Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

A-kasser: Se oversigten og find den bedste a-kasse her
Denne side er en annonce

A-kasse Pris/md.

488 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

-

✔ Gratis medlemskab til studerende
✔ 82.000 + humanister og scient.er
✔ Få rådgivning og sparring

A-kasse Pris/md.

498 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

69 kr

✔ Mulighed for lønsikring
✔ Professionel hjælp til jobsøgning
✔ Rabat på forsikringer

A-kasse Pris/md.

524 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

468 kr

✔ Danmarks mest lokale A-kasse
✔ Billig fritidsulykkesforsikring
✔ Danmarks stærkeste fagforening

A-kasse Pris/md.

514 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

71 kr

✔ Billig og god fagforening
✔ Hjælp til at finde nyt job hurtigt
✔ Gratis webinarer og kurser

A-kasse Pris/md.

487 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

69 kr

✔ Gratis fagforening i 3 måneder
✔ Spar mange penge om året
✔ Høj service

A-kasse Pris/md.

467 kr

Åben for

Akademikere

Fagforening Pris/md.

-

✔ Intern jobportal
✔ A-kassen der vil mest og koster mindst
✔ Adgang til online kurser

A-kasse Pris/md.

505 kr

Åben for

Alle

Fagforening Pris/md.

50 kr

✔ Høj medlemstilfredshed
✔ Ekstra lønsikringstilbud
✔ Gratis kurser for alle medlemmer

A-kasse Pris/md.

480 kr

Åben for

Ledere

Fagforening Pris/md.

197 kr

✔ Inklusiv lønsikring
✔ God for selvstændige
✔ Få juridisk rådgivning

A-kasse Pris/md.

490 kr

Åben for

Salg og Marketing

Fagforening Pris/md.

167 kr

✔ Store rabatter på uddannelser
✔ Gratis karriere sparring og lønrådgivning
✔ Mulighed for lønsikring
Størrelsen på vores provision har indflydelse på sorteringen - læs mere

A-kasser – de bedste og billigste

Grunden til, at man er med i en A-kasse, er for, at man kan sikre sig selv økonomisk i tilfælde af, at man skulle blive arbejdsløs. I bund og grund er vi alle i risiko for at miste vores arbejde, for man ved aldrig hvilke faktorer der kan påvirke udbuddet af jobs. Tidligere har finanskrisen og corona krisen sendt rigtig mange mennesker, som ellers ikke forventede det, ud i arbejdsløsheden, og de mennesker har haft stor glæde af, at være med i en A-kasse.

Når man er med i A-kassen, har man nemlig en form for forsikring, der gør, at man er sikker på at få en minimumsudbetaling hver måned, så man kan holde sit liv kørende økonomisk. Udbetalingen kaldes dagpenge, og dem har man ret til i en periode på helt op til 2 år, og det gælder hver gang man har optjent sin dagpengeret. Dagpengeretten optjener man ved at være med i A-kassen i minimum et år, hvor man samtidig har opfyld indkomst- og beskæftigelseskravet.

Når man er med i en A-kasse, skaber man altså et økonomisk sikkerhedsnet, som kan hjælpe dig, hvis du en dag står i den uheldige situation, at du mister dit arbejde. Dagpengeudbetalingen er et

bestemt beløb, som er ens for alle, og som kun variere alt efter om man er nyuddannet eller delvist i arbejde.

Kan jeg være med i en A-kasse?

Alle som er over 18 år, og som er en del af arbejdsmarkedet i Danmark, kan være med i en A-kasse. Det er op til en selv aktivt at melde sig ind, men gør man det, har man sikret sig muligheden for at kunne få dagpenge. For at kunne få dagpenge skal man som nævnt opfylde beskæftigelses- og indkomstkravet i en given periode, ligesom man skal have minimum 1 års anciennitet i A- kassen.

Det er ikke kun voksne i arbejde, som kan melde sig ind i en A-kasse, for det gælder også personer på videregående uddannelser. For når man som studerende er ved at tage en specifik uddannelse, kan man ved at melde sig ind i en A-kasse, sikre, at man har en indtjening, den dag man dimitterer. Dimittendsatsen er en anelse lavere end det fulde dagpengebeløb, men til gengæld en del højere, end det man er vant til at få i SU. Samtidig tilbyder de fleste A-kasser, at man kan være medlem gratis i den periode, hvor man er studerende, og stadig optjene anciennitet. Derfor er det altid en god idé at melde sig ind i en A-kasse, når man er ved at tage en uddannelse.

