MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

27. august 2022
Kl. 14.00 - 15.00

Gauguin – mesteren, monsteret og myten

Få nye perspektiver på kunstneren Paul Gauguin (1848-1903), når Danmarks førende Gauguin-ekspert Flemming Friborg i samtale med journalist Mikkel Frey Damgaard udfolder en af den tidlige modernismes mest betydningsfulde og kontroversielle figurer – denne dag med særligt fokus på Gauguins danske forbindelse.

Friborg præsenterer i sin nyligt udgivne biografi Gauguin – mesteren, monsteret og myten en række pointer, som enten er nye i beskrivelsen af Gauguins sammensatte karakter som kunstner og menneske, eller som rykker ved de traditionelle forestillinger om hans liv og værk.

Arrangementet knytter sig til en mindre temaudstilling på Glyptoteket, Den lille salon – Paul Gauguin og den danske forbindelse, der fokuserer på perioden omkring årsskiftet 1884/1885, hvor Gauguin boede i København. Temaudstillingen præsenterer 13 værker af Gauguin og fortæller samtidig historien om Gauguins danske hustru Mette Gauguin (f. Gad).

Temaudstillingens omdrejningspunkt er værket Sne i København (La neige à Copenhague, 1884), som Glyptoteket for nyligt erhvervede med støtte fra Augustinus Fonden, Ny Carlsbergfondet og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Flemming Friborg bidrog som konsulent ved erhvervelsen.

FLEMMING FRIBORG (f. 1965) er kunsthistoriker og forskningslektor ved CBS (Management, Politics and Philosophy). Fra 2002 til 2017 var han direktør for Ny Carlsberg Glyptotek. Han er tildelt flere danske og internationale hædersbevisninger, herunder det franske kulturministeriums Arts et lettres-orden og Kunstakademiets N.L. Høyen Medaljen.

 

Finder sted: Ny Carlsberg glyptotek