Yndlingsfestivalen er tilbage: Kom med til Street Food om Søerne

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Street Food Festival om Søerne Fotograf: Malthe Milthers
Street Food Festival om Søerne Fotograf: Malthe Milthers

Det sprang fuldkommen i luften, da Street Food om Søerne fandt på idéen.

Det er da også noget nær genialt at kombinere de to ting, København gør allerbedst – nemlig street food og vores smukke søer.

Årets Street Food om Søerne har 60 forskellige stadeholdere at gå amok i over tre dage:

Fredag 9., lørdag 10., og søndag d. 11.august dufter gang- og cykelstierne ved Peblinge og Sortedam Dossering så vanvittig godt, at søerne bliver fyldt med mundvand.

Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Street Food Festival om Søerne Fotograf: Malthe Milthers

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Tastingret til 40,-
Som altid vil alle 60 forskellige street food’ere  tilbyde en tastingret til kun 40 kr., så man kan tage på en lille smagsmæssig rejse igennem de mange forskellige køkkener.

Nærmest alle verdenskøkkener er repræsenteret og hey, hvis man kommer alle tre dage, så skal man bare spise sig igennem 20 boder om dagen for at smage det hele.

Her finder man de helt nye skud på stammen, som måske er på gaden for første gang samt de mere etablerede, som bare synes, det er fedt at være på gaden for forandringens skyld.

Du kan se alle 60 stadeholdere lige her.

Læs også: MigOgKbh med Hr. Skæg: ‘Jeg hang på toppen af Vor Frelser Kirke med bukserne nede om anklerne’

Street Food Festival om Søerne Fotograf: Malthe Milthers

Gratis smagsprøver til søs med Irma

Irma er i år med på vognen for at hylde dem, der tør sætte innovativ madkultur på menuen.

Irma giver en gratis sejltur i svanerne på søen, hvor man høre om iværksætternes rejse og samtidig smage på deres innovative produkter.

Der kan ikke bookes plads, man møder blot op ved Irmas lounge til venstre for Søpavillonen – Gyldenløvesgade 24, 1369 København. Sejlturene med smagsprøver er gratis.

Læs også: Kaptajn-kitsch: Sejl havnen rundt i en brun hjørnesofa

Tre priser på spil
Street Food om Søerne har også en ambition, om at skubbe street food kulturen endnu længere – både på kvalitet og idérigdom.

Derfor uddeles der i år tre forskellige priser. : ”Årets Street Food’er” og ”Årets Særpris” og “Publikumsprisen”.

De to første bliver afgjort af en 9 personers jury med blandt andre Claus Meyer og Francis Cardenau som medlemmer.

Publikumsprisen bliver bestemt af – dig. Coop Crowdfunding sponserer publikumsprisen.

Coop Crowdfunding er skabt for at binde fødevarevirksomhederne tættere på forbrugerne.

Du bestemmer simpelthen, hvad vi skal spise i fremtiden. Man kan stemme lige her.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

Hvad: Street Food om Søerne
Hvor: På gang- og cykelstierne ved Peblinge og Sortedam Dossering
Hvornår: Fredag 9. august kl. 15-21, lørdag 10. kl. 11-21, og søndag d. 11. kl. 11-19. Barene har længere åbent
Hvor meget: Gratis at deltage
Hvordan: Læs mere her

Sydeuropæisk mad med nordisk touch: Populære Feed Bistro på Nørrebro fylder 5 år

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

På mandag fylder Feed Bistro på Nørrebro 5 år.

Vejen dertil begyndte allerede som 15-årig for køkkenchef og ejer, Jacob Jørgsholm, der har lært sig selv alt.

Nu har han endelig nået det niveau med Feed Bistro, der altid har været drømmen, og de drømmer om at blive dit tredje hjem.

Læs også Gode øl til en særlig dag: Nørrebro Bryghus lancerer en 1. maj kasse

Foto PR

Drømmen om egen restaurant

Glæden for mad startede tidligt for Jacob Jørgsholm.

Allerede som 15-årig startede han sin egen cateringvirksomhed, der fortsatte mens han gik i gymnasiet.

Efterfølgende tog Jacob til Australien, hvor han arbejdede sig op fra bunden – fra opvasker til daglig køkkenleder.

