Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

16. juni 2023
Kl. 20.00 - 22.00

smash!bang!pow! præsenterer Spoon (US) i Pumpehuset

Et af USA’s bedste indierockbands de sidste 20 år giver koncert i Pumpehuset den 16. juni med sangene fra deres seneste ”Lucifer on the Sofa” og klassikere fra bagkataloget.

Hvis man skulle lave en opgørelse over hvilke bands, der har præget amerikansk indierock de seneste 20 år, så ville Spoon være selvskrevet i toppen af listen med deres bagkatalog af stærke album og medrivende ørehængere og guitarfræsere.

Spoon blev dannet i 1993 og spillede i starten punk og alternativ rock med inspiration fra bands som Pixies, Pavement og Built To Spill – bandnavnet er i øvrigt en reference til et nummer af krautrock-legenderne i Can.

Bandets øre for kantet guitarrock og gode melodier stod tidligt frem, og i løbet af deres lange og imponerende karriere har Spoon udviklet et mere direkte, iørefaldende og melodiøst udtryk (kærligheden til The Beatles er åbenlys i flere af deres sange), der både har sikret dem stor kommerciel succes, kritikerros og et stort og trofast publikum. Debuten ”Telephono” (1996) udkom via legendariske Matador Records, men Spoons helt store gennembrud kom, efter de signede med Merge Records, der fra 2007-2017 udgav fire album: ” Ga Ga Ga Ga Ga”, ”Transference”, ”They Want My Soul” og ”Hot Thoughts”. Modtagelsen af albummene var overvældende, både hos anmeldere og publikum, og som resultat gik alle fire album på imponerende top 20 i hjemlandet.

At Spoon tre årtier inde i karrieren fortsat er skarpere end de fleste, understreger deres seneste, 10. studiealbum, ”Lucifer on the Sofa”, der udkom i starten af 2022. Albummet er en stilsikker opvisning i fokuseret, poprocket sangskrivning med catchy hooks og omkvæd, som Spoon gør så godt. Gruppens danske fans kan derfor godt begynde at glæde sig til den 16. juni, hvor Spoon indtager Pumpehuset med de nye numre og klassikere fra bagkataloget.

 

Finder sted: Pumpehuset