Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Giver ro, energi og velvære: Bliv genopladet med ‘floating’ i København

Af Freja Dumont

Forestil dig komplet ro — og total vægtløshed. 

Du befinder dig i et sensorisk deprivationsbassin med kropstempereret saltvand. Bassinets begrænsede sanseinput og høje saltindhold skaber illusionen om, at du svæver i stilhed. 

Dine tanker bliver sat i bero, din krop restituerer maksimalt, og du vil opleve en forøget evne til at give slip på stress og et forhøjet energiniveau.

Det er i korte træk, hvad du kan forvente, hvis du lægger vejen forbi Float Studio i København. 

MigogKbh besøgte den lille oase, beliggende i hjertet af København, for at afprøve ‘floating’ på egen krop.

Kort om floating 

  • Floating blev udviklet i 1950’erne i USA af psykiater og neurolog Dr. John C. Lilly. Han ønskede at studere effekterne af at isolere hjernen og at finde svar på ubesvarede spørgsmål omkring det menneskelige sind.
  • Floating er en åbning ind til dybere meditation, fordi de reducerede sanseinput og vægtløsheden frier dig fra distraktioner og gør det nemmere at få ro i sindet. 
  • Floating gør, at du opnår en særlig, dyb hvile, som vasker trætheden væk. Faktisk kan en enkelt floatsession have samme effekt som 4-8 timers søvn.

Et helle fra verden udenfor 

Så snart du træder ind ad døren hos Float Studio på Nørre Farimasgade, føles det som om, du er i “helle” fra det pulserende og til tider stressende liv udenfor. 

Det er lidt en anden verden, hvor meditativt musik, duft af røgelse og dæmpet belysning indbyder til ro i både krop og sjæl. 

Vi er to fra redaktionen, der hver især har afprøvet konceptet over tre gange. Hver eneste behandling er en individuel og unik oplevelse, og det viste sig da også, at vores oplevelser med floating var vidt forskellige.

Da vi ankom til vores første floating-session, blev vi budt velkommen af en venlig og imødekommende float-guide, som viste os ind i hvert vores rum med de sensoriske deprivationsbassiner.

Inden vores float gik i gang, fik vi udleveret et håndklæde samt ørepropper, som er vigtige at have i, da dine ører er under vand gennem hele sessionen. 

Det er helt op til dig selv, om du vil have badetøj på eller ej. Men da det er en privat oplevelse, anbefales det, at man ingenting har på, eftersom badetøj og elastikker presser mod kroppen og kan distrahere oplevelsen under ens float.

Første gang i bassinet skulle vi begge lige bruge lidt tid på at give os hen til den uvante følelse af at flyde og finde en behagelig stilling i vandet. Det gik dog hurtigt med at give sig hen til vægtløsheden. 

I de første 10 minutter afspilles der en afslappende melodi, hvorefter du i 40 minutter ligger i komplet stilhed og mørke for til sidst at runde af med endnu 10 minutter med den rolige melodi i højtalerne. 

Er en time ikke lang tid? 

Et float varer i alt 60 minutter, og vores første tanke var: En hel TIME i flydende vægtløs tilstand. Bliver det ikke kedeligt?

Og helt ærligt, så er det da specielt at ligge der i mørket og flyde rundt uden andet end sine tanker. Men det er jo netop også dét, som floating handler om. Og den præmis skal man give sig hen til. 

Her er der ikke mulighed for at besvare mails eller blive revet i ærmet af sit barn. Det er dig og kun dig i en time. Og især en af os oplevede at være så afslappet ved slutningen, at det var helt overraskende, da timen allerede var gået.

Dermed ikke sagt, at det nødvendigvis er lige så nemt for alle. 

To forskellige oplevelser med float 

Som nævnt tidligere, oplever alle nemlig floating meget forskelligt, og oplevelsen kan også variere fra gang til gang, selvom man har prøvet det mange gange før. 

Den ene af os fandt det svært at give sig hen til stilheden, og især mørket var en udfordring. Hun valgte derfor at tænde for lyset i boksen, selvom det anbefales, at man holder det slukket. 

