MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Èn ret for under en hund: Lille takeaway-biks på Vesterbro hitter

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen
Foto Mathilde Mågård Hansen

I en tid hvor takeaway er vores eneste mulighed for lækre madoplevelser, så handler det altså om at finde de gode steder.

Her er ét af dem.

På en lille sidegade på Vesterbro ligger Holy Krapow, og selvom de har noget, der kunne være verdens mindste menukort – så er det dælme godt.

Foto Holy Krapow Instagram

Autentisk thailandsk mad

Hvis du tror, at der bliver indtaget lige så mange forårsruller i Thailand, som vi gør i Danmark, så må du desværre tro om igen.

Den danske fortolkning af thailandsk mad er nemlig et stykke fra virkeligheden, og det besluttede 35-årige Sofie Lisby sig for at lave om på.

Danskerne skulle nemlig til at lære én af de mest populære retter fra Thailand at kende.

”Jeg har boet i Thailand i 16 år, og Pad Krapow er én af de retter, man spiser allermest. Det kan både være til morgenmad, frokost og en sen natmad,” fortæller Sofie.

”Det er sådan en ret, hvor man tænker: Hvad skal jeg have at spise i aften? Jeg tager lige en Pad Krapow.”

I august sidste år besluttede hun sig for at vende snuden hjem til Danmark og introducere københavnerne til den fantastiske spise.

”Pad” betyder stegt og ”Krapow” refererer til den særlige thailandske basilikum, der er brugt – så ved du det.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Ikke så mange dikkedarer – bare god mad

I starten af november sidste år var Sofie klar til at slå dørene op til Holy Krapow på Sankt Jørgens Allé.

En måneds tid nåede de at have åbent for spisende gæster, før den del blev lukket ned, men held i uheld så egner Pad Krapow sig rigtig godt til takeaway.

”Du finder den alle steder som street food. Det er bare en klassiker, men alle har deres lille hemmelighed til deres helt egen version,” fortæller Sofie.

Retten er helt simpel med ris, stir fry af enten svinekød, oksekød, kylling eller svampe og så toppet med et spejlæg.

Det er ægget, der ligesom binder hele retten sammen, og du kan du selv bestemme hvor stærk, den skal være.

Historien er god men smagen – den er et helt kapitel for sig.

Spicy og cremet som man drømmer om, og bare ikke så mange dikkedarer.

Hvad hemmeligheden er bag Holy Krapows udgave fortæller Sofie naturligvis ikke, men MigogKbh kan altså konstatere, det fungerer.

Har du ikke allerede været forbi, så er det bare med at komme afsted. Punktum.

Hvad: Holy Krapow
Hvor: Sankt Jørgens Allé 6, 1615 København V
Hvornår: Åbent alle ugens dage
Hvor meget: 80 kr.
Hvordan: Læs mere lige her og bestil takeaway på telefon 50 23 80 45

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram