MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

24. april 2022
Kl. 19.00 - ons Kl. 23.00

Tyske Filmdage 24 – 27 april i København

Søndag aften (24/4) blænder vi op for årets udgave af Tyske Filmdage.

Det bliver Daniel Brühls fornøjelige instruktørdebut ’Nebenan’ (Next Door), som åbner festen – med instruktøren selv i hovedrollen overfor Peter Kurth, som man vil huske som den ikke altid lige gode chefkommissær Bruno Wolter i ’Babylon Berlin’.

Af festivalens i alt 8 film er kun 2 i dansk distribution, så det er med at kende sin besøgelsestid.

Vi afvikler forpremierer på Statsi-filmen ’På nært hold’ (’Nahschuss – ’De andres liv’ oppe ad dage) med besøg af instruktør Franziska Stünkel og den tysk-østrigske ’Grosse Freiheit’, som gjorde væsen af sig på sidste års Cannes-festival.

Derudover er det værd at hæfte sig ved ’Lieber Thomas’ – en overvældende dramatisering af forfatteren Thomas Braschs liv, levned og lidelser – først i DDR og siden på den anden side af muren. ’Der Untergang’-instruktøren Oliver Hirschbiegel er også med. Hans nye film, ’Der Maler’, er en ret så vild film om den ret så vilde maler Albert Oehlen og de kreative processer.

Og apropos kreative processer skal vi fremhæve vores afslutningsfilm i København: Carl Th. Dreyers mesterlige tyske stumfilm ’Mikaël’ fra 1924 – efter Herman Bang. Filmen ledsages af et helt nyt soundtrack komponeret og fremført (live) til lejligheden af Yael Acher-Modiano.

Tyske Filmdage finder sted i Grand Teatret i København

 

Finder sted: Indre By