Winther Vin ændrer vores opfattelse af vin

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

God eksklusive vin er i mange år blevet associeret med dyre dråber, der ikke er til at komme i nærheden af. Da opfattelsen hurtigt er blevet, at eksklusiv vin kun skal nydes til ganske særlige lejligheder, er priserne blevet skyhøje. Men sådan behøver det ikke at være.

Jesper, indehaver af Winther Vin, har længe været træt af ikke at kunne få fat på sine foretrukne vine, uden enten at betale en formue, eller skulle investere i et helt lager. Derfor har han skabt et koncept, hvor man kan få fat i vinene enkeltvis eller i sæt – præcis som man ønsker. Her er holdningen, at eksklusiv vin skal kunne nydes, når man ønsker det. Fokus bør handle om den udsøgte smagsoplevelse og at nyde vin i festlige lag i godt selskab.

Eksklusive vine fra hele verden

Ved et besøg i det lokale supermarked eller specialforretning, kan det være svært at skaffe lige den vin man har i tankerne. Det kan være et nostalgisk minde fra en ferie i det sydfranske, hvor vinen nu er umulig at støve op på det danske marked. Her vil man på webshoppen til Winther Vin kunne finde lækre vine fra hele verden, og bestille dem til egen hoveddør. Udvalget er stort og indebærer alle slags vine, baseret på indehaverens egne præferencer og ekspertise i gode vine.

At kunne købe vinene enkeltvis åbner op for at kunne skabe en unik samling af favoritter fra forskellige verdenshjørner. Her vil man kunne tilbyde en lækker vinmenu til gæsterne, hvor hver enkelt vin komplimenterer maden perfekt og skaber en god helhedsoplevelse for smagsløgene. Samtidig er der plads til at eksperimentere og bestille vin hjem man ikke har prøvet før, mens man udvider sin horisont.

Hvidvin og rosé produceret på egne danske marker

Udover at have et bredt udvalg af vine til enhver smag fra alle breddegrader, er Winther Vin også begyndt at selvproducere. På gården i Birkerød bliver der dyrket autentisk dansk vin på frodige marker til at lave unikke vine, der emmer af dansk natur. Produktion er stadig relativt begrænset, så man skal være heldig for at få fingre i de gyldne lokale dråber. Jesper har sørget for at holde prisen per flaske fornuftig, på trods af, at der anvendes de bedste midler til at sikre den optimal produktion.

Forretning baseret på egen passion

Interessen for at jagte eksklusive vine til en god pris, startede ud som en hobby for indehaveren Jesper. Lidt efter lidt begyndte han at selvimportere flere og flere vine fra eksotiske lande til Danmark. Konceptet voksede og snart blev det til en forretning. Med Jespers gode indsigt i den gode vin og autentiske smagsoplevelse, sørger han for at sortimentet er bredt og at der kun tilbydes lækre vine, som han selv kan stå inde for.

Udvalget kan ses på www.winthervin.dk, hvor man også kan lære mere om vinene, den gode smag og deres oprindelse. Har man yderligere spørgsmål til udvalget, er kontakt velkommen på 30 54 31 70.

Øl og tv-kokke: Masterchef kokkene indtager Nørrebro Bryghus

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Masterchef Jul 2019 Foto: TV3
Masterchef Jul 2019 Foto: TV3

Masterchef på TV3 er det mest sete madprogram i landet. Her dyster håbefulde amatørkokke om at lave den bedste mad for de tre dommere.

Hvert program byder på nye udfordringer og én deltager ryger hjem, når de har brunet smøret for meget eller skilt risalamanden.

Nu er mange af dem samlet igen.

Deltagerne fra Masterchef Jul 2019 indtager nemlig køkkenet på Nørrebro Bryghus og laver Masterchef Takeover.

Læs også: Københavns fedeste job?: Bliv korleder på ølbar med fællessang og kolde fadøl

Masterchef Jul 2019 Foto: TV3

5 retter med øl

Det sker lørdag 29. februar, hvor 7 af de dygtige deltagere fra Masterchef Jul 2019 sammen med den normale køkkenchef Morten, har udviklet en velbalanceret 5-retters menu, hvor Masterchef deltagernes personlige præg stadig skinner igennem.

I bedste Masterchef stil blev deltagerne stillet en opgave, der i dette tilfælde var at sætte fokus på  øl og øl-elementer i maden.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

Særlig øl-menu – og meget af den

Til de 5 retter er det selvfølgelig også udviklet en særlig beverage menu, så man kan komme på rejse i øluniverset. Bryghuset har i dagens anledning lovet at skænke godt op, så stemningen kan følge med.

Masterchef deltagerne vil før hver servering på skift fortælle om tankerne bag udviklingen af de enkelte retter.

Der vil ligeledes være mulighed for at snakke med deltagerne omkring Masterchef anekdoter og madnørderi, når de går rundt ved bordene under middagen.

Når aftenen er ved at være omme stemmes der om den bedste ret, for det er ikke en rigtig Masterchef aften uden lidt konkurrence.

Læs også: Skål på skotsk: Byens nye ølbar serverer humle fra højlandet

Hvad: Masterchef Takeover
Hvor: Nørrebro Bryghus, Ryesgade 3
Hvornår: Lørdag 29. februar 18-22
Hvor meget: 450,- for de 5 retter. 750,- hvis man tager ølmenuen med
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Guide: Her er 5 nye vinbarer i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Så er der nye vinbarer i København. Drik rød, drik hvid, drik lige hvad du vil.

Her er overblikket over byens nyeste steder at hygge med lidt procenter.

Læs også: Helt vildt lækkert: Cocktailbar har specialiseret sig i champagne-cocktails

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

1. Vinoria Lilo

København har fået ny naturvinsbar.

