MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

1. marts 2024
Kl. 08.00 - lør Kl. 23.00

Danmarksmesterskabet i klatring

Den 1. og 2. marts afholdes Dansk Bouldering Mesterskab i landets to største klatrehaller, Boulders Hvidovre og Boulders Amager. Alle danskere er inviteret med som tilskuere på de spændingsfyldte dage.

Dansk Bouldering Mesterskab står for døren. Fredag den 1. marts og lørdag den 2 marts finder kvalifikationen sted i Boulders Amager, og lørdag aften den 2. marts afholdes finalen i Boulders Hvidovre. Danmarksmesterskabet repræsenterer det højeste niveau af konkurrenceklatring i Danmark, og alle, der vil se landets stærkeste og mest dedikerede klatrere udfordre sig selv, kan være tilskuer til konkurrencen. Martin Videbæk Pedersen, direktør hos klatrekæden Boulders, forudser stort fremmøde til mesterskabet.

­– Vi har kæmpe forventninger og håber at se en masse til årets vigtigste begivenhed! Alle har mulighed for at kigge forbi og se et mesterskab i en sportsgren, de nok aldrig har set før. Dørene er åbne for alle, og vi har caféer med lækker kaffe. Rutebyggere leverer topklasse-problemer, og atmosfæren er en fantastisk blanding af præstation, intensitet og fede vibes, siger Martin Videbæk Petersen og tilføjer:

De senere år har konkurrencemiljøet inden for klatresporten udviklet sig markant, og udfordringen er blevet en stor motivationsfaktor for mange. Derfor kan konkurrencefeltet kun blive skarpt

DM i bouldering præsenteres af Boulders og Dansk Klatreforbund og henvender sig til klatrere fra 14 år og opefter, fordelt på kategorierne youth B, youth A, junior og senior. Konkurrencen kan også følges hjemme fra stuen, da den bliver live-streamet på Dansk Klatreforbunds Youtube Kanal, og resultaterne slås op af ClimbAlong via www.climbalong.com.

Bouldering er den mest populære klatreform

Klatreformen bouldering er kendetegnet ved at have lave udfordrende klatrevægge på bare fire meter i højden og madrasser som faldunderlag. Ifølge Dansk Klatreforbund er den landets mest populære klatreform, og det er der en god forklaring på, vurderer Martin Videbæk Pedersen:

 

Finder sted: Amager / Hvidovre