Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

23. februar 2024
Kl. 10.00 - lør Kl. 18.00

Den Sorte Diamant 25 år

Udstilling stiller skarpt på Diamanten som arkitektonisk vartegn og som brugernes bygning.

Den Sorte Diamant er formet som en skulpturel monolit. Med sin distinkte kubiske form og blanke sorte facade er Det Kgl. Biblioteks kulturhus blevet et af Københavns arkitekturikoner.

Men hvad kræver det egentligt at lave rammen for et Nationalbibliotek? Hvor mange koordinatpunkter skal der til at få beton til at bølge og en facade til at hælde? Hvilken betydning har Den Sorte Diamant for de hundredtusindvis af gæster, som hvert år benytter sig af bygningens mange faciliteter? Og hvad har Diamanten betydet for transformationen af havnefronten fra forladt industri til pulserende bykerne?

Den Sorte Diamant har 25-års jubilæum i 2024, og det bliver fejret med en jubilæumsudstilling i netop Den Sorte Diamant. Udstillingen sætter fokus på visionerne for byggeriet, Diamantens særegne arkitektur og stiller samtidig skarpt på bygningens rolle i dag.

Udstillingen Den Sorte Diamant 25 år er lavet i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen, tegnestuen bag Diamanten, og vil inkludere både tegninger, arkitekturmodeller, fotografi, video og tekst.

 

 

Finder sted: Den Sorte Diamant