Den hedder Vinoria Lilo og ligger i den smukke røde murstensbygning i Pilestræde 52.

Verdens måske mest enkle menukort holder sig til: ’Et glas hvidvin, rødvin eller bobler’.

Så slipper man for at få stukket et vinkort i hånden med en masse navne, druesorter og områder, den almindelige vindrikker ikke altid kan overskue – og istedet faktisk tale med personalet omkring ens valg og blive guidet.

Her er også et rustikt madkort, der matcher vinene med velanrettede crowd-pleasers af enkle, delevenlige retter, hvor råvarerne mestendels kommer fra lokale producenter.

Hvad: Vinoria Lilo
Hvor: Pilestræde 52
Hvor meget: Glaspriser fra 65,-
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort


Nærvær Værnedamsvej PR Foto

2. Nærvær Værnedamsvej

Nærvær på Værnedamsvej er en søster til Nærvær på Christianshavn – og de har importeret den gode stemning og væren tilstede der driver butikken, mens man nyder et godt måltid og et glas vin til en fair pris.

Det kunne være burrata med olivenolie og piment eller ansjoser med mynte og brød.

Der er altid mellem 20 og 30 vine på glas.

I gadeplan er der vinbar og madbar, hvilket fortsætter nedenunder, hvor der vil være en lidt mere dunkel stemning i de gamle lokaler med hvælvinger, der indbyder til hyggelige aftenener over et glas vin eller en god cocktail.

Hvad: Nærvær
Hvor: Værnedamsvej 2
Hvornår: Åbnede 1. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Københavns fedeste job?: Bliv korleder på ølbar med fællessang og kolde fadøl


Vinbaren Ottos Hotel Studiestræde PR Foto

3. Ottos Hotel

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været.

Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt.

Ottos Hotel er en charmerende blanding af en økologisk vinbar, zero waste restaurant med delevenlige serveringer.

Der er løbende udstillinger på de hvide vægge, med forskellige kunstner og til sidst sælger og formidler Ottos Hotel kuraterede ting fra københavnske butikker, man ikke lige finder andre steder.

Hovedfokus ligger på et udvalg af naturvine og boblende cider fra Ciderevoulution.

Som noget helt nyt kan man købe vinen pr. gram, hvis nu man er i bil eller i gang med hvid januar, men stadigvæk gerne vil smage en smule.

Hvad: Ottos Hotel
Hvor: Studiestræde 18
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat


Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

4. Safari

Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

Her er plads til 42 spisende gæster og 20 i baren, og de kan nyde den lidt lysere og mere elegante stil end der praktiseres på søsterrestauranten Omar.

Vinkortet har fokus på de naturlige ting uden at være religiøs omkring det.

Der er en del friskere vin og mere syreholdige, og så kan man på Safari dykke ned i et relativt godt udvalg af både bitter og vermouth, ligesom man kan nyde cocktails som old fashioned og negroni.

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Læs også: Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos


Rufino Osteria BeOne PR Foto

5. BeOne – Rufino Osteria

Hvis man er forelsket i Rom, så kan man få stillet sin sult på Christianshavn.

Her ligger Rufino Osteria nemlig i kælderen, lige når man er kørt over Knippelsbro. De serverer rustik mad i ligeså rustikke omgivelser med fokus på det romerske køkken – og især pastaretter.

Gerne de helt bondske og ‘fattige’ klassikere som carbonara, der på trods af deres umiddelbare enkelhed ofte er ægte himmerige-mundfulde.

Menukortet er simpelt og skifter hver dag – og Rufinos går selvfølgelig også op i vin.

Faktisk så meget, at de har ryddet deres lager ud og omdannet det til en vinbar, hvor man kan drikke sig igennem støvlelandet.

De kalder vinbaren BeOne og deres vinkort har masser af sjove overraskelser i ærmet, også på naturvinsfronten.

Hvad: Rufino Osteria
Hvor: Strandgade 14, Christianshavn

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Årets lakridsfestival vokser og rykker til luksusrammer

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Lakridsfestival PR Foto
Lakridsfestival PR Foto

For 9 år siden så den allerførste Lakridsfestival dagens lys.

Siden har det sorte guld trukket fulde huse hvert eneste år.

Lakrids har nemlig en hård sort kerne af fans.

Læs også: Guide: Her er Københavns nye fristelser med Nutella, éclairs og marengs

Så selvfølgelig skal lakrids da have sin helt egen festival. Med masser af smagsprøver.

Og efter 8 gode år i Webers Grill Academy rykker årets Lakridsfestival et par hundrede meter mod vandet.

2020 skal der nemlig smages lakrids i en af byens smukkeste og mest kendte bygninger – nemlig Langelinie Pavillonen – lige ved den lille havfrue.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Langelinie Pavillonen PR Foto

Herinde præsenterer de håndplukkede lakridsaktører deres signaturprodukter og masser af smagsprøver på de sorte lækkerier.

Alt fra smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids.

I lakridslaboratoriet kan du blive klog på de forskellige typer rålakrids og deres anvendelsesmetoder.

Årets søde højdepunkt løber af stablen søndag 15. marts, og man kan komme med for 180 kr.

Læs også: Guide: Her er 7 nye restauranter du skal kende – januar 2020

Hvad: Lakridsfestivalen 2020
Hvor: Langelinie Pavillonen, Langelinie 10
Hvornår: Søndag 15. marts 2020 i tre forskellige sessioner – Kl. 11.00 -13.00. Kl. 13.15-15.15 Kl. 15.30-17.30
Hvor meget: 180,- for voksne og 100,- for børn (4-11 år)
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.