ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vinterferiesjov: Leg med bæredygtighed i Experimentariums nye børneudstilling

Af Mathilde Mågård Hansen
Klimatopia. Fotograf: Elisabeth Eibye
Klimatopia. Fotograf: Elisabeth Eibye

Inden længe begynder skolernes vinterferie, og skal dagene gå med noget både sjovt og lærerigt, så skal I lægge vejen forbi Experimentariums særudstilling for børn.

I ”Klimatopia – De rejsende fra fremtiden” kan hele familien gøre bæredygtighed til en leg, og samtidig få øjnene op for, at jeres valg i hverdagen gør en forskel for klimaet.

Efter en spændende dag kan I gratis forsætte legen derhjemme med Experimentariums helt egen app.

Hjælp tre tidsrejsende piger tilbage til fremtiden

I Klimatopia møder man tre piger fra fremtiden. De er ved et uheld crashet i nutiden i deres tidskupler.

Pigerne, Midori, Kiiro og Aka, kommer fra tre forskellige udgaver af jorden 100 år ude i fremtiden.

I Midoris fremtidsverden har vi nået klimamålene og verden er i bedre balance. I Kiiros fremtidsverden er der knaphed på ressourcer, vi mennesker bor tæt og klimaet er ustabilt. I Akas fremtidsverden er økosystemerne ved at bryde sammen, vandstanden er steget meget og vi mennesker har måttet tilpasse os en hverdag med afsavn.

Som gæster på Experimentarium skal I hjælpe pigerne med at komme tilbage til fremtiden, men I kan kun sende dem tilbage til én af de tre fremtidsverdener, og sammen skal I finde ud af hvilken.

De handlinger og valg, I tager i hverdagen, afgør nemlig, hvordan fremtiden kommer til at se ud, og I skal således tage stilling til både den mad, I spiser, den transport, I benytter, den el og varme, I bruger, og de ting, som I køber.

Klimatopia. Fotograf: Elisabeth Eibye

Eksperimentér med bæredygtig livsstil

I fire interaktive udstillingsområder kan gæsterne eksperimentere med hverdagens vaner, når det gælder mad, transport, el og varme og ting.

Sæt jer fx ved det intelligente spisebord og få klar klimabesked, når jeres yndlingsretter kommer på tallerkenerne. Er det muligt at finde frem til en klimavenlig menu, som alle ved bordet har lyst til at spise?

Eller snup en indkøbsvogn og tril ind i et supermarked, hvor priserne er sat efter varernes klimaaftryk. Gad vide hvad klima-prisen på et års shopping egentlig er?

Oplevelsen slutter ved den mystiske tidsmaskine ”Fremtidsvælgeren”, hvor jeres klimavalg afgør, hvilken fremtid de tre tidsrejsende piger sendes tilbage til.

”I Klimatopia kan hele familien eksperimentere med bæredygtig livsstil og på den baggrund overveje, om de vil leve anderledes,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør på Experimentarium.

Fortsæt legen derhjemme

Har I slet ikke fået nok af klimavenlig leg, så er der heldigvis håb for det.

Experimentariums app supplerer nemlig oplevelsen i særudstillingen med inspiration til en mere bæredygtig livsstil derhjemme.

Appen rummer en særlig trofæjagt rettet mod børn og børnefamilier, hvor der løbende kommer udfordringer knyttet til hverdagens vaner.

Besøg Klimatopias hjemmeside, hvor du også kan hente appen.

Hvad: Klimatopia – De rejsende fra fremtiden
Hvor: Experimentarium, Tuborg Havnevej 7, Hellerup
Hvornår: Udstillingen kan opleves til d. 8. august 2022
Hvor meget: Entré, barn (0-1 år): Gratis. Entré, barn (2-11 år): Normalt 125,-. Entré, voksen: Normalt 199,
Hvordan: Læs mere på experimentarium.dk

Del artikel

Andre læser også