Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rygtet talte sandt: Distortion vender tilbage til Nørrebro

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Distortion 2018 Nørrebro. Foto: Jacob Schjørring, PR
Distortion 2018 Nørrebro. Foto: Jacob Schjørring, PR

For en uge siden kunne vi her på MigogKbh fortælle, at Distortion havde planer om at droppe Vesterbro i 2024 og i stedet rykke tilbage til Nørrebro, hvor der tidligere har været gadefester.

Det fremgik af en ansøgning til Københavns Kommune, og nu er beslutningen taget på rådhuset.

Det oplyser Distortion i en pressemeddelelse.

For første gang i fem år vender Distortion til sommer tilbage på Nørrebros kendte placeringer såsom Sankt Hans Torv, Dronning Louises Bro og langs Assistens Kirkegårdens gule mur.

I går aftes behandlede Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune festivalens årlige ansøgning, og her gav man grønt lys til, at Distortion vender tilbage til Nørrebro i 2024.

Lancerer nyt koncept

Når gadefestivalen løber af stablen til sommer, lanceres et nyt koncept kaldet ActionHygge.

Det kommer til at byde på hyggelige og festlige aktiviteter med danseensembler, skaterkonkurrencer, gadesport og fest for tweens, og disse aktiviteter kommer til at være gratis at deltage i lige som gadefesterne.


Som noget nyt vil der denne gang være Distortion i Rantzausgade og Hans Tavsens Park, og området ved Den Røde Plads og Superkilen laves om til et stort Distortion X-område, hvor de største artister og musikscener er samlet i aflukkede musikzoner med entré.

I Hans Tavsens Park afholdes BørneDistortion og HundeDistortion, og langs den gule mur på Nørrebrogade dækker festivalen op til Nørrebros længste langbordsmiddag.

På Sankt Hans Torv vil Distortion afholde en kæmpe dansekonkurrence.

“Nørrebro er jo selvsagt et ærkekøbenhavnsk kvarter, som er forblevet spændende gennem årtierne, takket være dens blanding af ungdom, rowdy arbejdere, storby-veganere og autentiske shawarmabarer. Et ægte storbykvarter, som spiller en afgørende rolle i Københavns internationale identitet. Vi glæder os meget til at vende tilbage!” siger Thomas Fleurquin, stifter af Distortion.

Distortion afholdes 29. maj til 2. juni 2024, og Nørrebro indtages torsdag 30. maj.

Del artikel

Andre læser også