenuer i perioden 20. til 30. januar. Det betyder, at du kan skære 75 kr. af de i forvejen sympatiske menupriser, som kædens spisesteder er kendt for.

Læs også: Spis for 50 kr: Madklubben forvandler cocktailbar til folkekøkken

Et spørgeskema til dessert

Som bekendt er intet i verden pånær en mors kærlighed gratis, og derfor er der også et lille aber dabei: Som ”betaling” for besparelsen skal du være klar på at udfylde et feedback-ark, som udleveres af tjeneren på aftenen.

Du kan dog også vælge at se det på en anden måde: Du er med til at udvikle menuerne på nogle af Københavns mest populære spisesteder.

Det kan du godt prale med til dine madglade venner.

First like: Du er altid opdateret på madnyt via MigogKbh på Facebook

5-retters italiensk eller grøn gourmet light?

Tilbuddet gælder på fire restauranter: Italienercharmøren Vespa i Store Kongensgade, gourmet-light-grøntelskeren Vækst i Skt. Peders Stræde og støvlelandsfavoritten Scarpetta, som både har filialer på Islands Brygge og i Rantzausgade på Nørrebro.

Som testkanin hos Scarpetta skal du kæmpe dig gennem fem retter (tough, we know!), mens menuen hos Vespa står på seks slags antipasti til deling efterfulgt af tre større retter.

Hos Vækst – hvor de gastronomiske ambitioner er lidt højere – får du tre fintunede retter med kød eller i en vegetarudgave.

Du kan se alle menuer og priser herunder, men inden vi kommer så langt, vil vi nævne, at du køber billetter via dette link.

Læs også: Dimsum-eksperter indvier ny midnatsrestaurant

Scarpetta:
Normalpris 275 kr. – Testpris 200 kr. eks. gebyr

  • Vitello tonnato med syltede kapersstilke
  • Hjertesalat med bergamotte, pistacie og urter
  • Orrechiette-pasta med salsiccia, broccoli og chili
  • Grillet kalv med caponata af zucchini, aubergine og tomater
  • Blodappelsinsorbet med frisk mynte og citronverbenaMulighed for vegetarmenu.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Food Collective (@cofocodk) den

Vespa:
Normalpris 275 kr. – Testpris 200 kr. eks. gebyr

Antipasti:

  • Udvalg af grønt og salumi
  • Økologisk stracciatella fra La Treccia
  • Blæksprutte  med fennikel, persille og chili
  • Crudo af citrusfrugter med kørvel &ogpistaciekerner
  • Bagte rødbeder med gedefriskost og merian
  • Crostini med bacala og purløg

Primo:

  • Trøffelrisotto med parmesan og olivenolie

Secondo

  • Braiseret svinebryst med bagt græskar, chilivinaigrette, knas af parmesan , græskarkerner og friteret salv
    eller 
  • Hvidvinsdampede muslinger med fennikel, skalotteløg, persille og tomat

Dolce: 

  • Citrontærte med mascarponecreme, brændt hvid chokolade, sprød crumble og marengs

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Food Collective (@cofocodk) den

Vækst:
Normalpris 325kr. – Testpris 250 kr. eks. gebyr

  • Røget Kammusling
    Æble – Jordskok – Musling – Dild
  • Friteret Svinenakke
    Rødbede – Yoghurt – Solbær
  • Brombær Sorbet
    Ymer – Malt – Karamel

eller den grønne menu:

  • Stegte Østershatte
    Kålskud – Timian – Sort Trompethat
  • Grillet Selleri
    Sesam – Havgus ost – Estragon
  • Yoghurt is
    Æble – Hvid Chokolade – Lavendel

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Copenhagen Food Collective (@cofocodk) den

Spis brød til: Hent et gratis surdejsbrød hos Mission

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Surdejsbrød fra The Standard PR Foto
Surdejsbrød fra The Standard PR Foto

Restaurant Mission på The Standard går seriøst op i deres brød.

Køkkenchef Alex har en baggrund hos Nordisk Bageri og Bæst, og derfor er der naturligvis intet i bagningen af brødet på Mission, som er tilfældigt.

Brødet bliver bagt med en surdej, der har rejst med Alex i over 5 år, og som nu har slægtninge i Chicago, New York, Toronto, en lille by i Ontario, San Fransisco og Jylland.

Alex fik den dengang 12 år gamle surdej af en anden dansk kok, da han første gang kom til Danmark.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om brød…

The Standard PR Foto

Brød til folket

Dejen fermenterer i minimum 18 timer før bagning, hvilket giver brødet mulighed for at udvikle de forskellige syrer, som sikrer den aromatiske kvalitet.

Brødet bages til sidst ved ekstremt høj varme i pizzaovnen for at give en sej og sprød skorpe.

Mission har nu besluttet at dele deres unikke brød med nabokvarteret, hvor der i forvejen er langt til et bageri med kvalitetsbrød.

Fremover sælger Mission derfor ud af sin brødproduktion, og man vil hver lørdag kunne købe et surdejsbrød til 35 kr.

Det hele sparkes i gang lørdag d. 19 januar kl. 13:00, hvor alle brød gives ud gratis – men du skal være hurtig, for der er begrænset antal.

Læs også: Guide: Her er de største Københavnske restaurantåbninger i 2018

Hvad: Gratis surdejsbrød
Hvor: Restaurant Mission, Havnegade 44
Hvornår: Gratis brød lørdag 19. januar kl. 13.  Derudover brødudsalg hver lørdag fra kl 13:00 for 35 kr. pr. brød (ca. 500 g)