MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

17. marts 2024
Kl. 17.00 - 19.00

NYE TONER: Crucifixus

Det københavnske vokalensemble NYE TONER optræder med en forårskoncert i Kingos Kirke under titlen Crucifixus, hvor koret bl.a. vil fremføre forskellige smukke nordiske viser, salmer og motetter.

 

Det københavnske vokalensemble NYE TONER optræder med en forårskoncert i Kingos Kirke under titlen Crucifixus, hvor koret bl.a. vil fremføre forskellige smukke nordiske viser, salmer og motetter.

NYE TONER har base i Christians Kirke på Christianshavn og blev stiftet i 2011. Koret består af 17 sangere, som har en baggrund fra det københavnske musikmiljø, og flere af sangerne har sunget sammen i mere end 20 år.

Koncerten i Kingos Kirke er gratis og kræver ingen tilmelding, men tilmeld dig gerne begivenheden på Facebook .

En koncert i påskens tegn
Korets forårsprogram har titlen Crucifixus, som også er titlen på én af satserne i programmet for koncerten. Det er den venetianske komponist Antonio Lottis smukke, 8-stemmige sats, som han skrev mens han var hofkomponist i Dresden i midten af 1700-tallet.

Teksten til hele satsen lyder: “Crucifixus etiam pro nobis sub Pontio Pilato passus et sepultus est” (Han blev korsfæstet for os under Pontius Pilatus; han led og blev begravet). Den indkapsler derved påskebegivenhederne med korsfæstelsen og siden opstandelsen, lyset og håbet, som koret bl.a. repræsenterer i programmet med nogle engelsksprogede og nordiske kærligheds- og forårssatser.

NYE TONER
Ensemblet synger klassisk musik med særligt fokus på nyere vokalmusik men har et repertoire, der spænder fra de tidlige, ikoniske renæssance-satser til den nyere og mere moderne vokalmusik.

Koret har ingen fast dirigent men veksler mellem forskellige dirigenter til forskellige projekter for hele tiden at give næring til den musikalske udvikling. NYE TONER vil til denne koncert synge under kyndig ledelse af dirigent Anders Grunth.

 

Finder sted: Nørrebro