MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Dobbelt optur: Prisvindende salatpusher og populær vinbar åbner i Valby

Af Kaspar Mørk Arianto

Der er fuld fart på 2500 i disse år. Hvad der tidligere var en småsøvnig bydel på den gastronomiske front med en håndfuld brunchcaféer som trækplaster er blevet invaderet af favoritter som Wokshop, Halifax og Kiin Kiin To Go. Snart slutter Wedo og Malbeck sig til flokken.

 Når man, som jeg, bor i hjertet Valby, kan man for alvor mærke storbyvinden suse over bakketoppen og ned ad Langgaden for tiden.

Efter Sticks ’n’ Sushi som en af de første, populære københavnerkæder rykkede ind i postnummer 2500 tilbage i 2008, var det så som så med nyudviklingen i en årrække.

Læs også: Mange nyåbnede restauranter i København: Disse nye steder skal du kende

Det har steder som VACA, Kiin Kiin To Go, Lagkagehuset, Halifax, Wokshop, South Indian og senest Rumbles (måske Københavns bedste burger?)  i dén grad fået lavet om på. Og nu kommer der flere nye ansigter i klassen.

Byens Bedste salatpusher åbner på Valby Langgade

I flere år har Wedo (formerly known as Wedofood) stået øverst på sejrsskamlen, når ”Byens Bedste Takeaway” skulle kåres af AOK og Berlingske.

Det har uden tvivl givet luft under salatvingerne på den grønne maddarling, der har haft den heftige ekspansionskasket på og udvidet fra en enkelt forretning i Købyen til også at have filialer på Østerbro, Frederiksberg og i Vanløse.

Læs også: Åbningstilbud til en 10’er: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

Nu er turen kommet til Valby. Et ”Her åbner Wedo salatbar”-skilt i vinduet røber, at Københavns mest populære bland-selv-salatkoncept snart rykker ind i nye lokaler på Valby Langgade 36.

 

View this post on Instagram

 

Haps haps haps 😋 2 stk. to-go salater klar til at komme med hjem ♻️ #bæredygtighed #sundmad #salater

A post shared by Wedo (@wedodk) on

Her har tidligere været bagerforretning af flere omgange, mens der i helt gamle dage lå en slagter.

Snart byttes slagterknivene altså ud med salatgafler, og vi kan ærlig talt ikke vente. Vi har haft fat i Andreas Boros fra Wedo, som fortæller, at dørene til den nye filial slås op med tilhørende gratis bobler og salatsmagsprøver torsdag den 17. januar.

Hvad: Wedo Valby
Hvor: Valby Langgade 36, 2500 Valby
Hvornår: Åbner 17. januar 2019
Hvordan: www.wedofood.dk

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Istedgades yndlingsvinbar knopskyder

Fredag den 30. november åbner Malbeck Vinbar i nyrenoverede lokaler.

Det sker også på Valby Langgade – dog lidt længere nede, i nummer 61, som i en kort overgang husede en designlækker brilleforretning.

Nu skiftes moderigtige stel og glidende overgange ud med uimodståelige druer og sløret syn af andre årsager.

Malbeck Valby opbygges som en vinbar i vinbaren, hvor man i den lille ”barboks” i midten af lokalet kan bestille fra fire luger. Med andre ord en 360 graders vinoplevelse.

Det er den lokale valbygenser, Annette Jensen, som åbner den nye Malbeck i tæt samarbejde med minivinkædens grundlæggere, Hans Haahr Larsen og Patrick Mouritzen.

Læs også: Carlsberg Byen får italiensk Rooftop Restaurant

Ambitionen er at skabe et lokalt vandingshul fyldt til kanten med gode druer, som både kan nydes i glas og købes med hjem. Den lille vinsult kan desuden stilles med småhapsere og snacks med rødder i Middelhavskøkkenet.

Den originale Malbeck på Istedgade 61 har i en årrække været en af Vestebros – ja, og i grunden hele Københavns – foretrukne vinbarer og flaskeforretninger. Nu tager de endelig springet og rykker vest for Valby Bakke.

Hvad: Malbeck Valby
Hvor: Valby Langgade 61, 2500 Valby
Hvornår: Åbner fredag den 30. november
Hvordan: www.malbeck.dk

 

Del artikel

Andre læser også