MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Årets ret med gris: Fem af landets bedste restauranter kæmper om hæderen

Af Mathilde Mågård Hansen
Med sin unikke ret af krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner vandt Falsled Kro fra Millinge på Fyn Årets ret med Gris 2019. Foto PR
Med sin unikke ret af krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner vandt Falsled Kro fra Millinge på Fyn Årets ret med Gris 2019. Foto PR

Det er ingen hemmelighed, at danskerne elsker gode retter med gris.

Flere af vores mest populære nationalretter kokkereres af grisekød, men Landbrug & Fødevarer vil også gerne være med til at hylde de kokke og restauranter, som kan vise nye og anderledes måder at bruge det velsmagende kød på.

Derfor har de siden 2011 stået bag den prestigefyldte konkurrence, Årets ret med gris, og det er i år et yderst stærkt felt af fem gourmetrestauranter, der skal kæmpe om førstepladsen.

Læs også: Københavns største Sushi Festival i denne uge – book til særpriser her

Foto PR

Nye sider af grisen

Årets ret med Gris er en konkurrence for kokke, som formår at lave retter, der viser nye, anderledes og velsmagende sider af grisekød.

Konkurrencen søger at inspirere kokke samt forbrugerne til at se mulighederne i dansk gris som råvare, og den tiltrækker hvert år den absolutte elite inden for dansk gastronomi.

Ved at vise den store variation i brugen af gris samt den høje gastronomiske kvalitet, kan endnu flere blive inspireret til selv at tilberede flere måltider med gris derhjemme.

Sidste år var det køkkenchef, Kasper Hasse, fra Falsled Kro i Millinge på Fyn, der løb med førstepræmien og vinderchecken på 30.000 kr., og året før blev det Thorsten Schmidt, køkkenchef og medejer af Restaurant BARR, som kunne tage prisen med hjem til København.

Med sin unikke ret af Lyø revelsben med pandekager, grannåle og tranebær vandt Restaurant BARR fra København ‘Årets ret med gris 2018’. Foto PR

Fem stærke nominerede

Intet tyder på at konkurrencen i år bliver meget lettere på trods af et noget specielt år.

Fem af Danmarks bedste restauranter er nemlig nominerede for deres bedste kreationer med gris, og henover de næste par uger kan du lære dem alle sammen lidt bedre at kende med MigogKbh.

De nominerede er:

  • Syttende, Sønderborg
  • Falsled Kro, Millinge
  • Restaurant Studio, København
  • Restaurant Lyst, Vejle
  • Søllerød Kro, Holte

Følg med allerede på onsdag, når MigogKbh går helt tæt på den første nominerede restaurant: Syttende i Sønderborg med Jesper Koch i spidsen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også