Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

7. oktober 2024
Kl. 10.00 - tirs Kl. 18.00

Udstillingen VAND

Vand er den første, store danske udstilling, der formidler og debatterer klodens vand som et allestedsnærværende, sammenhængende, livgivende stof: Et system som er grundlaget for alt liv og den menneskelige civilisation. Et system, hvis balance er truet!

Vand er et forunderligt element. Det kan være hårdt som is og luftigt som en sky. Rislende som bækken og styrtende som regn. Stille som en skovsø og brusende som et oprørt hav. Mennesket har alle dage været fascineret af VAND!

Mere end 70 procent af klodens overflade består af vand! 95 procent af al vand på jorden findes i verdenshavene. Resten er i atmosfæren, i iskapperne, i jorden, i planter, i dyr – og i mennesker! Vandet er grundlæggende for alt liv på jorden – vi lever i en verden af VAND!

Men vandet rummer også et destruktivt potentiale. Klimaforandringerne har forandret vandets adfærd på kloden. Nyhederne flyder over med billeder af smeltende iskapper, altødelæggende oversvømmelser, destruktive stormfloder og skybrud. Vand i kælderen er pludselig blevet noget rigtig mange kan tale med om. I takt med at 100 års hændelser sker stadigt hyppigere bliver massiv nedbør en del af hverdagen. Det samme gælder havstigninger. I 2150 kan havet ved de danske kyster være steget med op til 180 cm. over 1990-niveau, hvis verden ikke bremser op og skærer ned på klimagasserne.