BEGIN:VCALENDAR
VERSION:2.0
PRODID:-//ZContent.net//ZapCalLib 1.0//EN
CALSCALE:GREGORIAN
METHOD:PUBLISH
BEGIN:VTIMEZONE
TZID:Europe/Copenhagen
BEGIN:DAYLIGHT
DTSTART:20210328T030000
TZOFFSETFROM:+0100
TZOFFSETTO:+0200
TZNAME:CEST
END:DAYLIGHT
BEGIN:STANDARD
DTSTART:20211031T020000
TZOFFSETFROM:+0200
TZOFFSETTO:+0100
TZNAME:CET
END:STANDARD
BEGIN:DAYLIGHT
DTSTART:20220327T030000
TZOFFSETFROM:+0100
TZOFFSETTO:+0200
TZNAME:CEST
END:DAYLIGHT
BEGIN:STANDARD
DTSTART:20221030T020000
TZOFFSETFROM:+0200
TZOFFSETTO:+0100
TZNAME:CET
END:STANDARD
BEGIN:DAYLIGHT
DTSTART:20230326T030000
TZOFFSETFROM:+0100
TZOFFSETTO:+0200
TZNAME:CEST
END:DAYLIGHT
BEGIN:STANDARD
DTSTART:20231029T020000
TZOFFSETFROM:+0200
TZOFFSETTO:+0100
TZNAME:CET
END:STANDARD
END:VTIMEZONE
BEGIN:VEVENT
SUMMARY:Brunello Vs. Barolo
DTSTART:20220409T130000
DTEND:20220409T150000
LOCATION:
UID:2024-03-29-10-35-4250984
DTSTAMP:20240329T103542
Description:
Brunello Vs. Barolo – Når gi
ganter mødes i al fredsommelighed
\nHvad er Barolo så?\n\nBarolo er
den mest kendte vin fra Piemonte i det nordlige italien. De bedste huse op
ererer i udbredt grad med et enkeltmarksystem a la det vi kender fra Bourg
ogne\, og nebbiolo-druerne dyrkes primært omkring byerne\, Barolo\, La Mo
rra\, Castiglione\, Falletto\, Serralunga d’Alba og Monforte d’Alba. D
et har sikkert bidraget til vinens berømmelse at det var den førende vin
i kongedømmet Savoy\, og den blev derfor kaldt kongernes vin.\n\nMan kan
også påstå at at Barolo er kongen af tannin-spækket vin\, hvilket for
de bedstes vedkommende gør dem nærmest udrikkelige i minimum de første
10 år af deres liv. Der er\, med mere eller mindre held\, lavet talrige
eksperimenter med at gøre Barolo tidligere venlig\, men de mest klassiske
huse\, der også bliver betegnet som traditionalisterne\, benytter stadig
de gamle metoder. Dette giver til gengæld vine med utrolig lang holdbarh
ed\, og en smuk balance og kompleksitet når de så endelig folder sig ud.
\n\nSignaturnoterne i Barolo er mørke bær som sorte kirsebær\, blomme\,
sort tobak\, trøffel og tjære\, hvilket giver vinene et udpræget masku
lint udtryk.\n\nHvad er Brunello?\n\nBrunelloens historie kan som måske d
en eneste vin i verden føres tilbage til en enkelt mand. Han hed Ferrucc
io Biondi-Santi. Han lavede den første Brunello på en mark udenfor den t
oscanske landsby Montalcino i 1865. Ambitionerne for denne nye vin var så
høje at der frem til 1945 kun blevet fremstillet 8 årgange. I forhold t
il de mere kendte vine fra Chianti\, er Brunello en dybere og mere seriøs
vin. Godt nok er Chianti Classico kommet gevaldigt efter det i de sidste
10 år\, men der er ingen tvivl om at Brunelloen er den vintype der nyder
højest prestige i Toscana. Selve navnet Brunello er navnet på druen\, so
m man oprindeligt troede var sin egen\, men som senere har vist sig at væ
re en klon af den klassiske Sangiovese\, der er mest berømt i Chanti.\n\n
En Brunello skal have lagret i minimum 5 Ã¥r\, hvor af 2 Ã¥r skal være pÃ
¥ fad\, inden den bliver frigivet. Den følger altsÃ¥ det mønster vi kend
er fra nogle af verdens mest klassiske rødvinsregioner som Bordeaux og Ri
oja.\n\nSignaturnoterne i en Brunello er granatæble\, kirsebær\, kaffe\,
mørk chokolade\, breakfast tea\, lys pibetobak og soltørrede tomater\,
hvilket giver en vin med medium tyngde og stor kompleksitet der kan lagre
i over 10 år.\n\nTilføjet via: https://migogkbh.dk/kalender/begivenhed/b
runello-vs-barolo/
END:VEVENT
END:VCALENDAR