Smager som en drøm: Du får dit livs ’pie’ hos en New Zealænder i Valby

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: PR
Foto: PR

For nogle uger siden afslørede jeg min personlige pastapusher, som ligger i Lyngby Storcenter af alle steder.

Siden da har jeg modtaget indtil flere ”hvorfor pokker har du røbet mit secret spot?”-mails fra folk i restaurationsbranchen.

Men min mission er og bliver, at endnu flere københavnere skal opdage byens ”ukendte” madmirakler.

Det holder max et par måneder

Denne gang er turen kommet til en omgang rendyrket kulhydratkærlighed i Valby.

På den ultra usexede og stærkt trafikerede Toftegårds Allé – på strækningen mellem Valby Station og Toftegårds Plads – kan du købe tipskuponer, bland-selv-slik og frugtfyret væske til e-cigaretter.

Men mellem de undseelige forretninger finder du også Wild Kiwi Pies drevet af Stu Thrush fra New Zealand.

Foto. Kaspar Mørk Arianto

Den lille tærtepusher med et facadeskilt i håndsnedkereret træ har ligget på adressen i et par år, og jeg indrømmet; Det første lange stykke tid gik jeg bare forbi med hunden og tænkte ”Det der er simpelthen for smalt. Det holder max et par måneder.”

Rystet af et veritabelt pie-mageddon

Det var lige indtil min mand en dag kom hjem fra en travl nattevagt med to brune papirsposer.

Det var tydeligt, at indholdet var ved at smøropløse papiret, og inden i lå fire halve pies. Halve fordi han ikke kunne nænne, at jeg ikke også skulle smage med.

Det var pies, som man kender dem fra gamle tegneserier: Helt sirlige med et låg af dej. Som noget, der havde stået og kølet af i Anders Ands vindueskarm, mens Rip, Rap og Rup udtænkte en plan for at få næbbene i bagværket før tid.

Men skønhedernes rødder var ikke Disney-amerikanske. Næh, de var skabt med New Zealandsk kærlighed.

Foto: PR

”I New Zealand spiser man pies både til morgenmad, frokost og aftensmad. Og især når man har tømmermænd,” fortæller Stu Thrush – manden, der har rystet min madverden med et veritabelt pie-mageddon – da jeg et par dage senere selv besøger Wild Kiwi Pies for (you guessed it) at købe flere.

Og det med tømmermændene forklarede også, at min mands hjemmebragte tærter var fyldt med kombinationer som ”beef steak & cheese”, ”chili beef”, ”vegan BBQ & beans” og ikke mindst ”chicken, bacon & mushroom”.

Sagde farvel stor stilling i Mærsk

 Sidstnævnte tærte smager – og jeg lyver ikke – som klassiske, danske tarteletter bagt ind i en mørdej, der både er sprød og blød… ”splød”? Det må være det nye tillægsord, der beskriver konsistensen af bagværket. Ren perfektion.

Da jeg forsøger at italesætte min glæde overfor Stu afbryder han og siger:  ”Perfection? You mean… it was pie-fection?”

Så kan du ligesom forestille dig, hvilken form for laid-back og hjertevarm tærtemager, vi har med at gøre.

Faktisk kom Stu til Danmark for 10 år siden til en højtlønnet og skjortestrøget stilling hos Mærsk. Men han elskede det ikke. Til gengæld elskede han at bage pies.

Derfor kvittede han jobbet hos Mærsk og lærte sig selv at bage pies fra bunden. Han fik lov at låne køkkenet hos The Dubliner på Amagertorv efter lukketid, og i lang tid stod den på testtærtebagning fra kl. 02 om natten til langt ud på morgenen hos den gamle, irske pub.

Målet var, som Stu ville sige det, ren pie-fektion.

Foto: PR

”Vores slogan hos Wild Kiwi Pies er ’Step Out’,” forklarer Stu en dag for et par uger siden, da jeg igen er på besøg for at få stillet abs-pie-nenserne, og han uddyber:

”Der er så mange businesstyper, der slaver livet væk i et kontorlandskab, fordi de har fået vide, at det er det rigtige at gøre. Mange danskere forstår ikke helt mit karrierevalg, men i New Zealand er det mere almindeligt at åbne en lille butik fyldt med noget, man elsker.

Også selv om det resulterer i et job, der ikke er helt så prestigefyldt. Så du kan sige, at jeg er ’stepped out’ af hamsterhjulet for at lave det, jeg elsker.”

Små pies på vej mod stort gennembrud

Jeg er tydeligvis ikke den eneste, der har fået øjnene op for Stu’s vilde kiwitærter. (Kiwi som i kulturen, ikke som i firserfrugten.)

For tiden forhandler han med et landsdækkende supermarked om at få de små, smagspakkede tærter ud at flyve. Første test er allerede afsluttet og alt tyder på, at det bliver muligt at få dem direkte i indkøbskurven fra det nye år. Mere om det senere.

Det er med andre ord bare om at komme afsted til Valby og få sat tænderne i en af de mange små pies, før de uundgåeligt bliver den helt nye dille.

Wild Kiwi Pies 1

Et godt pro-tip er, at de helst skal spises direkte fra posen på en gåtur.

Der er dog også siddepladser i den lille takeawaybiks, og snupper du en af dem, kan du med fordel prøve ”The Pie Tower” med en valgfri tærte på en bakketop af kartoffelmos iklædt med ”mushy peas” eller rødkål og overhældt med brun sovs. Øh, ja tak!

Lad mig gerne vide, om du efter et besøg ikke også er blevet en rendyrket, New Zealandsk pie-triot, der kunne finde på at udbryde et ”in pie we crust!” midt på Toftegårds Allé.

Hvad: Wild Kiwi Pies
Hvor: Toftegårds Allé 43, 2500 Valby
Hvor meget: 1 pie for 45 kr. , 2 pies for 79 kr. , 4 pies for 149 kr.
Hvornår: Mandag til lørdag kl. 11-19
Hvordan: www.wildkiwipies.com

Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou
Hotdog fra John's Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

Det amerikanske website Big7 har gjort en levevej ud af at udvælge verdens bedste rejser, hoteller og mad ud til deres læsere.

Og selvfølgelig har gastronomiske den danske hovedstad fået sin helt egen bucket-list – altså ting, man bare skal smage.

København dominerer listen ret kraftigt, også med nogle ret anderledes bud på must-eats.

Bliv inspireret herunder.

  1. Smørrebrød fra Aamanns 1921

    Selvfølgelig er smørrebrød på listen, og godt valg at tage verdensklasse Aamanns.

    Aamanns 1921 Foto Rasmus Kramer Schou

    2. Meyers Bageri – dansk wienerbrød

    Dansk wienerbrød er verdenskendt – hell, det hedder endda danish på engelsk.

  2. De har klogeligt valgt Meyers, men har må vi nok lige indskyde, at en tur hos Juno, Hart eller Andersen & Maillard heller ikke gør noget som helst dårligt for kvaliteten.

    Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

  3. Tebirkes fra Juno

    3. Gasoline Grill

    De er jo amerikanere, så selvfølgelig er der burgere på listen – og byens mest internationalt omtalte er Gasoline. Godt valg.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

    Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell

    4. Geranium

    Fra burger til landets eneste 3-stjernede Michelinrestaurant. Og direkte ind for at smage den ret, som Rasmus Kofoed vandt årets ret med.

  4. Nemlig: Letsaltet kulmule & kulmule skæl, persille stilke & finsk caviar i kærnemælk.

    Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

    Rasmus Kofoeds mesterværk. Foto Henrik Freek

    5. Stegt flæsk på Klubben

    Okay, fra Kofoeds mesterværk af en årets ret til….stegt flæsk på Klubben. Noget af et spænd. Indrømmet

  5. Klubben er ikonisk og dansk dna i sin grundsjæl, men stegt flæsk skal spises hos Umut og Frank på Guldkroen. Basta.

    Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

    Stegt flæsk med persillesovs fra Guldkroen. PR Foto

    6. Dampet blæksprutte hos Geist

    En tur ind hos Bo Bech er også på bucket-listen. Og valget er faldet på den her smukke ret.

    Dampet blæksprutte hos Geist. PR Foto

    7. Dessertvognen hos Kong Hans Kælder

    ‘Den har været her en menneskealder, men bliver bare bedre med tiden,’ skriver de. Svært at være uenig.

    Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

    Kong Hans Kælder dessertvogn PR Foto

    8. Marv hos Barr

    I Nomas tidligere lokaler boltrer Thorsten Schmidt sig med gastronomi fra øl-bæltet. Blandt andet den her vilde servering af marv.

    Marv hos Barr. PR Foto

    9. Nomas store tastingmenu

    Selvfølgelig. Et besøg i København uden et besøg på Noma virker ufuldendt. Hvis man da kunne få bord.

    10. Is-sandwich

    ISTID laver deres is med flydende nitrogen og har fundet på den her ret geniale sandwich.

     

    Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro

    ISTID sandwich. PR Foto

    11. Tatar hos Manfreds

    Som de selv pointerer – lidt ironisk at en restaurant, der er kendt for sit fokus på grøntsager, bliver fremhævet med kødretten over dem alle. Men hey, den er virkelig god.

    Tatar hos Manfreds. PR Foto

    12. Espresse Ice Lolly

    Café Det Vide Hus lige overfor Kongens Have buldrer ind på listen med deres take på sommerens bedste afkøler.

    Espresso Ice Lolly fra Det Vide Hus. PR Foto

    13. Hotdog fra John’s Hotdog Deli

    Intet besøg i København uden en ægte hotdog. Og hvorfor så egentlig ikke gå efter den bedste. Den laver John i Kødbyen.

    John med en hotdog fra John’s Hotdog Deli i Kødbyen. Foto Rasmus Kramer Schou

    Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

    Se resten af listen lige her

Danmarks sødeste hund: Få din bedste ven trykt på et frimærke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Synes du, at din hund er den sødeste i hele København? Måske endda i hele verden?

Så er du nok ikke den eneste.