Det er helt fint, at man følger sin mavefornemmelse, og gør det, som føles mest trygt for en. Og det er naturligvis også helt op til en selv, om man vil blive tiden ud, eller man vil forlade tanken før tid.

I rummet ved siden af var det dog en helt anden oplevelse. Her kom det at floate meget naturligt, og trygheden opstod hurtigt, hvilket udviklede sig til en fornemmelse af totalt ro og afslapning under float-sessionen.

Rummet er lavet til, at du kan lade dit sind vandre eller lade det stå tomt. Nogle sover, andre mediterer mens nogle tredje brainstormer eller synger. Det er helt op til en selv. 

Vigtigst er, at man ikke “opgiver”, hvis det føles udfordrende i starten. Hvis du føler dig utålmodig, kan du fokusere på at indånde gennem næsen og udånde gennem munden. Prøv at tælle ned fra 100. Det vil hjælpe til, at du giver slip og nyder dit float.

Vi havde tre floats på forskellige tidspunkter af dagen – et om morgenen, et om eftermiddagen og et om aftenen. Det er meget brugbart at eksperimentere med forskellige tidspunkter på dagen for at identificere, hvornår man er mest modtagelig for floating. 

Giv dig selv ro til at tage oplevelsen ind 

Efter hver float-session satte vi os til rette i stedets hyggelige lounge, hvor vi nød en kop te og fordøjede oplevelsen i ro og mag. 

På trods af vores forskellige oplevelser i bassinet, sad vi begge tilbage med en meget rolig og afslappet følelse i kroppen – og ikke mindst en bevidsthed om, at vi havde gjort noget godt for os selv. 

De mange fordele ved Floating 

  • Reduktion af stress, angst og depression
  • Personlig udvikling
  • Mulighed for vaneændring
  • Smertelindring for kroppen
  • Forbedring af helbredet
  • Hurtigere restitution og genoptræning
  • Epsomsalts indvirken på kroppen
  • Generel velvære

Vi talte efterfølgende med vores float-guider om vores individuelle indtryk efter vores float, men hvis du ikke har behov for at dele din oplevelse, er det også helt i orden. 

Uanset hvordan dit float føles under sessionen, så vil en time i bassinet automatisk sænke dit kortisol (stress), hæve dit seratonin (humør), berolige musklerne og løsne presset på dine led. 

Vi oplevede begge, at floating gjorde os mere afslappede, forfriskede og en form for “nulstillede”. Vi sov også ekstra tungt og uforstyrret i nætterne efter vores float-sessioner. 

Vi prøvede, som tidligere nævnt, at floate over tre gange. Og hvis du gerne vil opnå den optimale effekt og det fulde potentiale, en floattank kan tilbyde, anbefales det, at du lægger dig i bassinet mere end én gang. 

Genoplad din krop og dit sind 

Det særlige floatmiljø er ulig noget andet, vi har prøvet før, og skal derfor opleves i egen person. 

Uanset om du søger wellness for din krop, dit sind og ånd, eller du bare har brug for lidt tid til dig selv til at stresse af, så kan floating hjælpe dig tættere på de følelser. 

Lige meget hvad du får ud af dit float, vil timen i bassinet være et afbræk fra en travl hverdag, og vi følte os i hvertfald genopladte – både mentalt og fysisk – efter at have afprøvet floating hos Float Studio. 

Er du blevet nysgerrig på floating, og kunne du godt tænke dig selv at prøve det af, så kan du læse mere lige her. 

Konkurrence

Deltag i konkurrencen på Facebook og vær med i lodtrækningen om et 5-turs klippekort til Float Studio til en værdi af 2.000 kr. Vi trækker den heldige vinder onsdag d. 5. oktober 2022 og annoncerer vedkommende på Facebook.

Hvad: Float Studio
Hvor: Nørre Farimagsgade 71, st, 1364 København
Hvornår: Alle tidspunkter på dagen
Hvor meget: Se her
Hvordan: Læs mere og book her

Del artikel

Andre læser også