Flotte anmeldelser på Take Away: Vesterbro-pizzeria begejstrer med særlig sesambund

Skrevet af: Mette Bergholt Andersen
PR-foto
PR-foto

Hvis du endnu ikke kender pizzeriaet med det pudsige navn ych!, så er du garanteret ikke den eneste.

ych! har nemlig indtil nu været lidt af en “hemmelig perle”.

For bare nogle måneder siden var det ikke til at se, at et af Københavns mest hippe pizzeriaer lå på Enghave Plads.

Kun de faste stamkunder har kendt til stedet, og udbredelsen af konceptet er primært sket gennem varme anbefalinger og flotte kundeanmeldelser på Just Eat.

Men hemmeligheder er svære at holde, og nu sker der ting og sager hos ych!.

Pizzeriaet har netop fået en makeover.

Det håndmalede navneskilt på fronten af forretningen er skiftet ud med hvide neonlys formet som bogstaver med ordene ”ych! pizza”.

Facaden er nu prydet med smukke, naturfarvede, rustikke mursten, og en stor markise med varmelamper byder gæsterne velkommen, som var det en anden fransk fortovscafe.

ych! konceptet

Hele konceptet hos ych! er bygget op om en udviklingsrejse, som tager pizzaeventyret til et helt nyt niveau.

ych! er nemlig ikke bare et almindeligt pizzeria. Hos ych! har de en historie at fortælle, og holdet bag forsøger konstant at udvikle deres koncept.

Det har man som gæst rig mulighed for at få et indblik i, når man træder indenfor i det nyrenoverede lokale.

Her er på endevæggen optegnet hele ych’s koncept i udviklingstrin.

Iværksætterne bag konceptet tager deres gæster med på rejsen, og det hele kan nærstuderes, imens man venter på, at den sprøde pizza bages færdig.

Konceptet har været under udvikling i flere år, og sesampizzaen blev udviklet allerede i starten af rejsen.

Nu er de hos ych! lidt over halvvejs i fortællingen og pizzeriaet har netop fået et ansigtsløft, en ny facade og nyt inventar.

På det kommende udviklingstrin, som måske er i nær fremtid, vil der yderligere ske banebrydende ting.

Men hvad der præcis kommer til at ske med pizzeriaet, kan endnu ikke afsløres. Som i en anden krimi, formår de hos ych! at holde spændingen til det sidste.

En ting ligger dog fast. For hvert udviklingstrin udvikles menukortet.

Hele konceptet og de enkelte niveauer har været udtænkt fra start, som en drejebog til en film.

Men samtidig gøres der brug af en eksperimentel og legende tilgang, hvor ejerne konstant forsøger at udfordre status quo.

Det eneste pizzeria med en sesambund

Ikke nok med at pizzariaet konstant er under udvikling.  De er også de eneste i Danmark, så vidt de selv er orienteret, der laver pizzaer med sesambund.

En helt unik pizza, hvor skorpen og pizzabunden rulles i sesam. Det giver en helt anden smagsoplevelse og en speciel sprødhed, en langt mere crispy bund.

Ligeledes er også fyldet på pizzaerne væsentligt anderledes fra andre pizzeriaer og helt unikt.

Det smager man straks, når man sætter tænderne i den varme, sprøde sesambund, som perfekt komplimenterer den unikke smag af det saftige, fintskårne New Zealandske lammekød og fuldendes med den cremede, milde og sødmefulde gorgonzola eller gedeost samt frisk rosmarin.

En af de helt store favoritter.

En anden bestseller er uden tvivl vegetarpizzaen med diverse svampesorter.

De friske portobellosvampe og østershatte udfolder en unik umamismag i munden, allerede ved første bid, og den hvide trøffelolie giver svampenuancerne det helt rigtige tvist.

Der er dog også gemt et par af de klassiske pizzaer på kortet, ”Vesterbro pizzaerne ”, som de kaldes, til dem der ønsker det. Ligeledes er der også fine muligheder for glutenallergikere med 100 procent glutenfri bunde og laktosefri ost.

Takeaway til børn

Hos ych! har de mange stamkunder, som har kendt pizzeriaet i flere år. ych! henvender sig ikke kun til de hippe, unge og smarte københavnere, som man måske skulle tro, men også til børnefamilier, og andre der gerne vil smage pizza på et helt nyt niveau.