Forskellige A-kasser

Der er mange forskellige A-kasser på markedet. I det store hele, tilbyder A-kasserne den samme økonomiske sikkerhed, men du vil opdage, at der er forskellige fordele ved de enkelte A-kasser. Nogle A-kasser beskæftiger sig nemlig udelukkende med medlemmer indenfor et bestemt fagområde, og tilhører du det, vil du nok opleve, at du kan få bedre rådgivning gennem netop denne A-kasse, hvis du bliver ledig.

En af de ting, som der også er forskel på ved A-kasser, er prisen, som man betaler for at være med. Priserne læner sig op ad hinanden, men man kan alligevel se en forholdsvis stor prisforskel på den billigste og på den dyreste A-kasse. Derudover findes der A-kasser, som udelukkende er A-kasser, mens der også findes A-kasser, som er tilknyttet en bestemt fagforening. Er du også på udkig efter en fagforening, er det en god idé at vælge fagforening og A-kasse det samme sted, da man ofte sparer en del penge ved at samle de to ting, hos den samme udbyder.

Vælg den rigtige A-kasse

Når man skal gennemgå markedet af A-kasser, og finde ud af hvilken man skal vælge, er der flere parametre, som man kan overveje. En af de ting, som de fleste forbrugere ofte kigger på, er prisen på medlemsskabet. Skal du udelukkende bruge A-kassen til at sikre dig selv økonomisk, så du er sikker på at få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs, så kan prisen være en god indikation på, hvilken man skal vælge.

Vil man derimod gerne have nogle af de andre fordele, som nogle A-kasser tilbyder, så kan det være en god idé at kigge på hvilke typer medlemmer, som A-kassen henvender sig til. En A-kasse kan f.eks. være henvendt til skolelærer eller til sygeplejersker, og når man er i det specifikke erhverv, som A-kassen henvender sig til, vil man ofte kunne få bedre rådgivning indenfor sit fagområde. Det betyder dog ofte også, at A-kassen er lidt dyrere, da man betaler for disse

kvalifikationer. Samtidig vil man dog ofte opleve, at hvis man samler sin A-kasse og fagforening, så bliver prisen i sidste ende ikke dyrere, da man ved rigtig mange selskaber får samlerabat.

Det er altid en god idé at følge ens mavefornemmelse, kigge på de vilkår der er, spørge venner og familie til råds og desuden læse anmeldelser omkring, hvad andre mener om den A-kasse, som man overvejer.

Vælg mellem mange A-kasser

Det kan godt være lidt af en jungle at navigere rundt i, for der findes virkelig mange A-kasser i Danmark. Udvalget er enormt, og der er derfor stor mulighed for at sammenligne mange A-kasser inden man vælger hvilken man vil tilmelde sig.

Nogle af de ting, som man kan kigge på, når man skal vælge A-kasse kan være:

  • Serviceniveau
  • Pris
  • Medlemsfordel
  • Faggrupper

Når man er ved at lave sin research, vil man opdage, at der generelt er mange lighedspunkter mellem de forskellige A-kasser. Det er der fordi alle A-kassers hovedformål er at sikre deres medlemmer økonomisk. Har du eksempelvis udelukkende brug for den økonomiske sikkerhed, så kan du roligt vælge ud fra pris. Har du derimod brug for rådgivning og sparring, og nogle af de medlemsfordele der følger med, så skal du kigge mindre pris og mere på disse ting, samt på serviceniveauet.

Det betyder, at hvis du ønsker, at dygtige mennesker kan rådgive dig, hvis du bliver ledig, så bør du vælge en A-kasse indenfor dit fagområde. En måde hvorpå du kan undersøge dette er ved at læse omkring A-kasserne, og samtidig søge råd og vejledning hos dine kollegaer eller venner, som arbejder indenfor samme felt.

Sammenlign A-kasserne

Det er altid en god idé at se på hvad andre mener om noget, inden man kaster sig ud i at betale penge for det. Det samme gælder, når man skal vælge A-kasse. Ligesom med så mange andre ting, så betyder mange dårlige anmeldelser ofte, at der er mange problemer for de medlemmer der er i den givne A-kasse. Omvendt, så betyder mange positive anmeldelser, at man kan forvente et godt serviceniveau og en god brugeroplevelse.

Du har rig mulighed for at finde anmeldelser af de forskellige A-kasser på nettet, og her på siden finder du også et godt overblik over en række af de gode A-kasser, som der er til rådighed i Danmark.

Foruden anmeldelser på nettet, så er det altid en god idé at søge råd hos sit netværk. Normalvis har ens venner, familie eller kollegaer erfaring med en eller flere A-kasser, og derfor kan de fortælle om deres oplevelser og holdning til den A-kasse, som du overvejer.

