MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Skal føles som et varmt kram: Særlig butik for mødre og gravide åbner i København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Ivan Boll, Momkind, PR
Foto: Ivan Boll, Momkind, PR

Har du små børn, eller er du gravid, er du måske stødt på profilen Momkind på Instagram.

Bag Momkind står iværksætter Nanna Schultz, som startede virksomheden i 2019 med en ambition om at hjælpe kvinder til en bedre start på moderskabet.

Siden dengang er et stærkt fællesskab af mødre og gravide blevet skabt, og det vokser fortsat.

Nu er Momkind klar til at tage næste skridt.

Mere end en butik

Torsdag 7. marts slår Momkind dørene op til virksomhedens første fysiske butik, som kommer til at ligge på adressen Gammel Kongevej 169 på Frederiksberg.

Her ønsker man at skabe et sted, der føles som et varmt kram, og i butikken vil der være lyserøde gulve, bløde gardiner, en sofa til at amme i og personale, der giver sig tid til at lytte.

“Vi har ønsket at skabe et sted, der kan mere end at være en butik. Her kan du komme ind og tale om alt fra hæmorider til brystbetændelse, for personalet møder dig med forståelse og gode råd,” forklarer Momkinds CEO og stifter Nanna Schultz.

I forretningen vil der altså være plads til både børn og mødre, lige som der kan snakkes om alt det, der følger med moderskabet.

Der kan selvfølgelig også købes fysiske varer hos Momkind, og disse tæller alt fra ammebh’er og trusser til praktiske ting, som man kan have brug for efter en fødsel.

Alle Momkinds produkter er udviklet i samarbejde med et stort community af mødre, der løbende tester og giver feedback gennem hele udviklingsprocessen.

Har længe været en drøm

Idet Nanna Schultz og hendes team er vant til at arbejde sammen med mødre, som kommer med feedback og fortæller om deres oplevelser, har det længe været en drøm at åbne en butik, hvor alle i fællesskabet kan møde hinanden i virkeligheden.

“Det kan være forvirrende og overvældende at blive mor, og vi ønsker at være den håndsrækning, mødre har brug for. Så når du kommer ind i butikken, vil du møde personale, som forstår dig og er klar til at gå ind i den svære samtale”, siger Nanna Schultz.

Foto: Momkind, PR

Besøger du den nye butik på Frederiksberg, kan du altså forvente at få hjælp til alt lige fra, hvilken størrelse tøj din gravide krop skal bruge, til hvorfor det er godt at bruge en skylleflaske efter fødslen.

“Jeg vidste ikke, at det ville gøre afsindig ondt at gå på toilettet og tørre sig efter en fødsel. Hos momkind sælger vi en skylleflaske, hvormed du nemt kan skylle dit underliv. Det er et af vores absolut bedst sælgende produkter,” lyder det fra Momkind-stifteren.

Inspirerende arrangementer

I Momkinds forretning vil det ikke kun være muligt at shoppe og snakke om moderskab med personalet og andre kunder.

Der vil også løbende blive afholdt forskellige arrangementer med det formål at inspirere og forene mødre.

Planen er, at det skal blive en slags samlingssted, hvor man kan komme til inspirerende talks, community-arrangementer eller måske endda arrangere et “momshower” for en kommende mor.

“Vi ønsker at sætte mere fokus på mor – på hendes udfordringer og behov. Der er så mange tabuiserede emner i moderskabet, så meget vi ikke taler om. Hos momkind ønsker vi at dæmme op for det, og at vi nu åbner et fysisk rum gør blot den mission nemmere,” forklarer Nanna Schultz.

Det første Momkind-arrangement, du kan komme med til på adressen, foregår på åbningsdagen torsdag 7. marts.

Denne dag lover Nanna Schultz og teamet, at der vil være gode åbningstilbud, masser af gode snakke mellem mødre samt (alkoholfri) øl fra To Øl.

Du kan læse mere om åbningsdagen på Facebook.

Hvad: Momkind
Hvor: Gammel Kongevej 169, Frederiksberg
Hvornår: Åbner 7. marts 2024

Del artikel

Andre læser også