Menuen afspejler, at også børn tilgodeses, når det kommer til takeaway af høj standard.

Til børn er det sidste nye på menuen kyllinge- eller torskenuggets. Nuggets, lavet på kyllingebryst eller frisk torsk, med smilende pomfritter og hjemmerørt remolade.

Udover den hjemmerørte remolade har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige hjemmelavede dressinger, som basilikumscreme, pesto, chili og tomatsovs. Alt er lavet fra bunden.

Fokus på kvalitet

Helt i toppen, på Just Eats liste over lokale pizzeriaer, ligger ych! placeret med rigtig flotte gæsteanmeldelser.

En af årsagerne til dette er den høje kvalitet, som de dagligt leverer.

Hos ych! er råvarerne i fokus og økologi er et nøgleord. På hylderne hos ych! finder du også Jacob og Jakob’s økologiske kvalitetsis, og iskolde økologiske øl fra Nørrebro Bryghus.

Hvis du er blevet sulten ved tanken om de rygende varme, sprøde pizzaer, og vil give dig i kast med en, skal du være hurtig, hvis du vil have en siddeplads i pizzariaet.

Der er nemlig kun et enkelt langbord med dertilhørende bænke. Det er dog muligt at klemme et mindre selskab ind.

Ellers kan du nemt bestille din pizza på Just Eat, som bringer din varme pizza til døren.

Hvad: ych! 

Hvor: Enghave Plads 9, 1670 Vesterbro

Hvornår: Mandag – søndag kl.12-22

Hvor meget: Pizzaerne koster mellem 65kr  – 99 kr.

Kom med til gratis og inspirerende rejse-foredrag fra den store verden

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau
Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Roadtrip i USA, eventyrlige Brasilien eller måske en tur på de historiske Galapagosøer.

Vores store verden er fyldt til randen med oplevelser, som bare venter på at blive opdaget.

Den bedste måde at finde inspiration og komme godt af sted på er rejse-foredrag fra folk, der rent faktisk har været der – og kan give alle tricks og tips.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Gratis rejseforedrag i København Foto: Jysk Rejsebureau

Gratis rejseforedrag
Det er der mulighed for nu – endda ganske gratis.

Det er Jysk Rejsebureau, der løbende holder gratis events og rejseforedrag – og du er inviteret.

Så kom ind i butikken og bliv inspireret til din næste rejse, når de viser dig rejsebilleder og deler ud af de mange indtryk og erfaringer, de har fået på deres talrige rejser ude i verden.

Foredragene afholdes om aftenen i butikken på Knabrostræde 4, st.

Alle events og foredrag er ganske gratis, men pladserne er begrænsede, så husk at tilmelde dig i god tid. Det gøres let med et klik på hjemmesiden.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Hvad: Gratis rejseforedrag
Hvor: Jysk Rejsebureau, Knabrostræde 4, st.
Hvornår: Flere gange om måneden – se website her for datoer og temaer
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh…. 

Masser af cocktails-smagsprøver når bartendere konkurrerer om at opfinde den næste Bacardi-klassiker

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou
Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Bacardi er et af verdens største spiritusfirmaer.

Så selvfølgelig holder de en af verdens største cocktailkonkurrencer.

Den hedder Bacardi Legacy Cocktail Competition og her finder de den deltager, der skal repræsentere Danmark i den store internationale finale.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Den indviklede enkelhed
Udfordringen i Bacardis flagskibskonkurrence lyder bedragerisk enkel:

Nemlig at opfinde en ny klassisk cocktail der er både tidløs og let at lave.

Komponenterne skal være enkle, men drinken skal være uforglemmelig.

Det skal nemlig være noget enhver bartender i hele verden let kan finde i deres egen bar.

Man kan dermed ikke bruge usædvanlige eller obskure lokale ingredienser til at skille sig ud fra konkurrenterne.

Drikken bør være let at lave, men særpræget.

Læs også: Smag på 450 forskellige slags: Verdens største Gin Festival holdes i København

Gode cocktails København Foto: Rasmus Kramer Schou

Hemmingway-effekten
Og en god baggrundshistorie hjælper også altid på pointgivningen.

Klassikere som Daiquiri, Cuba Libre og Mojito, er enkle og lækre, men har også alle en god historie bag deres skabelse, der også gør dem mindeværdige.

