Flotte anmeldelser på Take Away: Vesterbro-pizzeria begejstrer med særlig sesambund

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen
PR-foto
PR-foto

Hvis du endnu ikke kender pizzeriaet med det pudsige navn ych!, så er du garanteret ikke den eneste.

ych! har nemlig indtil nu været lidt af en “hemmelig perle”.

For bare nogle måneder siden var det ikke til at se, at et af Københavns mest hippe pizzeriaer lå på Enghave Plads.

Kun de faste stamkunder har kendt til stedet, og udbredelsen af konceptet er primært sket gennem varme anbefalinger og flotte kundeanmeldelser på Just Eat.

Men hemmeligheder er svære at holde, og nu sker der ting og sager hos ych!.

Pizzeriaet har netop fået en makeover.

Det håndmalede navneskilt på fronten af forretningen er skiftet ud med hvide neonlys formet som bogstaver med ordene ”ych! pizza”.

Facaden er nu prydet med smukke, naturfarvede, rustikke mursten, og en stor markise med varmelamper byder gæsterne velkommen, som var det en anden fransk fortovscafe.

ych! konceptet

Hele konceptet hos ych! er bygget op om en udviklingsrejse, som tager pizzaeventyret til et helt nyt niveau.

ych! er nemlig ikke bare et almindeligt pizzeria. Hos ych! har de en historie at fortælle, og holdet bag forsøger konstant at udvikle deres koncept.

Det har man som gæst rig mulighed for at få et indblik i, når man træder indenfor i det nyrenoverede lokale.

Her er på endevæggen optegnet hele ych’s koncept i udviklingstrin.

Iværksætterne bag konceptet tager deres gæster med på rejsen, og det hele kan nærstuderes, imens man venter på, at den sprøde pizza bages færdig.

Konceptet har været under udvikling i flere år, og sesampizzaen blev udviklet allerede i starten af rejsen.

Nu er de hos ych! lidt over halvvejs i fortællingen og pizzeriaet har netop fået et ansigtsløft, en ny facade og nyt inventar.

På det kommende udviklingstrin, som måske er i nær fremtid, vil der yderligere ske banebrydende ting.

Men hvad der præcis kommer til at ske med pizzeriaet, kan endnu ikke afsløres. Som i en anden krimi, formår de hos ych! at holde spændingen til det sidste.

En ting ligger dog fast. For hvert udviklingstrin udvikles menukortet.

Hele konceptet og de enkelte niveauer har været udtænkt fra start, som en drejebog til en film.

Men samtidig gøres der brug af en eksperimentel og legende tilgang, hvor ejerne konstant forsøger at udfordre status quo.

Det eneste pizzeria med en sesambund

Ikke nok med at pizzariaet konstant er under udvikling.  De er også de eneste i Danmark, så vidt de selv er orienteret, der laver pizzaer med sesambund.

En helt unik pizza, hvor skorpen og pizzabunden rulles i sesam. Det giver en helt anden smagsoplevelse og en speciel sprødhed, en langt mere crispy bund.

Ligeledes er også fyldet på pizzaerne væsentligt anderledes fra andre pizzeriaer og helt unikt.

Det smager man straks, når man sætter tænderne i den varme, sprøde sesambund, som perfekt komplimenterer den unikke smag af det saftige, fintskårne New Zealandske lammekød og fuldendes med den cremede, milde og sødmefulde gorgonzola eller gedeost samt frisk rosmarin.

En af de helt store favoritter.

En anden bestseller er uden tvivl vegetarpizzaen med diverse svampesorter.

De friske portobellosvampe og østershatte udfolder en unik umamismag i munden, allerede ved første bid, og den hvide trøffelolie giver svampenuancerne det helt rigtige tvist.

Der er dog også gemt et par af de klassiske pizzaer på kortet, ”Vesterbro pizzaerne ”, som de kaldes, til dem der ønsker det. Ligeledes er der også fine muligheder for glutenallergikere med 100 procent glutenfri bunde og laktosefri ost.

Takeaway til børn

Hos ych! har de mange stamkunder, som har kendt pizzeriaet i flere år. ych! henvender sig ikke kun til de hippe, unge og smarte københavnere, som man måske skulle tro, men også til børnefamilier, og andre der gerne vil smage pizza på et helt nyt niveau.

Menuen afspejler, at også børn tilgodeses, når det kommer til takeaway af høj standard.

Til børn er det sidste nye på menuen kyllinge- eller torskenuggets. Nuggets, lavet på kyllingebryst eller frisk torsk, med smilende pomfritter og hjemmerørt remolade.

Udover den hjemmerørte remolade har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige hjemmelavede dressinger, som basilikumscreme, pesto, chili og tomatsovs. Alt er lavet fra bunden.

Fokus på kvalitet

Helt i toppen, på Just Eats liste over lokale pizzeriaer, ligger ych! placeret med rigtig flotte gæsteanmeldelser.

En af årsagerne til dette er den høje kvalitet, som de dagligt leverer.

Hos ych! er råvarerne i fokus og økologi er et nøgleord. På hylderne hos ych! finder du også Jacob og Jakob’s økologiske kvalitetsis, og iskolde økologiske øl fra Nørrebro Bryghus.

Hvis du er blevet sulten ved tanken om de rygende varme, sprøde pizzaer, og vil give dig i kast med en, skal du være hurtig, hvis du vil have en siddeplads i pizzariaet.

Der er nemlig kun et enkelt langbord med dertilhørende bænke. Det er dog muligt at klemme et mindre selskab ind.

Ellers kan du nemt bestille din pizza på Just Eat, som bringer din varme pizza til døren.

Hvad: ych! 

Hvor: Enghave Plads 9, 1670 Vesterbro

Hvornår: Mandag – søndag kl.12-22

Hvor meget: Pizzaerne koster mellem 65kr  – 99 kr.

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.