MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

13. oktober 2023
Kl. 11.00 - tirs Kl. 20.00

ARKEN udstiller uopførte murstensskulpturer af Per Kirkeby

Murstensskulpturerne står centralt i Per Kirkebys (1938-2018) omfattende livsværk. Sent i livet gav Kirkeby tilladelse til, at murstensskulpturerne kunne genopføres. ARKEN fylder i efteråret 2023 museets store Kunstakse med et udvalg af de imponerende og tankevækkende skulpturer.

Per Kirkeby skabte de første af mere end 150 murstensskulpturer i 1966, og han opførte sin første store skulptur i det offentlige rum i 1973. Udstillingen på ARKEN markerer således 50-året for Kirkebys første monumentale murstensskulptur. Udstillingen inkluderer opførelsen af to aldrig før realiserede murstensskulpturer, der indtil nu kun har eksisteret som Kirkebys skitser og arkitektoniske tegninger.

Mursten er allestedsnærværende i Danmark. Materialet bliver brugt til alt fra kirker til parcelhuse. I Per Kirkebys skulpturer skaber murstenen en genkendelighed, der får skulpturerne til at fremstå indbydende og hjemlige, men også monumentale og ophøjede. Udstillingen vises i Kunstaksen; museets 150 meter lange udstillingsrum, hvor murstensskulpturerne vil gå i dialog med ARKENs arkitektur. Iscenesat som en by, hvor museets gæster kan fornemme materialiteten i skulpturerne og gå på opdagelse mellem dem, mens de veksler rytmisk i skala fra små lave skulpturer, der indbyder til ophold, til store monumentale værker, som det vil være muligt at gå ind i og igennem.

Allerede i september påbegyndes opførelsen af udstillingen i Kunstaksen, hvor museets gæster kan se den tage form gennem dygtige murerhåndværkeres arbejde. I udstillingsperioden bliver skulpturerne aktiveret med dans, performance, teater og musik. I det tilstødende galleri vil ARKEN for første gang genskabe en særlig scenografi i mursten skabt af Per Kirkeby i 1992 til forestillingen Iphigenia auf Tauris af Johann Wolfgang von Goethe. En splinterny og sanselig oplevelse af Per Kirkebys klassiske murstensskulpturer venter ARKENs gæster.

 

Finder sted: Arken