Aldrig sket før: To københavnske restauranter i top 5 på World’s 50 Best
Tirsdag 25. juni gik det løs igen.
Denne gang ved en stor præsentation i Singapore.
The World’s 50 Best Restaurants er LISTEN, alle restauranter gerne vil være på. De har placeret sig øverst i hierarkiet som den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.
En ny regel fra i år er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.
Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med – men er i stedet overført til en slags Hall of Fame – Best of the Best.
Noma der har toppet listen fire gange i alt er dog snedigt kommer udenom denne nye regel, eftersom de nu er Noma 2.0 efter deres flytning.
Verdens 10 bedste restauranter blev :
#1 Mirazur, Menton, Frankrig
#2 Noma, København, Danmark – (var sidste år ude, pga. flytning)
#3 Asador Etxebarri, Atxondo, Spanien
#4 Gaggan, Bangkok, Thailand
#5 Geranium, København, Danmark (nr. 19 på listen sidste år)
#6 Central, Lima, Peru
#7 Mugaritz, San Sebastian, Spanien
#8 Arpége, Paris, Frankrig
#9 Disfrutar, Barcelona, Spanien
#10 Maido, Lima, Peru
Gastro-nørder kan se hele listen her. Eller på Twitter her.
Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
4 Københavnske restauranter lige udenfor de 50 bedste
World’s 50 Best tyvstartede sidste uge og løftede sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.
Fire restauranter fra København var med og viser dermed, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.
Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108 er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr. 56.
Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide
En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.
Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med.
Regler og kriterier
The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.
Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000 jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.
Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.
Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter
Anonym stemme
Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.
For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.
Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.
Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram