Christianshavns Færgecafé, Strandgade, København, Danmark
faergecafeen.dk
Christianshavns Færgecafé
Christianshavns Færgecafé
Færgecaféen er ikke en dansk smørrebrødsrestaurant som andre. Nok anvender kokken Erik Frandsen friske råvarer i sæson og serverer danske klassikere som veltillavet smørrebrød, hvor alt er lavet fra bunden, fra de syltede rødbeder til de flere end 30 hjemmelavede snapse. Men her begynder Færgecaféen at skille sig lidt ud.
For Erik, indehaver, kok og selvudnævnt Skipper, er ikke bare restauratør. Han er snapse- og hyggeentusiast udover det sædvanlige, han brygger snaps på snart sagt alle urter, frugter og nødder, der findes, og han underviser året rundt i en decideret Snapseskole.
Erik har i husets maritime ånd også købt en færge, der fungerer som restaurant og selskabslokale, og han er altid garant for et skævt grin, en ekstra snaps og godt med afslappet selvironi. På den måde bærer de historiske lokaler på Strandgade 50 stadig ånden fra stedets oprindelige ejer, en sømand og hans kone, der startede hjemmebrænderi, da sømanden ulykkeligvis gik ned med sit skib.
På Færgecaféen er der bindingsværk, lysekroner og plads til både skumsprøjt og snublefødder – og så er der altid en særlig plads til traditioner, hygge og den slags mad, som vor Mor lavede den.