MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

6. januar 2024
Kl. 13.00 - lør Kl. 18.00

Unge stemmer fra Vestbredden

En udendørs fotoudstilling om livet, drømmene og frihedskampen for en ny generation af unge palæstinensere på Vestbredden under israelsk besættelse

 

I løbet af foråret og sommeren 2023 tilbragte dokumentarfotograf, Jesper Houborg, tre måneder på den besatte Vestbred, for at undersøge og dokumentere livet og hverdagen. Gennem fotografi, video og tekst skildres personlige hverdagsfortællinger i samarbejde med lokale unge.
Fortællingerne spænder over livet som ung i Jenin flygtningelejr til aktivisten i små landsbysamfund, hvis eksistens er truet af et stigende antal bosættere. I fortællingerne møder vi unge, som insisterer på en ikke-voldelig modstandskamp med mobiltelefonen i hånden, og andre som ikke ser anden udvej end at gribe til væbnet modstand.

2023 var allerede inden krigen i Gaza det dødeliste år på Vestbredden i to årtier. Siden 7. oktober 2023 er den voldelige tendens taget til i styrke. Ifølge FN har over 290 palæstinensere på Vestbredden mistet livet heriblandt mange børn og unge, og mere end 15 landsbyer er blevet fordrevet af bosættere og det israelske militær.

Projektet er støttet af OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- Engagementpulje og Nørrebro Lokaludvalg.
Udstillingen rejser videre rundt i DK efter København.

OM FOTOGRAFEN
Jesper Houborg er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole, London College of Communication og Fatamorgana. Har desuden en akademisk baggrund fra Roskilde Universitet i filosofi og internationale udviklingsstudier og er tidligere fotojournalistpraktikant på Politiken.

I 2020 blev han udnævnt af magasinet Wallpaper som et af fremtidens navne inden for fotografi. For sit arbejde har Jesper Houborg vundet priser og udnævnelser ved bl.a. Årets Pressefoto og World Report Award.

 

Finder sted: Nørrebro