MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

7. maj 2022
Kl. 16.30 - 17.20

Verden forfra – Et live talkshow om kriser

Et live-talkshow med Sanne Cigale Benmouyal og Flemming Møldrup, der med indspark fra videnskaben, historien, kulturen og iværksætteriet vil behandle aktuelle emner, der kan være med til at genstarte historien om os selv.

Heartland og Nationalmuseet præsenterer Verden Forfra: et nyt live talkshow om, hvordan det hele startede, og hvordan det går. Med indspark fra videnskaben, historien, kulturen og iværksætteriet vil værterne Sanne Cigale og Flemming Møldrup sætte fokus på aktuelle samfundsudfordringer.

På scenen får de selskab af blandt andre sangerinde Katinka, bonde og tv-personlighed Frank Erichsen, læge og debattør Haifaa Awad, forfatter Kaspar Colling Nielsen og naturvidenskabelige forskere fra Nationalmuseet, der sammen vil udfordre og udvide vores syn på tre konkrete emner: alkohol, plastik og kriser.

Med Verden Forfra vil Heartland og Nationalmuseet vise, hvordan naturvidenskaben og kulturhistorien kan give overraskende perspektiver på temaer i vores hverdag.

Program:

Om kriser: Hvor går man hen, når verden går under?
Gæster: Morten Fischer Mortensen, Kaspar Colling Nielsen & Haifaa Awad
Værter: Sanne Cigale Benmouyal & Flemming Møldrup

Talrige gange er jorden, som vi kender den, “gået under”, men hver gang har vi reageret og tilpasset os de nye forhold. Hvordan håndterer mennesker kriser, når vi bliver udfordret af konflikter og naturens kræfter? Det vil gæsterne vende i denne udgave af Heartland og Nationalmuseets live talkshow, Verden Forfra, med værterne Sanne Cigale Benmouyal og Flemming Møldrup.

Mennesket har gennem historien været udsat for utallige katastrofer: havstigninger, tsunamier, epidemier, sandflugt, stormfloder og vulkanudbrud, som har indhyllet kloden i et årelagt slør af aske. Men vi har tilpasset os. Det er kernen i Morten Fischer Mortensens forskning. Som seniorforsker på Nationalmuseet arbejder han i krydsfeltet mellem naturvidenskab og arkæologi. Ved hjælp af jordprøver, finder han rester af pollen, der gør ham klogere på menneskets interaktion med naturen, og hvad mennesker har gjort, når krisen rammer.

Det er også et emne, der interesserer forfatteren Kaspar Colling Nielsen, der i sine fremtidsfortællinger har krisen, forfaldet og klimaet som omdrejningspunkter. Kaspar Colling Nielsen debuterede i 2010 med Mount København og arbejder i grænselandet mellem science fiction og kontrafaktiske fortællinger. Hans seneste bog Frelseren fra Hvidovre, der udkom i efteråret, handler netop om et samfund, der ikke længere magter at løse sine problemer.

Følelsen af afmagt og at stå midt i orkanens øje,kender akutlæge og debattør Haifaa Awad ned til mindste detalje. I kraft af sit arbejde, har hun både taget sig af de allerhårdest ramte patienter, der væltede ind på hospitalerne i Syrien, og corona-patienterne der kæmpede for deres liv i respiratorer under pandemien.

Tilsammen giver de tre medvirkende et langt perspektiv på krisen, der kigger bagud over samtiden og ind i vores forestillinger om fremtiden.

 

Finder sted: Nationalmuseet