Drømmer du om at lease en bil? Så læs med her.

Skrevet af: Martin Jørgensen

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Fokusflex og Spilnu, og derfor kan den indeholde betalte links.

Leasing er kommet for at blive, og der er efterhånden flere, der vælger at lease en bil i stedet for at købe den. Og det er altså ikke uden grund! Leasing har nemlig åbnet op for leje af biler, du måske ikke ville kigge på som det første, hvis du selv skulle smide det fulde beløb på én gang. Hvis du endnu ikke ved, hvad leasing betyder eller ved, hvilke fordele og ulemper der er ved det, bør du læse videre her. Vi gennemgår begrebet og præsenterer dig for de vigtigste aspekter af leasing.

Tænk sig engang, hvis du vandt i et spil bingo online og pludselig fik råd til at lease den ultimative drømmebil. Det ville kunne få de fleste op ad stolene, og der er med garanti mange, som går og drømmer om netop dette.

Hvad er leasing?

I alt sin enkelthed er leasing af en bil en leje og altså ikke et køb. Du lejer en bil i en aftalt periode, hvori du naturligvis får overdraget brugsretten. Når du leaser, udlægger du en betaling, og efterfølgende betaler du en månedlig ydelse i hele leasingperioden. Udbetalingen og den månedlige ydelse varierer meget og afhænger både af bil og forhandler.

Ved køb af bil på helt traditionel vis, tager det ofte 5-10 år at betale bilen ud, og mange står herefter med en bil, som ikke er særligt meget værd. Dét undgår du ved at lease en bil. Typisk er leasingperioderne på biler på enten 24 eller 36 måneder, og når du indgår en leasingaftale, bliver leasingbilens restværdi efter perioden beregnet. For dig betyder det, at du i løbet af leasingperioden ”kun” betaler af på bilen ned til det restbeløb – foruden registreringsafgiften naturligvis. Når leasingperioden ophører, afleverer du bilen tilbage til forhandleren, og du kan på ny lease en bil.

Flexleasing er den nye spiller på banen

Flexleasing er én af de nye spillere på banen, og den henvender sig til dig, der gerne vil lease en bil med en værdi fra 450.000 kroner og opefter. Dette afhænger dog af den enkelte forhandler. Ikke desto mindre er flexleasing tiltænkt dyre biler. Måske har du i mange år drømt om en stor Audi Q5 eller en Volvo V70, men simpelthen ikke haft udbetalingen til det? Så er flexleasing måske løsningen for dig. Er du en virksomhed, som ønsker flexleasing? Så kan du kigge nærmere på forhandlere som eksempelvis Focusflex i København, der både tilbyder flexleasing til private og erhverv.

Flexleasing egner sig både til nye og brugte biler i Danmark med en handelsværdi fra omkring de 450.000 kroner. I stedet for at betale hele registreringsafgiften på én gang, betaler du den løbende, hvilket sikrer dig en lav månedlig ydelse. Dog ved du til gengæld ikke, hvor meget det kommer til at koste i sidste ende, eftersom afgifterne ændrer sig løbende. Det er den eneste lille hage ved flexleasing.

Hvis du vil flexlease skal du blot finde en bil, der er til salg og uden afgifter. Herefter indgår du en aftale med leasingselskabet, som så køber den ønskede bil uden afgifter. Derfra leaser du bilen mod en månedlig fast ydelse og registreringsafgift, som du kender det fra almindelig privat leasing. Leasingperioden på flexleasing er ofte 12 til 24 måneder, og når den ophører, kan du sælge den. Det kan du enten vælge at gøre på egen hånd eller få din forhandler til at hjælpe dig. Én af de helt store fordele ved flexleasing er, at du kan få fingrene i en bil, som du ellers ikke ville have råd til.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Michael Qureshi

Vores lokale isbutikker her i København er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Vi har eksempelvis lige skrevet om Ismageriet, der laver alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Roche-is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigOgKbh-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Få bøgerne med dig overalt: Mofibo giver dig adgang til over 180.000 lydbøger

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
PR-foto
PR-foto

Der var engang, hvor din eneste mulighed for at dykke ned i bøgernes fantastiske verden, var at sætte dig med en fysisk bog og læse den fra ende til anden.

