ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. september 2022
Kl. 10.00 - 16.00

Panums betydning for moderne medicin – fra mæslinger til corona

En pionér og foregangsmand for moderne medicin – dét var den danske læge og fysiolog Peter Ludvig Panum (1820-1885). Men hvorfor er Panum ikke almindeligt kendt for sine store bedrifter? Hvad fandt han ud af? Og ville han måske endda være en Nobelpris værdig? I anledningen af Panums 202-års fødselsdag inviterer Videnskabernes Selskab, forskningscenteret PandemiX og Panum Instituttet på Københavns Universitet til et heldagsarrangement om mennesket og videnskabsmanden Panum.

Panum var på mange måder forud for sin tid, men alligevel er hans virke stort set ukendt – udover Panum Bygningen ved Københavns Universitet og hans studie af mæslingeepidemien på Færøerne i 1846. Men med eksperimenter og laboratoriebaseret forskning løftede Panum det medicinske felt fra middelalderen og ind i den moderne medicin, som vi kender i dag. Han arbejdede bl.a. med karantæne og langvarighed af immunologisk beskyttelse, og han satte også fokus på socialmedicin og livsvilkårs betydning for sundhed og bekæmpelse af sygdom.

Men hvorfor kender eftertiden ikke Panum for hans banebrydende forskning og metoder? Bliv klogere på en af dansk medicins mest glemte videnskabsmænd, når vi trækker tråde fra Panums forskningsindsats til sporene deraf på moderne dansk forskning og håndteringen af coronapandemien.

 

Finder sted: Mærsk Tårnet