Weekendguide: Her er de fedeste events i København i weekenden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Ciderfestival - Rigtig Cider PR Foto
Ciderfestival - Rigtig Cider PR Foto

Der er øl i solnedgangen, ciderfest, Umuts ostefondue, gratis yoga, økologisk høstmarked, Årets Ret og street games på programmet denne weekend.

Foto Reffen PR
Sig farvel til sommeren
Det er blevet Indian Summer i København.
Så det er om at nyde de sidste stråler, inden efteråret sætter ind med vind og kulde.
Fredag 30. august 16-22 holder den kendte sommerøl Corona kæmpe afslutningsfest på Reffen, når de kører deres sidste Corona Sunset Session.
Når sulten melder sig, er det sværeste blot hvilken madbod, man først skal smutte forbi. Der er nemlig mere end 35 madboder fra hele verden, så der er rig mulighed for at få smagssanserne tilfredsstillet.

Hvad: 
Corona Sunset Session
Hvor: Reffen, Refshaleøen
Hvornår: Fredag 30. august 16-22
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere her

Ciderfestival – Rigtig Cider PR Foto

Ciderfestival OG Umuts ondeste oste-fondue

Fredag 30. august fejrer arrangørerne Holm Cider, Decideret Cider og Æblerov den gode danske cider sammen med 20 producenter og en række importører til Ciderfesten på Israels Plads.

De disker simpelthen op med gæret most i verdensklasse. 15 danske producenter og importører fester igennem i to store telte på Israels Plads. Her vil du kunne smage lidt af hvert. Fra mainstream, sødmefuld æblebrus til de skæveste og mest nørdede vildskud.

Og hvem andre end selveste Guldkroens sovsesherif og fyrsten af Fernet, mormormads-fænomenet Umut Sakarya, kunne man bede om at skabe fed og umamiintens balance til ciderens frugtige syrlighed?

Umut løser opgaven med et brag af en ostefondue, der viser nye sider af den klassiske tykflydende ostemad fra Ost & kos ostevogn.

Hvad: Ostefondue med Umut fra Guldkroen til ciderfestivalen på Israels Plads
Hvor:
 Copenhagen Cookings festivalplads, Israels Plads 1
Hvornår: Fredag d. 30 august kl. 15:00
Hvor meget: Kr. 89,- online eller til 99,- i døren
Hvordan: Læs mere her


Frii yoga hver lørdag ved Nordhavn PR Foto

Gratis yoga
Et lille weekendtip. Hver lørdag kl. 9 er der ganske gratis fællesyoga på Sandkaj i Nordhavn.

Den sydvendte havnepromenade er blevet et af byens bedste hænge-ud steder, og hvis man har lyst til at lære sin krop bedre at kende og få strukket det meste godt ud, ja, så kører Frii yoga altså lørdag morgen.

Følg med og læs mere på deres FB lige her

Hvad: Frii Yoga
Hvor: Badezonen Sandkaj, Nordhavn
Hvornår: Hver lørdag kl. 9.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere her


Seerupgård PR Foto

Økologisk høstmarked
I weekenden åbner 83 økologiske landmænd over hele landet stalddørene og inviterer danskerne til at se, hvor dyrene bor, og hvor de økologiske gulerødder, æbler, bøffer, æg og havregryn kommer fra.

Den tættest på Købehavn er Seerupgård på Amager. Her kan man blandt andet fodre de små kaninunger, smagninger af gårdens egen honning, besøg ved bistaderne.

Du kan også rulle dit eget bivoks lys, smide dig i høet, bage snobrød, komme med på rundvisninger og selv høste nogle af de mange friske, sprøde økologiske grøntsager.

Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Hvad: Økologisk Høstmarked på Seerupgaard
Hvor: Fælledvej 120, Dragør
Hvornår: I weekenden 31. august og 1. september kl. 10-16
Hvor meget: Gratis adgang
Hvordan: Læs mere her


Foto: Rasmus Kramer Schou

Årets ret 2019

Hvert år spsier Foreningen af Danske Madanmeldere sig igennem landets bedste retter. De allerbedste bliver kogt ned til 15 nominerede i tre kategorier, som skal kæmpe om titlen året ret.

Det betyder, at landet bedste kokke samlet på søndag på Israels Plads under Copenhagen Cooking & Food Festival. Her vil de så live lave den nominerede ret for dommerpanelet, mens konferencierer vil føre publikum igennem dagens gastro-gourmet-show.

Det hele løber af stablen søndag 1. september kl. 10.30-14.30 og det er ganske gratis at overvære toppen af kokke-poppen give den gastronomisk gas.

Læs også: Gourmet i højeste gear: Her er årets 15 bedste retter – se de nominerede her

Hvad: Årets ret 2019
Hvor: Israels Plads, Kbh K
Hvornår: Søndag 1. september kl. 10.30-14.30
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere her


GAME Finals PR Foto

Dunk, dans og DM-titler i GAME Streetmekka

Asfalten bliver brandvarm i det 2240 m2 asfalterede GAME Streetmekka København, når GAME afholder DM i streetbasket og break dance mikset med en international dunk contest, workshops i gadeidræt for hele familien og et live act i form af den populære danske rapper Benny Jamz.

Der er DM-titler i streetbasket og breakdance på spil, men de afholder også åbne workshops for hele familien i skate, street art, panna-fodbold, street dance og meget mere.

Det officielle GAME Finals med DM i streetbasket og breakdance, turneringer og half-court shots. Og så er der lagt i kakkelovnen til et show af dimensioner, når den nykårede verdensmester Piotr Grabowski udfordrer nogle af verdens bedste slam dunkere til at banke bolden i kurven på måder, hvor kun fantasien sætter grænser.

Hvad: GAME Finals 2019
Hvor: Game, Enghavevej 82D
Hvornår: Lørdag 31. august og søndag 1. september
Hvor meget: GAME Finals er for ALLE og entréen er helt GRATIS.
Hvordan: Læs mere her


Foto PR


Ryst numsen som i Caribien

We Luv Soca! foregår på Refshaleøen, nærmere betegnet Refshalevej 189-191, på Panelværkstedet.

Dagen startes kl. 16.00 med BBQ, hvor både børn og voksne er inviteret. Det handler om at komme og hygge og hænge ud. I Caribien kaldes det at lime.

Her vil der desuden være en række Dj´s, som spiller en god blanding af Soca, Afro, Reggaeton og Dancehall.

Kl. 20.00 vil der blive skruet op for den caribiske karnevalsvibe, og her er det med stolthed fra arrangørenes side af, at kunne præsentere dj Markee (UK/Trinidad) og Soca Twins (Tyskland).

Herfra vil der blive bygget på, og festen vil fortsætte ud til de lyse morgentimer.

Hvad: We Luv Soca
Hvor: Refshalevej 189-191. 1432, København
Hvornår:  Lørdag 31. august 2019 fra kl. 16.00
Hvordan: Køb billet her eller i indgangen

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Michael Qureshi

Vores lokale isbutikker her i København er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Vi har eksempelvis lige skrevet om Ismageriet, der laver alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Roche-is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigOgKbh-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Få bøgerne med dig overalt: Mofibo giver dig adgang til over 180.000 lydbøger

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
PR-foto
PR-foto

Der var engang, hvor din eneste mulighed for at dykke ned i bøgernes fantastiske verden, var at sætte dig med en fysisk bog og læse den fra ende til anden.

I dag har teknologi heldigvis givet os langt flere muligheder for at nyde vores hobbyer samtidig med, at vi passer vores travle hverdag.

Nu kan du hænge vasketøj op, mens du oplever en Quidditch-kamp, lave aftensmad, mens du fælder en tåre over ulykkelig kærlighed (du kan altid skyde skylden på løgene) eller få pulsen op til træning, når du er på nippet til at opklare en mordsag.