I dag har teknologi heldigvis givet os langt flere muligheder for at nyde vores hobbyer samtidig med, at vi passer vores travle hverdag.

Nu kan du hænge vasketøj op, mens du oplever en Quidditch-kamp, lave aftensmad, mens du fælder en tåre over ulykkelig kærlighed (du kan altid skyde skylden på løgene) eller få pulsen op til træning, når du er på nippet til at opklare en mordsag.

Lydbøger er med andre ord den perfekte måde at kombinere det bedste fra alle verdener, og de er uden tvivl kommet for at blive.

Netop derfor er Mofibo, der har Danmarks største samling af lydbøger, også blevet ekstremt populær.

Adgang til mere end 180.000 lydbøger

Mofibo har gjort det nemt og enkelt for de læse-(og lytte-)lystne ved at samle mere end 180.000 e- og lydbøger på deres platform.

Gennem Mofibos app får du adgang til et bibliotek så stort, at det kan være svært at beslutte sig for, hvor man skal starte.

Her findes alt fra de største klassikere, bestsellers, krimier, romaner, børnebøger, biografier og podcasts – på flere forskellige sprog.

Mofibo har derudover fordelagtige aftaler med en lang række forlag, og derfor kan du altid finde de nyeste titler som de største klassikere på streamingtjenesten.

Tag Mofibo med dig overalt

Et abonnement hos Mofibo kan åbne en hel verden af muligheder for dig.

Uanset om du ligger og slænger dig på stranden, i en hængekøje i sommerhuset, sidder på din altan i storbyen eller står på toppen af Himmelbjerget, kan du have den næste gode historie med i lommen.

Gennem app’en kan du downloade bøger til offline brug, så du ikke skal bekymre dig om at være i nærheden af wifi, et godt mobilnetværk eller bruge data i sydens sol

Med Mofibo er der kun dig og de fortællinger, du selv vælger at byde indenfor.

Det er en kæmpe fordel, at man har ubegrænset adgang til alle e- og lydbøger der findes på tjenesten.

På den måde kan du spare på de kræfter, der skal til for at slæbe kilovis af læsestof frem og tilbage til feriedestinationen – med Mofibo er det hele samlet og pakket for dig.

Del oplevelsen med andre

Er I flere i husstanden, der er vild med de gode historier, så tilbyder Mofibo ligeledes to forskellige familieabonnementer, hvor hhv. 2 og 3 personer kan være på appen samtidigt – med hver sin adgang og boghylde.

Sommerunderholdningen, der for manges vedkommende nok skal foregå inden for Danmarks grænser, er med andre ord sikret.

Drømmer du alligevel om, at det skal være lidt ekstra eksotisk, så kan du jo bare vælge at lytte til eksempelvis Harry Potter-serien på enten engelsk, svensk … eller arabisk.

Få 30 dages gratis abonnement med MigOgKbh

Hos MigOgKbh er vi (naturligt nok) vilde med folk, der godt kan lide at læse.

Mofibo tilbyder altid en 14 dages prøveperiode til nye kunder, hvor du helt kvit og frit kan udforske Mofibo-univserset.

Men nu kan vi i samarbejde med Mofibo tilbyde jer en fordelagtig rabatkode, der giver dig hele 30 dages gratis prøveperiode på tjenesten.

Der er ingen binding på Mofibo, så du kan opsige dit abonnement når som helst.

Hvis du ønsker at benytte tilbuddet, så brug rabatkoden MIGOGKBH2020

Prøveperioden på 30 dage gælder kun for nyoprettede kunder.

Du kan lynhurtigt oprette dig her på dette link

24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Søndag kunne vi berette om det kæmpe 24-timers live event, der kommer til at finde sted på toppen af Operaen.

De første seks navne er nu offentliggjort, og det lover rigtig godt.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En bred vifte

At dømme ud fra de første seks artister, så kommer der til at blive lidt for enhver smag fredag d. 12. juni.

Du kan nemlig både opleve alt fra Shu-Bi-Dua til natklubkongerne TooManyLeftHands.

Derudover kigger Bro, Faustix, Navid samt Klumben & Raske Penge også forbi Operaens tag til et brag af en live koncert.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Hold øje og følg med når der løbende annonceres flere artister!

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram