MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

5. februar 2022
Kl. 10.00 - søn Kl. 21.00

H.C Andersen i Rundetaarn

Børn og voksne kan opleve H.C. Andersens eventyrlige univers, når Rundetaarn inviterer eventyrdigteren indenfor i Bibliotekssalen, hvor han selv lod sig inspirere af bøgernes fantasiverden. Kom til åbningen lørdag den 5. februar, hvor de første 100 børn får en gavepose med Eventyrtårnet plakat, eventyrkort og en lille snack.

H.C. Andersen gik i Rundetaarn som noget af det første, da han kom til København som ung konfirmand. Siden vendte han gang på gang tilbage til tårnet i sin digtning. Det eventyrlige tårn tiltalte eventyrdigteren over dem alle. Hvordan kunne det næsten være anderledes?

I foråret 2022 kan børn og voksne træde ind i H.C. Andersens eventyrlige univers, når Rundetaarn fortæller en række af hans mest billedskabende eventyr i fantasifulde tableauer og ord. Oplev scener fra syv eventyr, som du kender eller tror, du kender – eller som du ikke kender endnu. Opbygningen er inspireret af 1800-tallets kukkasser, hvor det nysgerrige publikum kunne gå på opdagelse i små verdener af stor skønhed og idérigdom.

Centrum for udstillingen er et stort cirkustelt, hvorfra du kan kigge ind til de enkelte eventyr og se, om du kan gætte, hvad det er for nogle. Hvilket eventyr kommer de drømmende paraplyer fra? Og hvor er det mon, at blomsterne går til bal om natten?

Udstillingen finder sted i Bibliotekssalen, der tidligere rummede Universitetsbibliotekets titusindvis af bøger. Netop her gik den unge H.C. Andersen rundt og lod sig inspirere af bøgernes fantasiverden. Ja, i et af sine digte lader han ligefrem bøgerne springe ned fra hylderne og kaste sig ud i en festlig dans!

Udstillingen er skabt af Rundetaarn selv i samarbejde med kunstner og designer Signe Kejlbo, scenograf Anna-Britt Harding og illustrator Winnie Meisler.

 

Finder sted: Rundetaarn