Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Burgermenu til mega god pris: Besøg populær burgerbar lige ved Søerne

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Befinder du dig lige i nærheden af Søerne? Og begynder maven at rumle?

Så kommer her et godt tip.

På Nørrebrogade 9 finder du nemlig Louis Burger, der åbnede deres tredje restaurant i København for fem måneder siden.

Her er sprøde, krydrede fritter, store milkshakes og lækre burgere på menuen – alt sammen til en god pris.

Sjov historie

Det er efterhånden nogle år siden, at Louis Burger åbnede deres første burgerbar på Istedgade på Vesterbro.

Navnet ‘Louis’ stammer fra den dansker, der opfandt burgeren i 1886.

Ja, man skulle ikke tro det, men det er altså det, USA’s eget nationalmuseum, Library of Congress, fortæller.

I 1886 emigrerede den 21-årige danske smed, Louis Lassen, til USA, og han solgte i starten smør og æg fra en lille vogn (lidt ala en food-truck) – det vi i dag kender som en burger.

Han parkerede den siden permanent og lavede den om til caféen Louis’ Lunch i New Haven – 120 km nord for New York – hvor den stadig ligger og køres af femte generation af Louis Lassen.

Louis Lassen bag desken i hans lille restaurant. Foto Louis Lunch.

Det var dog travlhed, der opfandt burgeren for knap 135 år siden.

Her kom en stamgæst nemlig en dag ind og ville gerne have en frokost, han kunne tage med på farten:

“Louie! I’m in a rush, slap a meatpuck between two planks and step on it!”

Og den gode Louis Lassen gjorde som befalet og smækkede en flad kødbolle imellem to stykker toastbrød, og vupti – en gastronomisk verdenssensation var født.

Som Louis Lunch serverer deres burger i dag. Foto: Eater.com

Dengang mindede den mest om det vi i dag kalder en cowboy toast, men i dag kan du finde den i alverdens varianter over hele verden.

Du kan stadig få en burger med toastbrød som Louis Lassen opfandt den, men de laver dem også med briocheboller, kylling eller i en vegetarisk udgave.

Kun af gode råvarer

Hos Louis Burger går de hos alle deres tre restauranter meget op i at bruge de rigtige råvarer, og de har bl.a. udviklet deres egen dip. Derudover er al emballage til deres takeaway bionedbrydeligt.

Kødet er dansk, bøfferne bliver flammegrillet og alle ingredienserne er overvejende økologiske.

Foto PR

De brugte faktisk tre måneder inden deres åbning på at smage sig igennem 400 burgerbøffer for at finde den helt rigtige.

Og resultatet er til at smage – for det er virkelig en hammer god burger!

Du kan få den til bare 65 kr. eller som menu med burger, fritter, sodavand og dip til kun 109 kr.

Mandag til fredag fra kl. 11-15 kan du få menuen som frokosttilbud til 70 kr.

Foto PR

Se hele menuen på deres hjemmeside lige her.

Prøv også gerne en af deres seks forskellige milkshakes eller deres nye spicyburger.

Restauranten på Nørrebro har åbent alle ugens dage fra kl. 11-23 og fredag-lørdag helt til kl. 02.

Hvad: Louis Burger
Hvor: Nørrebrogade 9, 2200 København N
Hvornår: Åbent alle ugens dage fra kl. 11-23 og fredag-lørdag helt til kl. 02

Del artikel

Andre læser også