Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

28. november 2023
Kl. 19.00 - 21.00

Stress, sygdom og samfund

Aftenkonsultation på Medicinsk Museion

 

Hukommelsen svigter. Hjertet hamrer. Tankerne kører rundt, når hovedet rammer puden. Det er bare nogle af de symptomer, man kan opleve ved stress. Har du været, eller er du stresset nu, er du langt fra alene. Men hvad er det, der sker i kroppen og hjernen, når vi udsættes for længerevarende stress? Og hvorfor er stress blevet det, der mange steder kaldes en ”folkesygdom”?

Til denne Aftenkonsultation skal vi høre, hvad stress er, hvordan kroppen reagerer, og om sammenhængen mellem stress og sygdom. Vi skal også blive klogere på, hvad det er, der gør os stressede – særligt på arbejdspladsen, og om de samfundsmæssige konsekvenser. Og så skal vi selvfølgelig have ekspertens bud på evidensbaserede metoder til at forebygge og behandle stress.

Foredragsholdere:
Johan Høy Jensen forsker i arbejdsrelateret stress. Han vil fortælle om samfundsstrukturer og arbejdsmiljø. Om hvordan organisationsændringer kan føre til sygdom, og hvordan stress påvirker hukommelse og koncentration. Til sidst vil han også komme ind på, hvordan den stressramte kan komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Naja Hulvej Rod er professor i epidemiologi og forsker i, hvad længerevarende stress gør ved vores kroppe og helbred. Ved hjælp af data undersøger hun, hvad stressbelastninger er, og hvordan det virker biologisk og socialt. Men hvor stort et samfundsproblem er stress egentlig? Det vil Naja Hulvej Rod fortælle mere om til denne Aftenkonsultation.

 

Finder sted: Medical Museion