MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

30. marts 2022
Kl. 20.00 - 22.00

MÅNEDENS FORFATTER marts / Jesper Stein

Med ’Ædru’ har Jesper Stein skrevet en roman om sit livs sværeste u-turn; nemlig om en mand, der er nødt til at holde op med at drikke.

Hovedpersonen er en 53-årig krimiforfatter med kone og fire børn, stor succes og anerkendelse. Nu er han imidlertid nået til et punkt, hvor han må begynde at tage ansvar for sine svigt – og i den proces er han ved at gå i opløsning.

Romanen beskriver både fortællerens opgør med den litteratur, han hele sit liv har elsket og spejlet sig i, de store mandlige drukfortællinger med al deres forfaldsæstetik, som fylder så meget i verdenslitteraturen. Og selve alkoholbehandlingen hvor han møder andre misbrugere og hvor lag på lag af hans personlighed, løgne og selvbedrag skrælles af.

Alt sammen en del af processen på fortællerens vej ud af mørket og hen imod et muligt nyt liv.

Interviewer på dagen er Poul Pilgaard Johnsen, journalist på Weekendavisen. Poul Pilgaard Johnsen har tidligere skrevet bogen ‘Flaskens ånd’ og haft radioprogrammet af samme navn på (det oprindelige) Radio24syv.

Om forfatteren

Jesper Stein, født 1965 i Århus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. I dag er han fuldtidsforfatter. ’Uro’, der udkom i 2012, var hans debut som skønlitterær forfatter. Senere er følgende bind udkommet i serien om vicepolitikommissær Axel Steen: ’Bye Bye Blackbird’ (2013), ’Akrash’ (2014), ’Aisha’ (2015) der sikrede Jesper Stein De Gyldne Laurbær, ’Papa’ (2017) og ’Solo’ (2020). ’Solo’ blev tildelt Harald Mogensen-prisen for året bedste danske krimi og indstillet til den prestigefyldte skandinaviske krimipris Glasnøglen.

I november 2020 udkom Jesper Steins meget personlige roman ’Rampen’, hvor han skriver hudløst ærligt om sin families opløsning. Han ser tilbage på forældrenes opslidende og uværdige skilsmisse og forsøger at forstå dem og sig selv, mens han ser sine egne dæmoner i øjnene. Romanen blev i april 2021 hædret med Læsernes Bogpris 2021.

 

Finder sted: Indre By