MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forrygende start: Det Glade Vanvid er kommet godt fra land

Af Mathilde Mågård Hansen
Hovedret på Det Glade Vanvid Foto PR
Hovedret på Det Glade Vanvid Foto PR

Vi har efterhånden pippet om Det Glade Vanvid, der endelig er åbnet i København, en del gange.

De skiller sig nemlig lidt ud ved at tilbyde en sæsonbetonet 4-retters menu, hvor alt er inkluderet til en fast pris.

MigogKbh har været forbi en lørdag aften for at smage menuen, og her må vi altså sige, at den er som ingen anden i byen.

Her sker nemlig noget på tallerkenerne.

Dessert på Det Glade Vanvid Foto PR

En menu, der skiller sig ud

De fleste københavnere er heldigvis meget glade for at bruge byen og i høj grad vores mange, lækre restauranter.

Selvom valgmuligheder er rart, så er der absolut også noget ved en aften, hvor der er taget hånd om det hele, og du egentlig blot kan læne dig tilbage.

Og det er lige præcis hvad du får her.

Bobler og appetizer med hyldeblomstsyltet makrel med en luftig peberodsmousse stod allerede klart på bordet, da vi satte os – og herfra bliver det absolut ikke mindre kedeligt.

Gældende for hele menuen er nemlig, at du møder nogle kreativt sammensatte retter, som du formentlig aldrig har set før eller vil opleve igen.

Forretten var en variation af asparges og årstidens forskellige rejer med et pocheret hønseæg, sart tilberedt filet af rødspætte og syrnet fløde med purløg, citron og silderogn – dejligt forårsfrisk og passer perfekt til årstiden.

Til hovedret fik vi mør, dansk kalv i egen skysauce med svampe, ærter og vårløg med ”blødende” unghanesouffle med intens trøffelsirup, sprød kartoffel bonbon og svampestøv.

Desserten var også én af de mest kreative og sommerfriske, vi længe har set.

Det var nemlig en rabarberfromage med en midte af drømmekage med sprød croustillant, jordbærsorbet, citroncreme og saltet karamel hertil råmarinerede rabarber, jordbærcoulis med rosen peber og brændt hvid chokolade.

Igen rammer den årstiden helt perfekt, og vi er meget mætte efter de fire serveringer.

Forret på Det Glade Vanvid Foto Mathilde Mågård Hansen

Fri forsyning af drikkevarer under hele middagen

Til alle retter er der naturligvis adgang til øl- og vinbaren, hvor man frit kan forsyne sig.

Det Glade Vanvid anbefaler en særlig vin til alle serveringer, men det er helt op til dig, hvad du vælger.

Og drømmer du om et ekstra glas rødvin til hovedretten – så slår du dig bare løs.

I bedste stil rundes middagen af med kaffe, te, avec og sødt, og så kan man vist heller ikke bede om mere.

Vi har før rost de flotte lokaler her i Læderstræde, og selvom her sidder omkring 130 spisende gæster på samme tid, så er her overraskende god akustik – og virkelig god stemning ikke mindst.

Det store lokale er nemlig blevet inddelt i flere ’afdelinger’, og det fungerer altså rigtig godt for især lydniveauet.

Skal du også selv prøve hele menuen, så kan du booke lige her.

Hvad: Det Glade Vanvid
Hvor: Læderstræde 3, 1201 København K
Hvornår: Åbent til frokost onsdag til lørdag fra kl. 12.30-15 og til aften torsdag til lørdag fra kl. 18.30-22.30
Hvor meget: 499 kr. pr. person alt inklusiv (mandag til onsdag) og 599 kr. (torsdag-lørdag). Frokostmenu til 399 kr. pr. person
Hvordan: Læs mere om Det Glade Vanvid her lige her.