F.eks. har det selvfølgelig hjulpet af de er Ernest Hemingways to absolutte favoritter, som han har gjort udødelige  ved at skrive på væggen i baren La Bodeguita Del Medio i Havana, Cuba: “My Mojito in La Bodeguita, my Daiquiri in El Floridita.”

Hvis du vil opleve de tre danske bartandere shake og dyste deres vej mod toppen, så sæt næsen mod den hyggelige Strøm Bar lige ved Grøbrødretorv mandag 24. februar fra kl. 18.00.

Her kan du nemlig være tilskuer til selve finalen, mens Strøm serverer cocktails til folket til nedsatte priser – også flere af de tidligere års vindere, så man selv kan smage de nye klassikere. Ligesom tilskuerne også kan smage de tre finalecocktails – og der er gratis smagsprøver i løbet af aftenen.

Den danske vinder skal repræsentere Danmark i Global Finals i Miami senere på året.

Læs også: Guide til gode cocktails: Her er 5 nye cocktailbarer i København

Hvad: Bacardi Legacy Finals Denmark 2020 x Strøm Bar
Hvor: Strøm, Niels Hemmingsens Gade 32
Hvornår: Mandag 24. februar. Strøm åbner kl. 18. Konkurrence starter kl. 19.00
Hvor meget: Gratis adgang
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

 

Gratis levering: Få bragt en skøn 7-retters vintermenu lige til døren

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriets Vintermenu PR Foto
Smageriets Vintermenu PR Foto

Forkæl dine gæster med en lækker vintermenu, der rummer alle de bedste råvarer denne sæson har at byde på – og helt uden du skal røre en finger.

Udnyt de kolde og mørke vinteraftener til at invitere dine bedste venner eller dine kære til middag hjemme i hyggelige rammer.

Er du dog ikke typen, der synes 3-4 timer i køkkenet er den rette måde at bruge tiden, så findes der heldigvis gode råd for det.

Smageriets dygtige kokke har nemlig sammensat en smagfuld 7-retters menu, der bl.a. byder på helstegt rosa oksemørbrad, hvidløgsstegt kyllingebryst, porchetta speziata, flødebagte kartofler og raffinerede vintersalater.

Menuen leveres færdigtilberedt og anrettet på hvidt porcelæn – lige til at sætte på bordet.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Bestil forret for 39 kr. og få desserten med for kun 1 kr.
Det er ingen hemmelighed, at Smageriet vil dig det godt, men i øjeblikket vil de dig det altså rigtig godt.

Alle ved, at intet fuldender den perfekte middag som en indbydende forret og en lækker dessert, og det har kokkene altså også taget højde for.

Kom godt fra start og sæt rammerne for en delikat aften med røget laks med rapsoliemayo, agurk, karse og rugbrødscroutoner og rund af med æblekage med kanel og sprød crumble serveret med vaniljecremefraiche.

Med sådan en afslutning på en dejlig aften kan dine gæster næsten ikke gå andet end meget glade og tilfredse hjem.

Smageriets Vintermenu PR Foto

Brug rabatkoden og få gratis levering
Smageriet har mange års erfaring med at levere mad til både små og store arrangementer rundt omkring i landet, og faktisk er intet arrangement for stort til, at de vil påtage sig ansvaret og stå for at kokkerere en lækkermenu til dit selskab.

Smageriet står til rådighed for personlig vejledning alle ugens dage og du kan tilpasse din bestilling indtil 8 dage før levering.

Lige nu kan du som MigogKbh-læser få gratis levering, når du bestiller din vintermenu hos Smageriet ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Brug blot denne rabatkode: FEB20-K

Se hele menuen og bestil din vintermenu her.

Hvad: Vintermenu fra Smageriet
Hvor: Kan leveres i hele landet (dog kun brofaste øer)
Hvornår: Leveres frem til d. 1. april 2020
Hvor meget: 7 retter for 145 kr. per kuvert (ekskl. miljøtillæg). Bestil forret for 39 kr. og få dessert med for kun 1 kr. per kuvert. Min. 10 kuverter.

Gratis levering med rabatkoden FEB20-K. Rabatkoden gælder ved bestilling inden d. 1. marts – til levering inden d. 1. april.

Smageriets Vintermenu PR Foto