Lydbøger er med andre ord den perfekte måde at kombinere det bedste fra alle verdener, og de er uden tvivl kommet for at blive.

Netop derfor er Mofibo, der har Danmarks største samling af lydbøger, også blevet ekstremt populær.

Adgang til mere end 180.000 lydbøger

Mofibo har gjort det nemt og enkelt for de læse-(og lytte-)lystne ved at samle mere end 180.000 e- og lydbøger på deres platform.

Gennem Mofibos app får du adgang til et bibliotek så stort, at det kan være svært at beslutte sig for, hvor man skal starte.

Her findes alt fra de største klassikere, bestsellers, krimier, romaner, børnebøger, biografier og podcasts – på flere forskellige sprog.

Mofibo har derudover fordelagtige aftaler med en lang række forlag, og derfor kan du altid finde de nyeste titler som de største klassikere på streamingtjenesten.

Tag Mofibo med dig overalt

Et abonnement hos Mofibo kan åbne en hel verden af muligheder for dig.

Uanset om du ligger og slænger dig på stranden, i en hængekøje i sommerhuset, sidder på din altan i storbyen eller står på toppen af Himmelbjerget, kan du have den næste gode historie med i lommen.

Gennem app’en kan du downloade bøger til offline brug, så du ikke skal bekymre dig om at være i nærheden af wifi, et godt mobilnetværk eller bruge data i sydens sol

Med Mofibo er der kun dig og de fortællinger, du selv vælger at byde indenfor.

Det er en kæmpe fordel, at man har ubegrænset adgang til alle e- og lydbøger der findes på tjenesten.

På den måde kan du spare på de kræfter, der skal til for at slæbe kilovis af læsestof frem og tilbage til feriedestinationen – med Mofibo er det hele samlet og pakket for dig.

Del oplevelsen med andre

Er I flere i husstanden, der er vild med de gode historier, så tilbyder Mofibo ligeledes to forskellige familieabonnementer, hvor hhv. 2 og 3 personer kan være på appen samtidigt – med hver sin adgang og boghylde.

Sommerunderholdningen, der for manges vedkommende nok skal foregå inden for Danmarks grænser, er med andre ord sikret.

Drømmer du alligevel om, at det skal være lidt ekstra eksotisk, så kan du jo bare vælge at lytte til eksempelvis Harry Potter-serien på enten engelsk, svensk … eller arabisk.

Få 30 dages gratis abonnement med MigOgKbh

Hos MigOgKbh er vi (naturligt nok) vilde med folk, der godt kan lide at læse.

Mofibo tilbyder altid en 14 dages prøveperiode til nye kunder, hvor du helt kvit og frit kan udforske Mofibo-univserset.

Men nu kan vi i samarbejde med Mofibo tilbyde jer en fordelagtig rabatkode, der giver dig hele 30 dages gratis prøveperiode på tjenesten.

Der er ingen binding på Mofibo, så du kan opsige dit abonnement når som helst.

Hvis du ønsker at benytte tilbuddet, så brug rabatkoden MIGOGKBH2020

Prøveperioden på 30 dage gælder kun for nyoprettede kunder.

Du kan lynhurtigt oprette dig her på dette link

24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Søndag kunne vi berette om det kæmpe 24-timers live event, der kommer til at finde sted på toppen af Operaen.

De første seks navne er nu offentliggjort, og det lover rigtig godt.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En bred vifte

At dømme ud fra de første seks artister, så kommer der til at blive lidt for enhver smag fredag d. 12. juni.

Du kan nemlig både opleve alt fra Shu-Bi-Dua til natklubkongerne TooManyLeftHands.

Derudover kigger Bro, Faustix, Navid samt Klumben & Raske Penge også forbi Operaens tag til et brag af en live koncert.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Hold øje og følg med når der løbende annonceres flere artister!

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram