MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

9. juni 2024
Kl. 20.00 - 22.00

BIKINI KILL I STORE VEGA

Ikonisk riot grrrl-gruppe giver koncert i VEGA

 

Få bands har sat så store aftryk i moderne punkrock på så kort tid, som Bikini Kill gjorde fra 1990-97. I løbet af denne håndfuld år udgav de tre album og en ep, der satte strøm til den legendariske riot grrrl-bevægelse, der med grupper som Bikini Kill, L7 og Bratmobile satte dagsorden på 90’ernes alternative rockscene med fræsende lo-fi-punk og tekster, der flød over med krigslysten aktivisme og feminisme, som flere årtier før #MeToo gik i struben på sexisme og mandschauvinisme.

Bikini Kills grundlægger og frontfigur er Kathleen Hanna – en af indierockens helt store helteskikkelser. Med sin kompromisløse attitude, skarpladte riffs, sans for catchy omkvæd og samfundskritiske blik har hun og Bikini Kill inspireret så forskellige navne som Hole, Nirvana, PJ Harvey, Yeah Yeah Yeahs, Sleater-Kinney og Pussy Riot.

Gruppens debutalbum Pussy Whipped fra 1993 er en sand 90’er-rockklassiker, som Spin i 2015 inkluderede på listen “300 Best Albums of the Past 30 Years”, mens signatursangen ”Rebel Girl” i 2006 opnåede en flatterende 27. plads på Rolling Stones liste over “Most Excellent Songs of Every Year Since 1967”.

I 1997 gik gruppen i opløsning, hvorefter Kathleen Hanna bl.a. har boltret sig i grupperne Le Tigre og The Julie Ruin. I 2019 blev Bikini Kill gendannet og drog på en succesfuld comebackturné, der dog ikke affødte nogen danske koncerter. Det tager den stilskabende gruppe revanche for, når de fylder Store VEGA med feministisk fræserpunk den 9. juni 2024.

 

Finder sted: Store Vega