MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

1. februar 2024
Kl. 13.00 - søn Kl. 16.00

Korean Babel – ny interaktiv fotoudstilling

Gå på opdagelse i kunstig intelligens med din mobil – og en pandelampe!

Hvad sker der, når man benytter en mobilapp til at oversætte koreanske gadeskilte? Fotograf Kim Wyon tilbragte en uge med at udforskede gadeskilte i trykkerikvarteret i Seoul samt på markedspladserne i Busan i september 2023. Med sig havde han sit klassiske analoge Hasselblad-kamera, en bunke Kodak-filmruller og sin mobil.

”Hvis du har prøvet at oversætte asiatiske gadeskilte med din mobil, så har du sikkert spekuleret på, om resultaterne måske er det rene galskab – og det er de faktisk ofte. Men galskabet er også ofte meget poetisk. Denne udstillings sort-hvide fotokollager af koreanske gademiljøer er derfor også en slags dynamiske foto-digte skabt i dialog med kunstig intelligens,” forklarer fotograf Kim Wyon.

Ai-laboratoriet

Som del af udstillingen er galleriets Dark Spaces indrettet som interaktivt Ai-laboratorium, hvor de besøgende benytter mobilapps på deres telefon til at undersøge, hvordan visuel interferens i fotografierne påvirker den Ai-genererede oversættelse. Ai-laboratoriet formidler desuden hvordan kunstig intelligens bearbejder information, og hvorfor den kan tage fejl i sin fortolkning af både skilte og omgivelser. Før de besøgende går ind i Dark Spaces, får de udleveret en pandelampe, hvilket vil være deres eneste lyskilde udover mobilen. Det interaktive Ai-laboratorie er udviklet af Ai-arkitekt Jon Hindsgaul Hansen i samarbejde med fotograf Kim Wyon. Grafisk design er af Raffaele Cavaiolo.

”Hvorfor hallucinerer ChatGPT og genererer tilfældige og ofte gale og poetiske oversættelser? Og hvordan genkender kunstig intelligens koreansk tekst blandt slagskygger og anden visuel interferens? Dette er nogle af fænomenerne man kan blive klogere på i galleriets interaktive Ai-laboratorium,” siger Jon Hindsgaul Hansen.