Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

25. september 2021
Kl. 14.00 - tirs Kl. 21.00

kinesisk kalligrafikunst Udstilling

I Kina betragtes kalligrafi – en meget stiliseret og kunstnerisk skrivning af kinesiske tegn – som en kunstart i sig selv. Særlig flot kalligrafi bliver beundret og udstillet på museer. Den kinesiske kunstner Li Zhiwei (f. 1955) maler ind i denne kinesiske tradition, når han lader den kinesiske kalligrafi tale med fuglene, blomsterne eller vandet på sine malerier.

Li Zhiweis kunst afspejler et liv i en anden verden, end de fleste herhjemme kender til. Alligevel er der både en ro og en kreativ leg, som mange danskere enten vil genkende eller længes efter i hans værker.

Fernisering med kinesisk musik
Ved ferniseringen i Helligåndskirken lørdag den 25. september kl. 14.00 vil verdensmusikerne Betty og Peter Arendt og deres søn Skjold Andreas Arendt synge og spille flere kinesiske sange. Alle sangteksterne er fra Kinas guldalder under det såkaldte Tang-dynasti (618-905), men musikken er ganske ny.

Den unge kinesiske musiker og komponist Zhang Yu har til netop denne lejlighed lavet nye melodier til disse gamle digte, der er kendte af næsten alle voksne kinesere. Den danske sangskriver Arne Andreasen har gendigtet de kinesiske vers, så de nu både kan synges på mandarin og dansk.

Skjold Arendt, der har besøgt Li Zhiweis hjem i Kina, vil give en kort introduktion til både Zhiweis kunst og til sangene.

 

Finder sted: Indre By