Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

26. juni 2021
Kl. 19.00 - 22.00

Science and Cocktails

Efter mere end et års spænding vender Science & Cocktails tilbage med et verdensprogram af videnskabelige samtaler, musikoptrædener og cocktailhåndværk. Hele vejen fra Planet X31 lander forskere, kunstnere og mixologer på auditoriet i DR Koncerthuset. I denne første episode tager Dan Zahavi dig dybt ind i selvet og bevidstheden startende fra buddhistiske traditioner og ender i moderne neurovidenskab. Alt dette lige efter at du er blevet grundet af lyden af ​​Astrid Engberg.

Hvad er et selv? Eksisterer den i virkeligheden, eller er den blot en social konstruktion – eller måske en hjerneinduceret illusion? Kan du være et selv på egen hånd eller kun sammen med andre? Kan fænomenologi hjælpe os med at forstå selvstændighed, eller skal vi henvende os til neurovidenskab, hvis vi ønsker at forstå dens virkelige natur?

I både gammel og moderne tid er eksistensen af ​​selvet blevet sat i tvivl. En påstand fra både buddhistiske tænkere og nutidige neurofilosofer har været, at selvet, hvis det eksisterer, skal være en slags uforanderligt sjælesubstans. I betragtning af at der er ringe grund til at tro, at en sådan enhed eksisterer, er der ringe grund til at tro på eksistensen af ​​selvet.

Dan Zahavi vil hævde, at denne definition af selvkontrast er temmelig markant med, hvordan selvet tilnærmes, forstås og udforskes i en række empiriske discipliner, herunder udviklingspsykologi, socialpsykologi, neurovidenskab og psykiatri. I betragtning af alt det spændende arbejde, der udføres i disse discipliner, kan man undre sig over, om filosofien har overlevet dens anvendelighed – i det mindste når det kommer til selvstudiet. Denne konklusion ville dog være for tidlig.

Et nærmere kig på de empiriske studier af selvet vil hurtigt afsløre, at mange af disse undersøgelser ikke giver særlige klare definitioner af, hvad de egentlig mener med mig selv. Konkrete eksempler på dette inkluderer forskning i autisme og ansigtsgenkendelse. Dan Zahavi vil derefter udtrykke sit eget filosofiske arbejde om selvet og afslutte med at diskutere, hvordan et samarbejde mellem filosofi og empirisk videnskab kan forbedre vores forståelse af, hvad det betyder at være et selv.

Før rejsen til selvet begynder, tager Astrid Engberg dig på en musikalsk tur gennem flere genrer med skandinaviske rødder infunderet med de kalejdoskopiske nuancer af hendes mange rejser.

 

 

Finder sted: København