”Drømmen var dog allerede dengang at drive min egen restaurant i Danmark, og jeg mente ikke, man behøvede nogen uddannelse for at nå det mål,” forklarer Jacob.

Ikke nok med han fik uvurderlig erfaring i restaurantionsbranchen i Australien, så udviklede historien sig også til en vaskeægte kærlighedshistorie, da det var i Australien, at Jacob mødte sin nuværende canadiske kone, som han i dag driver restauranten med.

De tog efterfølgende til Canada og arbejdede på en fine dining restaurant, da de perfekte lokaler pludselig bød sig hjemme i København.

Læs også Gratis kaffe og smagsprøver i dag: Libanesisk husmorkok åbner ny Nørrebro café

Foto PR

Feed Bistro

Det blev begyndelsen på Feed Bistro, som Jacob åbnede kun 20 år gammel – men med værdifuld og betydelig erfaring med i kufferten.

De gamle lokaler på Nørrebro fik en ordentlig overhaling, og et par år senere en udvidelse til dobbelt størrelse, og Jacob står nu endelig med det, der startede drømmen for mange år siden:

”Vi drømmer om at blive dit tredje hjem. Du har dit eget hjem, din arbejdsplads og så er der os. Vi vil gerne møde dig i øjenhøjde og skabe en hyggelig stemning i nogle afslappede omgivelser.

Jeg har altid lavet den mad, jeg gerne selv vil spise, når jeg går ud. Det er sydeuropæisk stil men med et nordisk touch,” fortæller Jacob.

Det har været fem lærefulde år, men Jacob og hans kone har nu endelig nået det gastronomiske- og serviceniveau med Feed Bistro, som de stræbte efter.

”Det har krævet endeløse arbejdstimer, og jeg husker ikke mange gange, hvor jeg ikke har kørt service på Feed, siden vi åbnede – men det har været det hele værd. Det her er vores passion og det har det altid været,” forklarer Jacob.

Læs også Guide til shopping: Her finder du 6 lækre secondhand-butikker i København

Foto PR

Samme passion vil de gerne give videre til deres gæster, og mandag d. 1. juni kan de fejre 5 års fødselsdag, og alle spisende gæster vil derfor blive forkælet med et glas bobler på huset.

I anledning af deres fødselsdag vil Feed Bistro derudover forkæle 5 heldige MigogKbh-læsere med 2 x signaturmenuer og en flaske vin.

Smag bl.a. lamme-Wellington forårsruller med fyldte svampe, dansk oksemørbrad i dijon med svampe paté, parmaskinke og butterdej og rund af med hvid chokolade brownie med hindbær mousse eller en anden lækker dessert (normalpris 495 kr. pr. person).

Hvad: Feed Bistro fylder 5 år
Hvor: Fælledvej 5, 2200 KBH N
Hvornår: Mandag d. 1. juni 2020
Hvordan: Læs meget mere om Feed Bistro her, læs mere om Jacob Jørgsholm her eller kig på med Youtube

Udvider igen: Cocks & Cows åbner nye steder på to kendte placeringer

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Mens sommerferieplanerne står på Danmark, Danmark og lidt mere Danmark, sørger Cocks & Cows for, vi i hvert fald ikke kommer til at mange burgere undervejs.

De sætter nemlig kurs mod ferielandet, og åbner pop-up i Tisvildeleje og igen i Tivoli Food Court med deres nye street food koncept.

Læs også Burgere til 35 kr.: Carl Jr. lancerer genåbningstilbud på to favoritter

Foto PR

Tag med eller hæng ud

Det nye koncept er udviklet til at kunne spises ”on-the-go” og alle burgere, salater og sides er bygget til strandturen, og kan spises med hænderne.

Cocks & Cows kalder det ”take out and hang out”, og inviterer både gæsterne til at tage maden med videre eller blive siddende på restauranten.

Her kan man som altid nyde store fadøl eller en cocktail i afkølede glas, som har været en del af konceptet siden introduktionen tilbage i 2012.