Billige A-kasser

Mange danskere går rigtig meget op i pris, og det er der også en god grund til. Generelt svinger priserne på markedet rigtig meget, og man har rig mulighed for at spare mange penge, hvis man er prisbevidst. Det gælder også, når man skal vælge A-kasse. Her svinger priserne også, og der er et stykke fra prisen på den billigste A-kasse til prisen på den dyreste.

Omvendt er det ikke sikkert, at den A-kasse, som reklamerer med den billigste pris, nødvendigvis er den billigste, hvis du også er på udkig efter en fagforening. Rigtig mange selskaber giver nemlig en rabat til deres medlemmer hvis de er med i begge dele, og man vil opleve, at nogle selskaber har en dyr A-kasse, og en billig fagforening, mens det er omvendt hos andre.

A-kasser i dit fagområde

Som nævnt tidligere, så er der mange forskellige A-kasser, og mange af dem henvender sig til vidt forskellige fagområder. Mange af A-kasserne er tværfaglige, men du vil hurtigt opdage, at mange af A-kasserne er meget specifikke i forhold til hvilke faggrupper, der kan være medlem hos dem.

Når man er med i en A-kasse indenfor sit eget erhverv, medfølger der ofte andre goder. Det kan eksempelvis være rådgivning og sparring, når man som ledig, skal finde et nyt job indenfor sit felt. Men det kan måske også være forskellige tilbud, til de medlemmer de har, hvad enten man er ledig eller ej.

A-kasse med tilhørende fagforening

Rigtig mange selskaber tilbyder deres medlemmer at være medlem af både fagforening og A-kasse hos dem. Faktisk er det mest normale, at man har sin fagforening og sin A-kasse gennem samme udbyder. Selvom man ofte vælger begge dele, så er der også folk, som eksempelvis kun ønsker A- kassen. Hos de fleste firmaer, kan man fint vælge kun at være med i A-kassen, men så er der muligvis ikke den samme rabat.

Man får nemlig ofte en pæn rabat, hvis man tilmelder sig både fagforening og A-kasse. Netop derfor kan det være en god idé at se på den samlede pris, når man er ved at beslutte sig for hvilken A-kasse, man vil være I, men også ved, at man skal være med i en fagforening. Når man også har brug for fagforeningen, er det ofte endnu mere relevant at kigge på hvilket fagområde, som selskabet henvender sig til.

Hvilke A-kasser er bedst?

Det er et meget normalt spørgsmål at stille, og rigtig mange mennesker, vil bare gerne være med i den A-kasse, som er bedst. Det er dog et mere abstrakt spørgsmål end som så, for man kan jo vurdere A-kassens kvalitet ud fra mange parametre. Derfor skal man heller ikke blive snydt af, at A-kasserne måske reklamere med, at de er den bedste A-kasse.

Når man skal afgøre hvilken A-kasse, der er bedst, kan man nemlig kigge på flere ting. Det kan eksempelvis være:

  • Kundetilfredshed
  • Antal medlemmer
  • Pris

Alt efter hvilke af disse parametre, som man vurderer A-kasserne på, så vil man opleve, at det med stor sandsynlighed er forskellige A-kasser, der vil opnå den bedste placering. Derfor skal man vælge den A-kasse, som er bedst i forhold til det eller de parametre, som man selv vægter højest.

Hvad koster det at være i en A-kasse?
Prisen afhænger af hvilken A-kasse, man er med i, ligesom det afhænger af om man er i arbejde eller studerende. De fleste A-kasser spænder i et prisleje fra 450 til 600 kroner om måneden, men der findes også A-kasser der koster mere endnu. Samtidig afhænger prisen også af, om man vælger både fagforening og A-kasse, eller om man udelukkende skal være med i A-kassen. Er man studerende er prisen en helt anden, for de fleste A-kasser tilbyder deres medlemmer, at de kan være med gratis i A-kasse og fagforening under deres studie.

Når man har valgt sin A-kasse, kan man hurtigt se, hvad det vil koste en om året, og det varierer fra A-kasse til A-kasse, om man betaler, månedlig, hvert kvartal eller årligt.

Studerende kan være gratis i A-kasse

Det er faktisk muligt at være med i en A-kasse ganske gratis. De fleste A-kasser tilbyder nemlig studerende at indmelde sig i A-kassen under studie ganske gratis. Det betyder, at man som studerende kan optjene sin anciennitet og dagpengeret under uddannelse uden, at man skal betale en masse penge for det.

Når man som studerende er færdig med uddannelse, og har optjent sin dagpengeret hos A-kassen, har man mulighed for at få en dimittendsats indtil man kommer i arbejde. Rigtig mange nyuddannede kommer ikke i arbejde med det samme, og derfor er det en god sikkerhed, at man kan starte ud med at få dagpenge, indtil man finder et arbejde.

