Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

28. oktober 2022
Kl. 20.00 - 22.00

Musikhuset Kbh x ALICE: Aoife O’Donovan (US) + Donovan Woods (CA)

Hun har tidligere indtaget Nørre Allé 7, både på egen hånd og som del af den fantastiske trio I’m With Her. Endelig bliver der mulighed for at opleve den americana-ikonet med den store stemme, Aoife O’Donovan, i København igen. Canadiske Donovan Woods varmer op.

Aoife O’Donovan kan noget særligt, når det kommer til at skabe et americana- og folk-inspireret univers, som forener det atmosfæriske og drømmende med robuste sangskrivertraditioner og nøgent nærvær.

Hun voksede op i Newton, Massachusetts, men har irske rødder og tilbragte meget af sin ungdom med at spille musik i Irland. Noget, der fornemmes i hendes musik, som ofte bygger bro mellem den irske balladetradition og amerikanske folk-forbilleder som Bob Dylan og Joan Baez. Allerede i en tidlig alder vakte hun opsigt som del af folk-gruppen Crooked Still, der bød på et forfriskende take på bluegrass-traditionen. Crooked Still er stadig aktive, men i mellemtiden har O’Donovan udfoldet sig i flere markante gruppesammenhænge, ikke mindst med Sometymes Why og I’m With Her – den anmelderroste trio, som også tidligere har gæstet ALICE med udsolgt koncert. Hun har desuden samarbejdet med store navne som Alison Krauss og jazzmusikeren Dave Douglas.

At hun også er en stærk sangskriver og fortolker af den amerikanske folk-tradition på egen hånd, har hun demonstreret ved flere lejligheder, også på dansk jord. Bl.a. gæstede hun Roskilde Festival i 2014 i kølvandet på hendes første solo-album, “Fossils”. Her skrev Rootszone.dk bl.a. “O’Donovans egne sange er efterhånden så gode, at vi skal placere hende blandt de bedste i USA”. Også amerikanske medier som NPR Music, American Songwriter, New York Magazine og No Depression var ude med lovord til debutalbummet, som var at finde på flere årslister over bedste udgivelser. Senest har hun i eget navn udsendt EP’en “Bullfrog’s Croon (and Other Songs)”, endnu en kritikerrost udgivelse og en samling sange, der tager udgangspunkt i Peter Sears’ poesi.

Med sig bringer hun den canadiske singer/songwriter Donovan Woods, i egen ret en profileret sangskriver i folk/country-traditionen, der har udsendt flere anmelderroste plader, herunder den Juno Awards-vindende “Both Ways” (2018). Meget passende er han netop aktuel med den gribende single “IOWA”, som er en duet med netop Aoife O’Donovan. Så der er givetvis en chance for at se dem sammen på scenen på ALICE. Donovan Woods spiller i øvrigt et support set på aftenen.

 

Finder sted: Musikhuset