Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. maj 2023
Kl. 10.00 - søn Kl. 18.00

Copenhagen in Common – DAC

I Danmark har vi en stærk tradition for at tænke i fællesskaber og borgerinddragelse i arkitekturen.

Aktive, velformede byrum bliver udendørs dagligstuer og fungerer ofte som lim for en bydels sociale sammenhæng. Men hvordan danner arkitekturen rammen om måden, vi er sammen på? Hvordan kan den styrke fællesskabet? Og hvornår gør den det modsatte? Hvem bestemmer egentlig, hvordan arkitekturen skal se ud? Og hvordan tager man hensyn til byens svageste og udsatte, når byen vokser og indtager mere og mere plads?

Det handler om København og det handler om fællesskaber: Dem vi er en del af, dem vi selv skaber i byen, og dem vi føler, vi har mistet. De store og de små. Fra pladser og byrum, der bringer landsbyens nærhed ind i storbyen til kollegieværelser skabt af containere men med store fællesarealer og højt til loftet.

Vi zoomer ind på København, og ser nærmere på nogle af de steder, hvor fællesskabet har særlig gode betingelser. Vi spørger københavnerne, tilflytterne, pendlerne og turisterne: Hvor er København bedst? Hvor føler de sig hjemme i byen? Hvilke byrum virker modsat? Og vi hører arkitekterne bag projekterne: Hvad er lykkedes? Hvad er de særlig glade for? Og hvad kunne være bedre?

Kom med og gå på opdagelse i København og udforsk, hvad byen betyder for dig, mig og os.