MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

20. september 2024
Kl. 16.00 - lør Kl. 23.00

8 ensembler flytter ind i Musikhuset

“Ny musikfestival sætter fokus på samarbejde mellem musikere – og at publikum ved selv at deltage er med til at skabe oplevelserne” – sådan skrev Politikens anmelder Thomas Michelsen om den første VÆKST Festival i 2023.

Nu flytter hele 8 udvalgte ensembler ind i Musikhuset København, hvor de kan øve, komponere og udvikle nye koncertformater. De udvalgte ensembler er AKELA, CRAS Ensemble, Damkapellet, K!ART, NJYD, Tesaru Woodwind Quintet, To Stemmer og Tríó Sól. Ensemblerne får den 1. marts nøglerne til et øvelokale og tilstødende kontor på Vesterbrogade 59, hvor de kan udfolde sig musikalsk.

De 8 ensembler vil sammen skabe VÆKST Festival 2024, som vil foregå fredag den 20. og lørdag den 21. September 2024. Ensemblerne spiller klassisk kammermusik, ny kompositionsmusik og arbejder ekspermenterende på tværs af genrer, så publikum kan glæde sig til en festival, som sprudler af fællesskab, musikglæde og uforudsigelighed.

“Vi ønsker at skabe en festival, hvor vi inviterer publikum til at opleve musikken ved at de på forskellig vis engageres og kan møde musikere og komponister under afslappede forhold til fællesspisning og i baren,” fortæller projektleder for Musikhuset VÆKST, Vivi Petersen. Art Music Denmark og Musikhuset København har sammen taget initiativet til at styrke vækstlaget for klassisk og ny kompositionsmusik i Danmark.

For andet år i træk fungerer VÆKST Festival som en platform, hvor de optrædende ensembler får faglig sparring, kreativt frie rammer og forløsning for deres høje kunstneriske ambitioner, samt muligheden for at involvere publikum på en måde, der hidtil ikke er blevet prioriteret i klassisk og ny kompositionsmusik. “Den grundlæggende idé er, at ensemblerne skal bruge lokalerne til at udvikle deres musikalske, innovative og kunstneriske praksis, og så får de mulighed for at arbejde sammen på tværs af ensemblerne,” fortæller direktør for Art Music Denmark, Regin Petersen.

Art Music Denmark er den danske genreorganisation for ny kompositionsmusik, klassisk og lydkunst. Genreorganisationens formål er at styrke de kreative, professionelle aktører inden for kunstmusikken, bl.a. gennem rådgivning, projektudvikling samt uddeling af international transportstøtte. Musikhuset København præsenterer klassisk og ny kompositionsmusik i palæet fra 1782 på Vesterbrogade 59. Musikhuset København rummer ud over koncertsale, øvelokaler og kontorplads til orkestre, ensembler, solister, komponister, festivaler og musikorganisationer. Musikhuset København blev skabt på initiativ af en række musikere og entreprenører og drives som forening.

 

Finder sted: Musikhuset