Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

25. april 2023
Kl. 08.15 - 09.15

MorgenDAC: Hvordan – og hvornår – bliver arkitektur til kulturarv?

Følger man debatten om arkitektur, kan man godt få den tanke, at meget af den moderne arkitektur næppe vil blive anset som kulturarv i fremtiden. Men overser kritikerne potentialet for, at også moderne arkitektur faktisk kan blive kulturarv, som vi værdsætter i fremtiden?

Det kan være svært – måske især for os uden en arkitektuddannelse – altid at se kvaliteten i moderne arkitektur. Måske larmer en bygnings udseende for meget, måske spiller den dårligt sammen med omgivelserne, er for anonym, kedelig eller også er den bare decideret grim.

Men har det ikke altid været sådan? At det nye blev kritiseret? Indvielsen af operahuset i Sydney var ikke kærlighed ved første blik, men er elsket af mange i dag, som det er tilfældet med mange andre bygninger og byrum.

Kan vores fornemmelse for arkitekturens kvalitet vokse med tiden og gøre (selv kritiseret) arkitektur til kulturarv? Er det måske netop dét potentiale, som arkitekter har øje for?

Eller handler arkitektur som kulturarv om andet og mere end arkitektonisk kvalitet? Om følelser, nostalgi og folkestemning, som det er tilfældet med Palads?

Til denne MorgenDAC er vi taget på Thorvaldsens Museum, for at forstå arkitektur som kulturarv. Det gør vi sammen med kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (B), som også står i spidsen for Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering for bemærkelsesværdig arkitektur, der både bedømmes af fageksperter og borgere.

I samtalen deltager også administrerende direktør i Dansk Arkitektur Center, Kent Martinussen, og sammen ser vi på både den kritiserede og påskønnede arkitektur for at forstå, hvad der gør den særlig – ikke bare for arkitekterne selv, men for os alle sammen.

Obs: MorgenDAC er denne morgen på Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København.