ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

9. februar 2023
Kl. 19.30 - 20.30

At skabe en by – fra oldtidens Ægypten til vor tids København

Hvordan bliver et sted til en by? I København skyder der hele tiden nye bydele og byudviklingsprojekter frem, men hastig byudvikling er langt fra et nyt fænomen. Kom med til en samtale om byudvikling i et 3.000-årigt perspektiv modereret af arkitekt Ane Cortzen.

I samtalen vil ægyptolog Tine Bagh og arkitekt Mads Birgens fra Cobe dykke ned i vilde byudviklingsprojekter, der alle er (eller bliver) udviklet i en rivende fart og med stærk stedsans.

Fra den oldægyptiske by Amarna, som blev skabt til ære for solens gud, og Jernbanebyen på Vesterbro, som skal udvikles med bæredygtig infrastruktur som en af de bærende markører, til Brøndby Strand, som skal have en helt ny bymidte og en solnedgangsplads

Om Amarna
Omkring år 1350 f.v.t. i oldtidens Ægypten flyttede farao sin residens 250 km langs Nilen og etablerede Amarna på helt uberørt jord. En helt ny by, som på bare 17 år nåede at blive udbygget med templer, paladser, boliger, værksteder, gravpladser og alt hvad en by ellers har brug for – for så at blive forladt og forkastet igen.

Arrangementet tager afsæt i Glyptotekets nyåbnede særudstilling Amarna – Solgudens by. I samarbejde med Arkitekturåret 2023 trækker vi paralleller mellem datidens byplanlægningsstrategier og de nutidige overvejelser om, hvad der skaber gode steder for folk at være.

 

Finder sted: Glyptoteket