Lige nu har alle stolte hundeejere endda chancen for at få deres hund på en ny, officiel frimærkeserie, der sendes ud i hele landet.

Dansk Kennel Klub har nemlig, i samarbejde med Post Nord, udskrevet en yderst nuttet konkurrence, der lyder på at finde frem til Danmarks fem dejligste hunde, som senere på året får lov at pryde hele to millioner frimærker.

Konkurrencen, der kører på både Facebook og Instagram, har siden uge 7 fået flere tusinde husdyrsejere med på hashtagget #minhundpåfrimærke– og din hund kan stadig nå at være med.

Den gode hundehistorie

For at deltage skal du starte med at bladre dit fotoalbum igennem, og udvælge det absolut bedste hundefoto du har af din bedste ven.

Dernæst skal billedet uploades sammen med en beskrivelse af, hvorfor netop din hund fortjener at pryde frimærkerne.

Du kan deltage på to forskellige måder:

  • Beskriv, hvad der gør lige netop din hund noget særligt. Beskrivelsen lægger du op i tråden på Post Nords Facebook, sammen med fotoet af din mest nuttede følgesvend.
  • Du kan også deltage ved at smide din motivation og billede op på din egen instagramprofil sammen med hashtagget #minhundpåfrimærke.

På Facebook har opslaget fået overvældende opmærksomhed, og over 4000 personer har allerede delt glædeligt ud af deres bløde venner.

Vind et forstørret frimærke med din hund

Konkurrencen slutter søndag d. 3. marts.

Herefter vil PostNord i samarbejde med Dansk Kennel Klub udvælge 5 vinderhunde d. 11. marts.

Vinderne får deres hund portrætteret af en af landets bedste hundefotografer, og de fem portrætter bliver herefter omsat til nationale danske frimærker; hver med en værdi af 10 kr..

De udkommer 19. september 2019 i et oplag på 2 mio. stk.

Vinderne modtager desuden et unikt værk bestående af et forstørret frimærke med vinderhunden på, indrammet og signeret af fotografen, samt 50 frimærker med den nye serie.

Du kan læse mere om konkurrencebetingelserne her og deltage i konkurrencen her.

Helt eksklusivt: Kevin Magnussen holder talkshow i Cirkusbygningen

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Kevin Magnussen er ubetinget Danmarks bedste racerkører nogensinde.

Formel 1-køreren har etableret sig som et af Formel 1-feltets sikre kørere og er på kontrakt med Haas.

Det er yderst sjældent, at Kevin Magnussen er hjemme i Danmark, og det er i højere grad sjældent, at han holder sit helt eget talkshow.

Men du kan faktisk komme ind og høre om Kevin Magnussens fascinerende liv som Formel 1 kører på godt og ondt, og i det hele taget komme med bag kulisserne på den globale sportsgren.

Holder talkshow med sin team-manager

Det sker allerede onsdag d. 6. marts i Cirkusbygningen i København.

“Dette vil være Haas-køreren Kevin Magnussens første talkshow nogensinde og sammen med ingen andre end hans teammanager, Günther Steiner.

De to Haas-medlemmer ser frem til at give publikum en unik indsigt i selve det forretningsmæssige ved F1, 2018-sæsonen og ikke mindst forventningerne og målsætningen for den kommende sæson, som starter i Australien lige efter showet, den 17. marts 2019,” skriver arrangørerne i invitationen.

Vil gerne tæt på sine fans

Günther Steiner åbner aftenen med at fortælle om den forretningsmæssige side af Haas F1 Team, at sætte et verdensklasse hold og om F1 business generelt.

Kevin Magnussen, går efterfølgende på scenen og vil her fortælle hans fascinerende historie om livet og karrieren, og hans forventninger og mål for 2019.

“Jeg vil gerne tæt på mine fans, og derfor synes jeg, at det er godt at holde en aften for fans og Formel 1-entusiaster.

Der er ikke så mange muligheder for at komme tæt på dem, der følger mig, man er jo ofte ret spændt op rent tidsmæssigt, når man er ude til Formel 1.

Der er faktisk kun meget få tidspunkter, hvor man har mulighed for at snakke med sine fans.

Derfor synes jeg, det er godt at give dem muligheden for at høre direkte fra mig; hvordan jeg lever i hverdagen, og hvordan det er at køre Formel 1,” siger Kevin Magnussen.

Billetter med Meet & Greet

Formel 1 er kendt for at være Big Business, og vil man helt tæt på Kevin Magnussen med et såkaldt meet & greet hvor man kan møde stjernen og få et billede med ham, så koster det også en slat.

En såkaldt Super VIP billet koster intet mindre end 3540 kr. Det inkluderer 3 retters menu, VIP-pladser og så Meet & Greet med foto.

VIP-billetter med spisning koster 2290 kr. og helt almindelige showbilletter koster 520 kr.

Aftenens vært er den prisvindende og en af landets mest erfarne, internationale moderatorer, Ulla Essendrop.

Hvad: Kevin Magnussen Talkshow
Hvor: Cirkusbygningen
Hvornår: Onsdag d. 6. marts

Se aftenens program her samt billet-info