Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

19. april 2024
Kl. 17.00 - 19.00

Claus Høxbroe på Christianshavns Bogfestival

Christianshavns Bogfestival præsenterer Claus Høxbroe som er aktuel med sin 24’ende digtsamling. Claus Høxbroe er en ener på den danske lyriske scene.

 

Claus Høxbroe: I spejlet bor en voksen mands ansigt.

Samlingen er hudløst ærlig, ligefrem og belyser kontrasten mellem den voksne mand i spejlet og lysten til at rejse, suge indtryk ind og forholde sig nysgerrig til verden omkring sig – og så tager den læseren med på en indre såvel som ydre rejse.

Til Christianshavn Bogfestival vil Høxbroe læse op fra samlingen, krydret op med sande røverhistorier om tilblivelsen af digtene.

I samlingen findes digte fra Lissabon, Oslo, Malmø, Paris, Prag og Porto samt masser fra Danmark. Og så er den fuld af de fine små billeder af os som mennesker, der får smilet frem på læben. Og øjeblikke, der giver en klump i halsen.

Høxbroes digte minder os bl.a. om, at Corona i rum og tid ikke er så fjernt et minde, og at vi ikke skal se gennem fingre med de samfundsændringer som pandemien bragte med sig. At vi lever i en tid med store sociale omvæltninger, og vi må kæmpe mod uretfærdigheden uanset hvilken form den viser sig i.

Samlingen beretter også om flere personlige tab for Høxbroe, som dedikerer flere af digtene til de venner han mistede. Vi møder mennesket bag digtene, Claus Høxbroe helt intimt, som han stirrer døden og sorgen i øjnene.

Claus Høxbroe er en ener, og lige siden han trådte ind på den lyriske scene, har han gjort tingene på sin egen måde.
Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe skabt over 40 udgivelser og stået på scenen omkring 3.500 gange fordelt på ni lande.

 

Finder sted: Biblioteket / Christianshavn