MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

4. maj 2023
Kl. 20.00 - 23.59

Mekdes i Pumpehuset

Den danske popåbenbaring Mekdes er klar til igen at lægge Pumpehuset for sine fødder, når hun spiller koncert den 4. maj 2023.

“En vild vokal”, “Chef i egen butik”, “Et indlysende naturtalent” – sådan lød de flotte roser, der regnede ned over Mekdes, da hun for nyligt fik overrakt den prestigefulde P3 Guld Talent-pris. Nu udgiver soul-sangeren sit debut-album, og med det slår den unge koldingenser endnu engang fast, at hun er en sanger, sangskriver og producer, udover det sædvanlige.

Mekdes har siden 2018 sendt singler ud på stribe. Hun er kvinden bag hits som ‘In Favor of You’, ‘Lonely og ‘Hanging Upside Down’, og foran store scener som bl.a. Smukfest, Plænen i Tivoli, Hotel Cecil, By:Larm, SPOT og Copenhagen Pride, har begejstrede publikummer ladet sig fortrylle af den blot 23-åriges stærke stage presence – det er intet under at hun allerede i 2020 var nomineret til en DMA for årets nye live-navn.

Den 21. januar udkom debut-albummet ‘Greedy’, der som Mekdes forklarer, består af “en masse sange fra mit liv, der folder sig ud som en dagbog”. Det er de nære relationer, der dyrkes i Mekdes’ tekstunivers, som på ‘Hold Me’, der handler om at skuffe sig selv, når man gerne ville have været et “større menneske”. På Give You More, handler det, med Mekdes egne ord “ om, hvor frustrerende det er, når kreativiteten indeni er større end de tekniske evner”, og på det energiske titelnummer synger Mekdes om oplevelsen af aldrig rigtigt at kunne stille folk tilfredse, lige meget hvor meget de laver om på en – ”Men hvis folk ikke vil have dig for den, du er, så fuck dem!”

Den dystre ‘Close My Eyes’ som hun har lavet med de dansk-britiske hiphop-brødre rosegold, handler om at løbe fra sine bekymringer. “Det er den der følelse af ikke at ville acceptere sine mere mørke tanker, og i stedet for at se bekymringerne i øjnene, gør man, hvad man kan for at ignorere dem”, fortæller Mekdes om det powerfulde nummer, som med sin lidt “onde” lyd, skiller sig ud fra resten af pladen. Albummet viderefører ellers den varme, sjælfulde Mekdes-vibe, vi har lært at kende så godt, på eksempelvis debut-EP’en ‘Fly’ fra 2020. Det nye albums ti stærke og personlige sange er alle skrevet, indspillet og produceret af Mekdes selv, i hjemmet i Kolding, hvor hun trives med at kunne give sig selv det sidste ord. “Kolding har sine fordele. Her er den plads og stilhed, jeg har brug for, når jeg skal arbejde.” – Mekdes.

 

Finder sted: Pumpehuset