Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

1. juli 2022
Kl. 10.00 - man Kl. 20.30

Kunst møder astronomi i ny særudstilling – Planetarium

Solsystemets mest spektakulære ringe, Saturns Ringe, bliver smukt fortolket gennem glaskunst og keramik i et interaktivt lydunivers i Planetariums ekkodannende udstillingsrum Cirklen.Værket Saturns Ringe, er skabt af kunstnerduoen FOO/SKOU, der har udstillet på internationalt anerkendte kunstmuseer i både New York, Paris og Danmark. Værket skal vække publikums interesse for rummet og det fascinerende og uendelige univers, ved at placere de besøgende midt i Saturns fascinerende ringsystem og invitere til interaktion.

I sig selv er Saturn med sine ikoniske ringe måske den smukkeste planet, du kan fange i et teleskop. Vores viden om planeten, er dog begrænset og det er kun få rummissioner, der har lagt vejen forbi.

Men der hvor videnskaben stopper, tager kunsten over.

FOO/SKOU tager udgangspunkt i den nyeste viden om Saturns ringe, men har brugt keramik, glaskunst og et specialdesignet interaktivt lydunivers til at gøre publikum til medskabere af udstillingsoplevelsen. Det interaktive udstillingsunivers stimulerer sanserne og gør os sultne på rumfart og astronomi i jagten på alt det, vi endnu ikke ved om universet

Saturns ringe, er det mest omfattende ringsystem i solsystemet og består af flere millioner partikler, isklumper og klippestykker, der varierer i størrelse fra mikrometer til meter. Publikum møder skulpturelle objekter af glas og keramik og et foranderligt lydlandskab af is og vokaloptagelser. Publikums bevægelser forandrer lydene i udstillingen ved hjælp af sensorer og software skabt specielt til denne udstilling.

Mødet mellem kunst og videnskab er både fascinerende og oplagt. Vi har med kyndig vejledning fra Planetariums astrofysiker gravet dybt i arkiverne fra NASA og ESA for at blive klogere på, hvad vi ved, men så sandelig også alt, hvad man endnu ikke ved om den smukke planet Saturn. Dét har vi oversat til kunst, forklarer Martha Skou, som sammen med Louise Foo udgør kunstnerduoen FOO/SKOU.

FOO/SKOU arbejder bl.a. med popcorn, ris, vand og mel for at skabe bobler, sprækker og linjer i glas og keramik, i deres fortolkning af Saturns Ringe. Kunstnerduoen har tidligere arbejdet med rummet som udgangspunkt, fx til det interaktive lydværk Disharmony of Spheres, der blev udstillet i Nikolaj Kunsthal sidste år, hvor publikum kunne vandre gennem 81 syngende planeter.

Planetariums adm. direktør Mette Broksø Thygesen har set frem til at byde FOO/SKOU indenfor i det nye Planetarium, som har sat sig for at formidle langt mere astronomi og rumfart gennem kunstens formsprog.

– Udstillingen Saturns Ringe inviterer til en smuk oplevelse med fordybelse og udforskning af rummets magiske univers. Planetarium ønsker at forene kunsten med astronomien for at inspirere flere til at interessere sig for rummet og gennem visuelle indtryk fremprovokere nogle vigtige spørgsmål, som oplevelsen naturligt leverer. Der er så meget, vi ikke ved, så vi skal blive ved med at være nysgerrige. Måske fører det til, at vi også forstår os selv bedre – og ikke mindst vores eksistens her på jorden, siger Mette Broksø Thygesen.

 

 

Finder sted: Planetarium