Dimittendsatsen er en anelse lavere end den sats, som man får når man har optjent dagpengeretten gennem et arbejde, men omvendt er den langt højere end det, som man får udbetalt i SU. A-kassen kan altså skabe tryghed både for folk i arbejde og for personer, som er i gang med at uddanne sig indenfor et felt, hvor de måske ikke kan finde arbejde fra dag et.

Ingen dagpenge uden A-kassen

De fleste mennesker, kan ikke leve mange måneder uden deres faste indtægt, og netop derfor er medlemskab af en A-kasse en god idé. For er man ikke med i en A-kasse, så får man ingen dagpenge. Det er derfor altid en god idé at være med i en A-kasse, også selvom man ikke mener, at man bliver arbejdsløs lige nu. Det tager nemlig også lidt tid, før man har optjent sin ret til at få dagpenge. Man skal minimum have ét års anciennitet, samtidig med, at man skal opfylde indkomst- og beskæftigelseskravet.

Ledighed kan ramme alle, også selvom man ikke forventer det. Den verden vi lever i, har mange parametre, som kan påvirke ens arbejdssituation. Det så man eksempelvis under finanskrisen, hvor rigtig mange danskere, som aldrig havde troet det, mistede deres arbejde, fordi

verdensøkonomien var under pres. Reglen er simpel, man kan ikke få dagpenge uden at være med i en A-kasse, og derfor anbefaler man alle at være med. Der er også mange pengeinstitutter, der eksempelvis ikke vil låne penge til et hus, til folk, som ikke er med i en A-kasse. Medlemskab hos A- kassen kan derfor have betydning for flere aspekter i ens liv.

Giver A-kassen supplerende dagpenge?

Du behøver ikke være helt arbejdsløs for at have ret til dagpenge. Dagpengesystemet er nemlig skruet sammen sådan, at man godt kan sige ja til et deltidsjob uden, at man mister alle sine dagpenge. Ofte kan det være, at man har mulighed for at få et vikarjob eller lignende, når man er ledig, og når man siger ja til det, vil A-kassen supplerer op, så man stadig får det beløb, der svarer til den fulde dagpengetakst.

Ordningen med supplerende dagpenge kan man få i en periode, og det kan være en rigtig god løsning for mange. Det viser sig også, at perioden med supplerende dagpenge ofte er en god måde at komme i arbejde på. Det er det fordi rigtig mange danskere skaffer sig et fuldtidsjob gennem der hvor de er kommet som vikar eller lignende.

Vi guider dit i dit A-kassevalg

Det kan godt være svært at finde ud af hvilken A-kasse, man skal vælge, og netop derfor kan du her på siden finde en masse gode råd til dit valg. Du kan her på siden danne dig et god overblik over de mange A-kassetilbud, ligesom du skal se de forskellige fordele, priser og lignende for de forskellige A-kasser.

Det er vigtigt, at man vælger den A-kasse, som man har brug for, og derfor er vi glade for at kunne give jer et overskueligt overblik, samt god vejledning til, hvad man skal kigge på. Det er vigtigt at vælge en A-kasse, som matcher ens behov, både i forhold til pris, men også i forhold til kundetilfredshed og rådgivning.

Forskel på sygedagpenge og dagpenge

Du er nok stødt på begge begreber, og forskellen er egentlig ganske simpel. Du kan få dagpenge, som ledig, når du er med i en A-kasse, men du kan få sygedagpenge, når du er syg og medlem i en A-kasse. Sygedagpenge kan du, modsat dagpenge, også få, selvom du ikke er med i en A-kasse. Her kan du henvende dig til kommunen, som dermed kan tildele dig sygedagpenge.

Når du er på dagpenge

Som dagpengemodtager er der nogle ting man skal opfylde. Man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og man skal søge jobs regelmæssigt, og efter jobcenterets forskrifter. Derudover skal man udfylde sig dagpengekort, og det er vigtigt, at man udfylder sit dagpengekort hver måned, før fristen udløber. Ellers kan man risikere, at man ikke får udbetalt de dagpenge, som man har ret til. Indsender man for sent, vil udbetalingen også komme for sent, og man kan risikere ikke at have penge nok til at betale sin terminer i banken, f.eks. i forbindelse med boliglån, telefonregninger og lignende.

Sortering

Listen viser et bredt udsnit af markedet for a-kasser i Danmark, men inkluderer ikke alle udbydere. Vi samarbejder med flere af a-kasserne på listen, hvilket betyder, vi kan modtage provision fra udbyderen. Størrelsen på denne provision har indflydelse på, hvordan listen er sorteret. Oplysningerne om a-kasserne kommer fra a-kasserne, og vi tager forbehold for fejl.