”Vores nye restaurant i Tisvildeleje er en direkte konsekvens af en ændret rejsesituation i Danmark samt et ønske vi oplevede fra gæsterne, om at være tilstede i netop deres sommerferie” siger Lasse Wiwe, der er medstifter & partner i Cocks & Cows.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Cocks & Cows PR Foto

Nye menu og gamle bekendtskaber

Den nye menu byder blandt andet på nye fristende burgere som ”Cheedy Eddy” med masser af cheddarost og Korean Fried chicken, men også salater og klassiske sides som løgringe og chicken wings og hjemmelavede Nuggets.

Selvom efterspørgslen har været stor på de nye burgere, er der også fortsat gæster, der savner de gamle klassikere, som den legendariske dobbeltburger ”The Governator”, som også har været med siden dag ét.

”Det har været overvældende med det nye, men også utrolig rart at mærke loyaliteten overfor vores brand, og de klassikere vi har opbygget igennem tiden, siger Lasse Wiwe.

”The Governator” kommer derfor – naturligvis – tilbage på menuen.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar 

Foto PR

I første omgang var  Cocks & Cows streetfood en midlertidig løsning og en vej til at møde kundernes nye behov efter Corona.

Restauranten har siden genåbningen fået overvældende god respons, og planlægger at integrere det som en fast del af Cocks & Cows brandet.

Hvad: Cocks & Cows åbner i Tisvildeleje og i Tivoli
Hvor: Hovedgaden 78, 3220 Tisvilde og Tivoli Food Court, København K
Hvornår: Cocks & Cows Tisvildeleje åbner fredag den 29. maj 2020. Tivoli Food hall åbnede igen i går torsdag den 28. maj

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

TopGunn er aktuel med sit nye album, og nu tager han kvantespring i karrieren.

Han annoncerer nemlig sit største soloshow – til dato – med en koncert i Forum Black Box lørdag 23. januar.

Læs også Gratis afbestilling giver tryghed: Smageriets konfirmationsmenuer har alt til den store dag

Erstatning for aflyste festivaller

Siden begyndelsen på TopGunns bemærkelsesværdige karriere, har den danske rapper lagt venues og festivaler ned.

Denne sommer stod han overfor en kæmpe festival-sæson med over 10 koncerter på programmet, som det famøse år 2020 desværre satte en stopper for.

”Alle festivaler er aflyst. Derfor har jeg brug for at skeje ud i det nye år.

Vi har lejet Forum, hvor jeg holder én koncert, der samler al energien fra den tabte sommer i ét gigantisk show, der bliver mit største og bedste til dato,” udtaler Topgunn, der bærer det borgerlige navn, Oliver Gammelgård.

I van frygtløse og flabede stil skruer TopGunn op for ambitionsniveauet i 2021, hvor det bliver det større og vildere end nogensinde, når han lander på scenen i Forum Black Box til januar med sit nye album SAS og alle de store hits i bagagen.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Foto PR

Aktuel med fjerde album

TopGunn er lige nu aktuel med sit fjerde album, SAS.

Med prominente gæsteoptrædener fra blandt andre Medina og Branco, overraskede han alle i sidste måned med sin fjerde albumudgivelse, der fløj direkte ind som nr. 1 på Hitlisten og væltede The Weeknd af tronen.

Der ligger han nu for tredje uge i træk.

På SAS viser TopGunn et øjebliksbillede i sit liv og deler ud af alt fra ulykkelige break-ups og kærestesorger til torsdagsdrinks på Københavns cocktailbarer og lange køreture på Danmarks landeveje.

Musikken er i centrum, den charmerende gadedrengsattitude er vindende, og de kække linjer sidder traditionen tro lige i skabet.

Læs også Nyt navn offentliggjort: Phlake spiller til Drive-in Live i næste uge

Lige siden TopGunn startede med at producere og skrive musik i 2010’erne har han været en stor spiller i dansk musik.

Fra producer og pladeselskabsejer af Cheff Records med Kidd, Eloq og Klumben til platin- og guldsælgende soloartist – TopGunn har længe fløjet højt over det danske musiklandskab, og til januar kulminerer det hele med et brag i Forum Black Box.

Hvad: TopGunn solokoncert
Hvor: Forum Black Box, Frederiksberg C
Hvornår: Koncerten er lørdag d. 23. januar 2012 og billetsalget starter 30. maj kl.12.00
Hvor meget: Billetpriser fra 260,- + gebyr
Hvordan: Køb billet lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

x