Toppen af danske restauranter: Her er alle vinderne til White Guide 2020
White Guide er nordens førende restaurantguide, og hvert år afholder de deres prestigefyldte prisuddeling.
Her skal bl.a. Årets bedste restaurant, Årets smag for skillingen og Årets vinoplevelse kåres.
Prisuddelingen blev i år afholdt virtuelt, men der var stadig et tæt løb blandt eliten af de danske restauranter.
Se alle årets vindere nederst i artiklen.
Årets bedste restaurant
White Guide er den eneste guide med anonyme anmeldelser af uafhængige professionelle madjournalister, og alle restauranter bliver besøgt to gange – men aldrig af den samme anmelder.
Èn af de mest eftertragtede priser er naturligvis ”førstepladsen” som Årets restaurant, og med mange virkelig gode restauranter i Danmark var det et stærkt felt, der skulle dyste.
Det blev dog Alchemist med 99 point ud af 100, der løb med sejren stærkt efterfulgt af Geranium med 98 point og Noma med 94 point.
“Med Rasmus Munk og hans banebrydende tanker om sit Holostic Cuisine – en holistisk restaurantoplevelse – er kimen sået til et mere langvarigt skifte – en såkaldt gigatrend. Verdens opfattelse af ’fine dining’ er på vej til at blive redefineret.
I det eksperimenterende Alchemist-køkken er velsmagen i centrum, råvarerne sublime, retterne har budskaber, og dine sanser udfordres i samspil med temaer, historie, dans, lyd, lys, og visuelle effekter, som tilsammen skaber den sublime totale restaurantoplevelse,” skriver White Guide om årets vinder.
De bedste af de bedste
Udover prisen for Årets bedste restaurant uddeles der også otte andre priser af White Guide hvert år.
Hele landet er naturligvis repræsenteret blandt de nominerede, men vi kan her på Sjælland godt prale af at løbe med sejren i seks ud af otte kategorier.
Det er bl.a. Restaurant Tolv på Vesterbro, der vinder prisen for Årets smag for skillingen, mens Årets dessertoplevelse går til Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg.
Der skal lyde et stort tillykke til alle nominerede og vinder fra MigogKbh.
Se hele listen her.
Nominerede til Årets unge kokketalent (i samarbejde med San Pellegrino)
- Simon Basballe, Lyst
- Andreas Bjerring, Molskroen,
- Nicolai Møller Christiansen, Treetop
Vinder af Årets unge kokketalent er Nicolai Møller Christiansen, Treetop.
Nominerede til Årets smag for skillingen (i samarbejde med Landbrug & Fødevarer)
- Molskroen i Ebeltoft
- Yaffa i København
- Tolv i København
Vinderen af Årets smag for skillingen er Tolv.
Nominerede til Årets bæredygtige restaurant (i samarbejde med GastroUnika)
- Dragsholm, Hørve
- Frederiksminde, Præstø
- Svinkløv Badehotel, Fjerritslev
Vinderen af Årets bæredygtige restaurant er Frederiksminde.
Nominerede til Årets Jan Restorff/serviceoplevelse (i samarbejde med De Forenede Dampvaskerier)
- Alchemist
- Lyst
- Geranium
Vinderen af Årets Jan Restorff er Geranium.
Nominerede til Årets vinoplevelse (i samarbejde med Sigurd Müller Vinhandel)
- Geranium
- Syttende
- Søllerød Kro
Vinderen af Årets vinoplevelse er Søllerød Kro.
Nominerede til Årets fiske- og skaldyrsoplevelse (i samarbejde med Fiskerikajen)
- Jordnær
- Vesterøl
- Svinkløv Badehotel
Vinderen af Årets fiske- og skaldyrsoplevelse er Jordnær.
Nominerede til Årets dessertoplevelse (i samarbejde med Cacao Barry)
- Mielcke & Hurtigkarl
- Frederikshøj
- Jordnær
Vinderen af Årets dessertoplevelse er Mielcke & Hurtigkarl.
Nominerede til Årets nye restaurant (i samarbejde med Arla Unika)
- Fasangården
- Pomle Nakke Traktørsted
- Syttende
Vinderen af Årets nye restaurant er Syttende.
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram