Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

1. januar 2023
Kl. 10.00 - tirs Kl. 20.00

Udstilling: “Windowology”

New Architectural Views from Japan

”Windows on Manga”, “Windows on Stories”, “Windows on Film”, “Windows on Craft”. Udstillingen ”Windowology” viser otte temaer om vinduet, der alle er resultatet af et forskningsprojekt om vinduets betydning for vores civilisation og kulturer verden over

VILLUM Window Collection viser lige nu den japanske udstilling Windowology: New Architectural Views from Japan. Udstillingen har tidligere været vist i São Paulo, Los Angeles og London, og det er det Tokyo-baserede Window Research Institut, der står bag udstillingen. Den er kurateret af arkitekt og kritiker Igarashi Taro.

Med glidende skærme og transformative rum er vinduer i Japan en del af en lang arkitektonisk tradition, der påvirker folks adfærd. New Architectural Views from Japan belyser vinduets betydning for blandt andet det moderne byliv, håndværk, arkitektur og litteratur.

Udstillingen byder også på den stedsspecifikke installation ”You would come back there to see me again the following day” af kunstneren Tsuda Michiko, hvor vinduesrammer med spejle og skærme skaber opmærksomhed på, hvordan vi opfører os omkring vinduer. Vi kigger ind og ud, bliver spejlet, iagttager andre og bliver måske selv iagttaget.

Vi er meget stolte over at kunne vise udstillingen for et dansk publikum, og vi håber, at mange vil opleve det som en øjenåbner – et vindue er nemlig meget mere end en bygningskomponent, siger museumsleder Dorthe Bech-Nielsen, VILLUM Window Collection.

 

 

Finder sted: Søborg