MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

2. oktober 2022
Kl. 14.00 - 15.30

The Danish Club inviterer dig til særrundvisning på Regensen

KOM MED BAG DE TEGLRØDE MURE PÅ REGENSEN

Få indsigt i et af Danmarks ældste og mest traditionsrige kollegiers historie.

The Danish Club inviterer dig til særrundvisning på Regensen Bag de teglrøde mure åbner sig et af Danmarks ældste og mest traditionsrige kollegiers historie, ritualer og traditioner. Collegium Domus Regiæ – “Det Kongelige Kollegium” – er Danmarks næstældste og fra gammel tid mest prestigefyldte studenterkollegium.

Du har sikkert passeret buegangen over for Rundetårn uden at skænke det en tanke, at der inden for murene har boet hundredevis af studerende med mærkværdige traditioner i snart 400 år.

På rundvisningen på Regensen, I du komme til at høre mere om Regensens historie, arkitektur og ikke mindst de mange (skøre) traditioner, der stadig holdes i hævd på Regensen. Ligbærerne, der varetager rundvisningerne, vil bl.a. fortælle om, hvad det vil sige at holde et regensembede, om kollegiets berømtheder, om kunsten at sjofle og om, hvad det vil sige at dø i løbet af ens levetid (regensianerne ‘dør’, når de fraflytter Regensen).”

Regensen er i dag et kollegium for studerende ved Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Det blev opført i 1618-23 på initiativ af Christian 4. som bolig for de 120 studenter. Den gamle regensbygning gik til ved Københavns brand i 1728, hvorefter Regensen i årene efter 1730 blev genopført, i det væsentlige i sin nuværende skikkelse. Efter englændernes bombardement 1807, der ikke nævneværdigt gik ud over Regensen, blev kirkesalen frem til universitetets nye hovedbygning blev taget i brug i 1836, benyttet som universitetets festsal, hvorefter den blev anvendt som læsesal for alumnerne. Det var her N.F.S. Grundtvig i 1810 holdt sin dimisprædiken.

Rundvisningen foretages af Caroline som er  “ligbærer” og som bor på Regensen.

 

 

Finder sted: Indre By