Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Drømmer du om at lease en bil? Så læs med her.

Af Redaktionen

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Fokusflex og Spilnu, og derfor kan den indeholde betalte links.

Leasing er kommet for at blive, og der er efterhånden flere, der vælger at lease en bil i stedet for at købe den. Og det er altså ikke uden grund! Leasing har nemlig åbnet op for leje af biler, du måske ikke ville kigge på som det første, hvis du selv skulle smide det fulde beløb på én gang. Hvis du endnu ikke ved, hvad leasing betyder eller ved, hvilke fordele og ulemper der er ved det, bør du læse videre her. Vi gennemgår begrebet og præsenterer dig for de vigtigste aspekter af leasing.

Tænk sig engang, hvis du vandt i et spil bingo online og pludselig fik råd til at lease den ultimative drømmebil. Det ville kunne få de fleste op ad stolene, og der er med garanti mange, som går og drømmer om netop dette.

Hvad er leasing?

I alt sin enkelthed er leasing af en bil en leje og altså ikke et køb. Du lejer en bil i en aftalt periode, hvori du naturligvis får overdraget brugsretten. Når du leaser, udlægger du en betaling, og efterfølgende betaler du en månedlig ydelse i hele leasingperioden. Udbetalingen og den månedlige ydelse varierer meget og afhænger både af bil og forhandler.

Ved køb af bil på helt traditionel vis, tager det ofte 5-10 år at betale bilen ud, og mange står herefter med en bil, som ikke er særligt meget værd. Dét undgår du ved at lease en bil. Typisk er leasingperioderne på biler på enten 24 eller 36 måneder, og når du indgår en leasingaftale, bliver leasingbilens restværdi efter perioden beregnet. For dig betyder det, at du i løbet af leasingperioden ”kun” betaler af på bilen ned til det restbeløb – foruden registreringsafgiften naturligvis. Når leasingperioden ophører, afleverer du bilen tilbage til forhandleren, og du kan på ny lease en bil.

Flexleasing er den nye spiller på banen

Flexleasing er én af de nye spillere på banen, og den henvender sig til dig, der gerne vil lease en bil med en værdi fra 450.000 kroner og opefter. Dette afhænger dog af den enkelte forhandler. Ikke desto mindre er flexleasing tiltænkt dyre biler. Måske har du i mange år drømt om en stor Audi Q5 eller en Volvo V70, men simpelthen ikke haft udbetalingen til det? Så er flexleasing måske løsningen for dig. Er du en virksomhed, som ønsker flexleasing? Så kan du kigge nærmere på forhandlere som eksempelvis Focusflex i København, der både tilbyder flexleasing til private og erhverv.

Flexleasing egner sig både til nye og brugte biler i Danmark med en handelsværdi fra omkring de 450.000 kroner. I stedet for at betale hele registreringsafgiften på én gang, betaler du den løbende, hvilket sikrer dig en lav månedlig ydelse. Dog ved du til gengæld ikke, hvor meget det kommer til at koste i sidste ende, eftersom afgifterne ændrer sig løbende. Det er den eneste lille hage ved flexleasing.

Hvis du vil flexlease skal du blot finde en bil, der er til salg og uden afgifter. Herefter indgår du en aftale med leasingselskabet, som så køber den ønskede bil uden afgifter. Derfra leaser du bilen mod en månedlig fast ydelse og registreringsafgift, som du kender det fra almindelig privat leasing. Leasingperioden på flexleasing er ofte 12 til 24 måneder, og når den ophører, kan du sælge den. Det kan du enten vælge at gøre på egen hånd eller få din forhandler til at hjælpe dig. Én af de helt store fordele ved flexleasing er, at du kan få fingrene i en bil, som du ellers ikke ville have råd til.

Del artikel

Andre læser også