MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

25. oktober 2022
Kl. 19.30 - 21.00

FRANCISKA CLAUSEN / FORFATTERTALK MED AGNETE BRAAD

Oplev en aften med forfatteren Agnete Braad, der fortæller om hendes nyeste roman FRANCISKA, der handler om den danske maler Franciska Clausen, der som ung rejste til Berlin og Paris for at udleve drømmen som maler.

I 1917 rejser den unge kunstner Franciska Clausen fra sin velstillede familie i Aabenraa til München, Berlin og Paris. Her lykkes det den talentfulde og kompromisløse kvinde at blive elev hos tidens store malere László Moholy-Nagy og Fernand Léger — som bliver meget mere end en læremester for hende.

På storbyens cafeer, atelierer og kunstskoler bliver Franciska Clausen en del af et stærkt fællesskab, der skaber ny kunst til det nye århundrede. Men da hun vender hjem til Danmark med sine radikale værker og nye tanker, møder hun modstand. Denne aften fortæller forfatteren Agnete Braad om sin nyudgivne roman og om sin fascination af Franciska Clausen. Undervejs læses udvalgte passager op og Braad deler ud af sine tanker omkring genre og proces. Agnete Braad debuterede i 2012 med den selvbiografiske roman Som om hun bare lagde røret på og forsvandt og i 2016 udgav hun samtidsromanen En anden kvinde end mig.

 

Finder sted: Bakkehuset