Weekendguide: Her er de fedeste events i København i weekenden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Ciderfestival - Rigtig Cider PR Foto
Ciderfestival - Rigtig Cider PR Foto

Der er øl i solnedgangen, ciderfest, Umuts ostefondue, gratis yoga, økologisk høstmarked, Årets Ret og street games på programmet denne weekend.

Foto Reffen PR
Sig farvel til sommeren
Det er blevet Indian Summer i København.
Så det er om at nyde de sidste stråler, inden efteråret sætter ind med vind og kulde.
Fredag 30. august 16-22 holder den kendte sommerøl Corona kæmpe afslutningsfest på Reffen, når de kører deres sidste Corona Sunset Session.
Når sulten melder sig, er det sværeste blot hvilken madbod, man først skal smutte forbi. Der er nemlig mere end 35 madboder fra hele verden, så der er rig mulighed for at få smagssanserne tilfredsstillet.

Hvad: 
Corona Sunset Session
Hvor: Reffen, Refshaleøen
Hvornår: Fredag 30. august 16-22
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere her

Ciderfestival – Rigtig Cider PR Foto

Ciderfestival OG Umuts ondeste oste-fondue

Fredag 30. august fejrer arrangørerne Holm Cider, Decideret Cider og Æblerov den gode danske cider sammen med 20 producenter og en række importører til Ciderfesten på Israels Plads.

De disker simpelthen op med gæret most i verdensklasse. 15 danske producenter og importører fester igennem i to store telte på Israels Plads. Her vil du kunne smage lidt af hvert. Fra mainstream, sødmefuld æblebrus til de skæveste og mest nørdede vildskud.

Og hvem andre end selveste Guldkroens sovsesherif og fyrsten af Fernet, mormormads-fænomenet Umut Sakarya, kunne man bede om at skabe fed og umamiintens balance til ciderens frugtige syrlighed?

Umut løser opgaven med et brag af en ostefondue, der viser nye sider af den klassiske tykflydende ostemad fra Ost & kos ostevogn.

Hvad: Ostefondue med Umut fra Guldkroen til ciderfestivalen på Israels Plads
Hvor:
 Copenhagen Cookings festivalplads, Israels Plads 1
Hvornår: Fredag d. 30 august kl. 15:00
Hvor meget: Kr. 89,- online eller til 99,- i døren
Hvordan: Læs mere her


Frii yoga hver lørdag ved Nordhavn PR Foto

Gratis yoga
Et lille weekendtip. Hver lørdag kl. 9 er der ganske gratis fællesyoga på Sandkaj i Nordhavn.

Den sydvendte havnepromenade er blevet et af byens bedste hænge-ud steder, og hvis man har lyst til at lære sin krop bedre at kende og få strukket det meste godt ud, ja, så kører Frii yoga altså lørdag morgen.

Følg med og læs mere på deres FB lige her

Hvad: Frii Yoga
Hvor: Badezonen Sandkaj, Nordhavn
Hvornår: Hver lørdag kl. 9.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere her


Seerupgård PR Foto

Økologisk høstmarked
I weekenden åbner 83 økologiske landmænd over hele landet stalddørene og inviterer danskerne til at se, hvor dyrene bor, og hvor de økologiske gulerødder, æbler, bøffer, æg og havregryn kommer fra.

Den tættest på Købehavn er Seerupgård på Amager. Her kan man blandt andet fodre de små kaninunger, smagninger af gårdens egen honning, besøg ved bistaderne.

Du kan også rulle dit eget bivoks lys, smide dig i høet, bage snobrød, komme med på rundvisninger og selv høste nogle af de mange friske, sprøde økologiske grøntsager.

Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Hvad: Økologisk Høstmarked på Seerupgaard
Hvor: Fælledvej 120, Dragør
Hvornår: I weekenden 31. august og 1. september kl. 10-16
Hvor meget: Gratis adgang
Hvordan: Læs mere her


Foto: Rasmus Kramer Schou

Årets ret 2019

Hvert år spsier Foreningen af Danske Madanmeldere sig igennem landets bedste retter. De allerbedste bliver kogt ned til 15 nominerede i tre kategorier, som skal kæmpe om titlen året ret.

Det betyder, at landet bedste kokke samlet på søndag på Israels Plads under Copenhagen Cooking & Food Festival. Her vil de så live lave den nominerede ret for dommerpanelet, mens konferencierer vil føre publikum igennem dagens gastro-gourmet-show.

Det hele løber af stablen søndag 1. september kl. 10.30-14.30 og det er ganske gratis at overvære toppen af kokke-poppen give den gastronomisk gas.

Læs også: Gourmet i højeste gear: Her er årets 15 bedste retter – se de nominerede her

Hvad: Årets ret 2019
Hvor: Israels Plads, Kbh K
Hvornår: Søndag 1. september kl. 10.30-14.30
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere her


GAME Finals PR Foto

Dunk, dans og DM-titler i GAME Streetmekka

Asfalten bliver brandvarm i det 2240 m2 asfalterede GAME Streetmekka København, når GAME afholder DM i streetbasket og break dance mikset med en international dunk contest, workshops i gadeidræt for hele familien og et live act i form af den populære danske rapper Benny Jamz.

Der er DM-titler i streetbasket og breakdance på spil, men de afholder også åbne workshops for hele familien i skate, street art, panna-fodbold, street dance og meget mere.

Det officielle GAME Finals med DM i streetbasket og breakdance, turneringer og half-court shots. Og så er der lagt i kakkelovnen til et show af dimensioner, når den nykårede verdensmester Piotr Grabowski udfordrer nogle af verdens bedste slam dunkere til at banke bolden i kurven på måder, hvor kun fantasien sætter grænser.

Hvad: GAME Finals 2019
Hvor: Game, Enghavevej 82D
Hvornår: Lørdag 31. august og søndag 1. september
Hvor meget: GAME Finals er for ALLE og entréen er helt GRATIS.
Hvordan: Læs mere her


Foto PR


Ryst numsen som i Caribien

We Luv Soca! foregår på Refshaleøen, nærmere betegnet Refshalevej 189-191, på Panelværkstedet.

Dagen startes kl. 16.00 med BBQ, hvor både børn og voksne er inviteret. Det handler om at komme og hygge og hænge ud. I Caribien kaldes det at lime.

Her vil der desuden være en række Dj´s, som spiller en god blanding af Soca, Afro, Reggaeton og Dancehall.

Kl. 20.00 vil der blive skruet op for den caribiske karnevalsvibe, og her er det med stolthed fra arrangørenes side af, at kunne præsentere dj Markee (UK/Trinidad) og Soca Twins (Tyskland).

Herfra vil der blive bygget på, og festen vil fortsætte ud til de lyse morgentimer.

Hvad: We Luv Soca
Hvor: Refshalevej 189-191. 1432, København
Hvornår: Lørdag 31. august 2019 fra kl. 16.00
Hvordan: Køb billet her eller i indgangen